Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esol

Czy jesteście naiwni?

Polecane posty

Gość esol

Mam trzydzieścipare lat,jako dziecko wydawało mi się, że, coś takiego, jak pieniądze, leży naulicy i krzyczy podnieś mnie,więc ja mam zawsze czas na to by się po to schylić i nasycić swój materializm do samego końca. Kiedy skończyłam lat 30 nagle zmieniłam zdanie,niemal o 180 stopni Nie wierze w wygrane na loteriach,goście kasyn ktorzy opuszczaja je z torbami wypchanymi kilkuset tysiącami PLN są podstawieni-takie wabiki dla naiwnych,konkursy i inne smsowe loterie to bujda itd itp. Własny biznes od zera to orka która przyniesie wygode dopiero 10tym pokoleniom pod warunkiem że poprzednicy będą orać nad rozwojem i rozbudową firmy by przy ogromnym szczęściu dorobić się imperium. Jakie jest wasze zdanie na temat najbardziej porządanej rzeczy na świecie,czyli pieniądza,łatwo go zdobyć czy nie? Wierzycie w wygrane?

Gość esol
Czy nikt nie wda się w dyskusję??? Chciałabym jeszcze napisac o ludziach z pomysłem ale pustym portfelem bo im też łatwo nie jest: jesi ktoś taki ma pomysł i wynalazł coś co zrewolucjonizuje jakąś dziedzinę naszego życia to jego pusty portfel raczej zbytnio się nie zapełni-no chyba że Bóg dał mu spryt i siłę przebicia -może wtedy jakiś milioner mu uwierzy może nawet wypiją razem na zdrowie i pomysł zostanie sfinansowany i opatentowany ale to już kwesia cholernego szczęścia ... Jednym słowem pomysły wynalazcy nie wystarczą. Pomysł na fortunę by nie skończyć w kryminale? Wasze oipinie?...

Gość mędrzec około 22:59
problem stary jak pieniądz a właściwie jeszcze starszy bo w końcu nie chodzi o nic innego jak o przetrwanie na możliwie najwyższym możliwym stopniu bezpieczeństwa wygody... są ludzie zawsze tacy byli którzy mają zdolność do robienia pieniędzy im jest łatwo stosunkowo reszta ma mniej lub bardziej pod górkę jeszcze taka uwaga gdy ktoś lubi swoje zajęcie a tak się składa że jest ono stosunkowo intratne to nawet nie wie kiedy mu się te pieniądze pojawiają i ma poczucie podwójnej korzyści i pewnej umownej łatwości zdobywania pieniędzy

Malzenstwo wyjezdza do pracy za granice, pracuja fizycznie za minimalna pensje, zyja na poziomie (niczego sobie nie odmawiajac) ... i po 15 latach maja 1mln zlotych na koncie (present value).

Gość zenek778899
Z jednej strony przydało by się parę baniek na spełnienie kilku marzeń, ale z drugiej, ważniejsze jest to, że człowiek jest szczęśliwy robiąc to co lubi bez względu na zarobki. Niektórzy lubią malować, gotować, budować, sklejać modele. Innym frajdę sprawia robienie pieniędzy sensu stricto. Myślę, że największe fortuny nie powstały przy ostatnim z wymienionych "modeli". Głównym celem nie było zarabianie ale jednocześnie kluczową rolę odgrywało dobre zarządzanie.

Gość zenek778899
Fajna to jest moja Madzia, kasa co najwyżej jest przydatna.

Gość esol
Ale wiecie wydaje mi się że czasami kasa bywa niezbędna by zrealizować swoje marzenia i wtedy staje się prawie obsesją. Czy to ma waszym zdaniem zgubne efekty czy porażka leży w naiwności?

Gość dfvfi hbz
....

Gość maciforseanieda
Również nie wierze w łatwość zdobywania dużego pieniądza. Wręcz świat jest tak skonstruowany, by było trudno. Kto się ze mną zgodzi?

Gość antonio flageras
to ,że kasę jest trudno zrobić tłumaczą sobie zawsze ci ,którzy jej nie zrobią nigdy,a kasa jest najważniejsza i była i bedzie ,ludzie będą zawsze wchodzić w dupę bogatym ZAWSZE a nie mądrym ,wykształconym itp liczy się tylko pieniądz

Gość naturalinnnn
Za kasę?

Gość pdkcshsholll
Każdy ma jakiś sposób na to. Większość sie zeszmaci by tylko coś mieć.

Gość MIĘTUSEK0000
antonio flageras co wnosisz do tematu?

Gość antonio flageras
tzw gówno stwierdzam tylko fakt

Gość Kamil0cia
Uświadomienie sobie trudności drogi do ogromnej fortuny jest pierwszym krokiem w jej kierunku.

Gość monotonnnnyjakszlagggg
Kamil0cia -dobre motto!

Gość Fedryyko
Zgadzam się.

Gość blondirudaschwarc
Ja jestem naiwna,gram w totka,wysyłam smsy w konkursach sms. Teraz własnie wrocilam z suprmarkeru z polowania na promocje z kuponami konkursowymi i zasilam komórkę by móc slać esy może coś wygram.

Gość miśkamiśa
No a dziewczyny lecące na facetów którzy mają kasę? To też sposób na fortunę nie?

Gość aronikeskil
Są tepe strzały.

Gość Wikinolcia
A faceci szukający bogatych panien dla własnej wygody? To co nie sposób?

Gość adilinoa
To są ciołki jakieś. Facet bez kasy żyjący za pieniądze swej kobiety to ciota.

Gość tubka
wszystkie konkursy, loterie to zrzutka biednych na bogatych. Nikt ot tak nie da komuś 100 tyś zł , bo ten wysłał jednego smsa. Kto wygrał z was np w konkursie RmF Fm konkretną kasę, albo samochód w innym konkursie? Dostać można tylko małe nagrody typu : bilety, książki , kosmetyki. Takie są realia.