Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RomanPuszka

Jobcentre Plus UK

Polecane posty

Gość RomanPuszka

Czy ktos byl w JC+? Jak to wszystko wyglada? Jakie warunki trzeba spelnic zeby uzyskac pomoc? Czy pomagaja kazdemu? Chcial bym sie wybrac ale nie wiem czy mam jakie kolwiek szanse. Jesli ktos z was udal sie kiedys do tej instytucji i czy mogl by mi opisac jak to wszystko mniej wiecej wyglada?

Gość ananasowa glowa
byłam tam 3 razy i trzy razy wyszłam wściekła nie uzyskawszy odpowiedzi na moje pytania. Zdecydowanie nie polecam.

Gość RomanPuszka
PO co byl by mi zapas finansowy? W takim razie jak powinienem szukac pracy, jesli moje doswiadczenie jest rowne zeru, angielski na poziomie EFL, i brak znajomych chetnych do pomocy w szukaniu? Przegladam oferty, ale wszedzie pisza o doswiadczeniu... W moim CV tez nic nie blyszczy. Jak to zrobic, zeby zrobic?Bo juz nie mam pomyslow.

Gość ananasowa glowa
W Job centre dadzą ci kartkę ze stronami internetowymi i każą sobie szukać. Pochoc po agencjach. Teraz dość ciężki okres na szukanie pracy.

Gość RomanPuszka
Aha, wiec tak to wyglada... Myslisz, ze jest jakasz szansa zebym cos znalazl? Nie za bardzo wiem w jakim sektorze powinienem sie rozejrzec, jak wogole zaczac cokolwiek skoro mam swiadomosc, ze CV w moim przypadku jest jak zart. Pusta A4 z adresem i szkola, niedkonoczona...

Po prostu dzwoń wszędzie i9 wysyłaj CV wszędzie coś na pewno się trafi w Job centre jest wiele ofert pracy bardzo łatwo i szybko się szuka i co najfajniejsze można sobie wydrukować i już i jeszcze zadzwonić od nich. powodzenia

Gość dobre wyjscie o ile
wpisz sobie np all jobs w okienku na jobs, lokalizacja jaka ci odpowiada i potem segreguj wg najmniejszych zarobkow.

Gość dobre wyjscie o ile
masz prawo jazdy?

Gość RomanPuszka
Nie, nie ma prawa jazdy.

Gość anananowa głowa
Przepraszam ale ile ty masz lat? Moze jednak warto jakieś szkoły pokończyć, albo przynajmniej jakieś darmowe kursy.

Gość RomanPuszka
Mam 20scia lat. Jaka szkole mialbym skonczyc skoro nie ma Polskiej matury? Wrocic do Polski, zaczac liceum od nowa, zrobic marure, wyjechac i w wieku 24 lat brac sie za cokolwiek?

Gość ananasowa glowa
Idz do collegu tutaj. Ja mam ponad 30 lat i właśnie zaczęłam colleq. Wolisz robić do końca życia gówniana robotę za gówniane pieniądze? Na zachętę dodam że jeśli nie masz wykształcenia to nie będziesz musiał płaci za kurs, a jedynie za egzaminy.

Gość RomanPuszka
Bylem na kursie jezykowym, EFL dokladnie. Placilem OK 400F/3miesiace. Chcial bym go dokonczyc ale narazie mnie nie stac, z tego co sie orientuje za darmo sie tego nie da zrobic... Szukalem rowniez innych darmowych kursow, i albo jestem slepy albo takowych nie ma. Moze jest jakas instytucja ktra pomoze mi w znalezieniu takiego kursu?

Gość ananasowa glowa
Niestety kursy językowe w dużej części collegów stały się płatne. Ale to dokładnie musisz sprawdzi u siebie. Na moim kiedyś były bezpłatne. Języka uczą nie tylko w collegach, Za to kursy które pozwolą ci zdobyć kalifikacje już nie musisz płaci pod warunkiem że żadnych jeszcze nie masz. Bycie zarejestrowanym jako bezrobotny też pozwala na bycie zwolnionym z opłat. (a do tego dostajesz jakąś kasę jako bezrobotny poszukujący pracy)