Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saleminkaa8

do mam dzieci które późno zaczęły mówić

Polecane posty

Z powodu nerwów i złosci mojego syna i do tego że nie mówi udałam się do psychologa,wyszło dodatkowo kilka innych spraw niestety,mój syn ma problemy ze skupieniem uwagi,nie współpracował tak by psycholog mogła sprawdzić to co chciała,opiszę troszkę co mieliśmy na testach: wkładanie figur w odpowiednie miejsca ok kopanie piłki ok pokazywanie części ciała na obrazku - bazgranie na kartce ok naśladowanie co rysuje ktoś inny(chodziło tylko o kreskę) - układanie wieży z klocków drewnianych ok robienie pociagu z takich klocków ok reagowanie na polecenia psycholog - naśladowanie ok składanie kartki na pół - pokazywanie części ciała po tym jak ktoś pokazał i nazwał ok odróznianie i pokazywanie na obrazku (np domek) - i wiele innych wyszło że syn ma problemy ze skupieniem uwagi,mowę ma do tyłu zarówno czynną jak i bierną (nie mówi dużo i bardzo mało rozumie) i doszło do wszystkiego nadwrażliwość na dotyk.

jak było u Was drogie mamy Czy wasze dzieci tez miały wizyty u specjalisty ? jak one wyglądały,czy pomogły i keidy dzieci zaczęły mówić?

Gość meneopa
Ile lat ma Twój syn?

Gość meneopa
moje dziecko ma 22 miesiące: wszystko rozumie, mówi głównie w swoim języku, poza tym wymawia większość pierwszych sylab wyrazów np. kalkulator - ka, zeszyt-ze. Wymawia podstawowe wyrazy: mama, tata, dziadzia, baba, aba(pies), naśladuje głosy wielu zwierząt

meneopa no to wg tego co słyszałam od psycholog to Twoje dziecko rozwija się prawidłowo,mój ma tyle co Twój :) za 1,5 miesiąca skończy 2 lata

mój też rozumie ale jak pokazuje palcem np.pokazuje na butelke która leży na podłodze i mówię by podniósł potem jak podniesie pokazuje mu na stół by tam ją położył i robi to,ale jak mu to tyko powiem to nie wie o co chodzi

Gość Natalia PŃ
Mój Synek ma 3 lata niedługo i oprócz podstawowych słów mówi po chińsku. Też ma zdiagnozowane zaburzenia koncentracji, nerwowość i nadruchliwość. Dziś za chwilę idziemy na pierwszą wizytę do pedagoga, który metodą Montessori mu zacznie udzielać terapii. Wtedy jak nauczy się skupiać uwagę na dłużej i wykonywać polecenie, będzie równocześnie chodził do logopedy w tym samym ośrodku. Zobaczymy jak to będzie.

no to mamy podobnie,mój nie ma stwierdzonej nadruchowości ale jest bardzo energiczny,nie usiedzi za długo na jednym miejscu,chyba że je czy jest kąpiel. Myślałam,że jednak u Nas to jakoś przejdzie bokiem,ale widzę że mamy większy problem,my chociaż wcześniej udaliśmy się do specjalisty może u nas trochę szybciej to ruszy o ile syn będzie współpracował