Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

pork loin steaks - co to jest dokladnie na mieso...

Polecane posty

Myśle ze o karkowke chodzi, karkowka to w sumie pork tenderloin , ale może to jest to samo?!

Gość 987654321
pork loin to schab

W sumie moze to i schab ja oprócz karkowki z grilla nic innego z wieprzowiny nie jem wiec sie nie interesuje .

no to schab czy poledwica??? to ze to nie jest karkowka to wiem... :) a karkowka to necks, albo spare rib pork. a shoulder nie jest tak delikatna jak karkowka.. rozchodzi mi sie o to: http://www.broughs.com/39-pork-loin.html. sklaniam sie raczej ku poledwicy... tylko ze z polski pamietam ze poledwica byla ciemniejsza... ale moze tutaj to mieso jest po prostu jasniejsze??? tzn wiecej krwi z niego wypuszczaja? hmm... czy teraz krece? :)

Gość teano
schab, przynajmniej w sklepie, w którym się zaopatruję

Gość MaRlenka....
to po prostu drób

Wydaje mi sie ze poledwica nie ma tego tluszczyku, a schab wlasnie ma. Ale nie jestem specjalista..:D

no ale okrojona poledwica, czyli jakby okroic z tego tluszczyku naokolo?? no na pewno nie kurczak :) loin znaczy poledwica.. ale czy to taka poledwica co znamy z polski??? a moze po prostu inna czesc nazwana tutaj poledwica? nie widzialam w polsce takich stekow. moze to inne pokrojenie miesa?

Gość D.BillI
tenderloin to taka polska polędwica, a loin schab

Gość 100kiloooosóww
JEST TO SCHAB !!!!! jak mozna nie wiedziec...

Wiec co to karkowka bo a pewno nie spare ribs ( żeberka) , ale czy necks?? Kiedyś mąż kupił necks i było tak zylaste ze nie dało sie zjeść a poza tym z wyglądu z żadnej strony nie przypominało karkowki.

Gość D.BillI
karkówkę udało mi się raz w Asdzie kupić i nazywała się neck, w ogóle jakoś ciężko ją dostać, jedynie u rzeźnika nie ma problemu

bo karkowka moze byc roznej jakosci, im tlusciejsza tym gorsza.. i tak.. nazywa sie neck albo spare rib pork (chops) - nie mylic z ribs! zreszta zobacz sobie w sklepie... moze to rzeczywiscie schab wtedy... przypomnialo mi sie ze widzialam takie male tenderloin w sklepie, dzieki!