Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skiti

Pierwsze USG czy cos zobacze?

Polecane posty

Czesc Dziewczyny, w piatek mam 1 USG. Od ostatniej @ to bedzie 7 tydzien i 3 dzien ale poniewaz mierzylam temp wiem ze owulacja byla pozniej i do zaplodnienia moglo dojsc ok 17 dc. Liczac od domniemanego zaplodnienia w piatek bede w 4 tyg, 2 dniu ciazy. Jakie sa wasze doswiadczenia, czy bedzie widac Malenstwo na USG? Serduszko powinno bic, prawda? Z gory dzieki za odp.

Gość będzie bić
o ile nie nastapiło przesunięcie owulacji. Ale tak czy inaczej w tym czasie już zarodek i serce będzie widać.

Gość mama tak jak by jeszcze raz:)
serduszko raczej jeszcze nie j amiałam usg co tydzień bo ciąża była zaplanowana i dopieor w 6 tyg wychwycil sprzet tetno, a dodam że był bardzo dobrej jakosci w 5 tyg jeszcze nic nie słyszałam al ezarodek i pecherz na 100% zobaczysz już wyraźnie

4 tyg ciaży od momentu zaplodnienia to ciąża 2 tyg i pare dni okres po zapłodnieniu to ok 10 dni na zagnieżdzenie się zarodka co za głupoty jej piszecie ja miałam monitorin co 4 dni i w 2 tyg to tylko zarodek był

Gość cyki cyki
Ja ci powiem co ja zobaczyłam w 7tc (równo 2 tygodnie po terminie OM i zrobieniu pierwszego testu): szarą kulkę mikroskopijnej wielkości 4,1 mm z czarnym "czymś" w środku, co wg lekarza było sercem - pokazał jak bije. No i widać jeszcze ciałko żółte, to wyraźnie.

Gość fasolka księżycowa*
JA miałam w 4 tc i serduszka nie było, ale w 5 tc juz biło.

dziewczyna pojedzi en ausg nie zobaczy serduszka i bedzie miała stres spokojnie na serduszko jeszcze jakies 2-3 tyg poczekaj

Fajnie ze odpisujecie ale sie pogubilam bo Wy podajecie wiek ciazy liczac od ostatniej @, prawda? Wiec jeszcze raz. Od ostatniej @ u mnie 6 tydzien 4 dzien bedzie w piatek. Ale od zaplodnienia to 4 tydzien, 2 dzien. Czyli powinno widac :) Doczekac sie nie moge!

Gość mamcia 06
ja sie zorientowalam ze mi sie okres spoznia no i poszlam do ginekologa skierowanie na usg i wyszlo ze to 10tydz ciązy a zglosilam sie ok 2tyg od braku miesiaczki

mamcia 06 przecudne Malenstwo! :) ale sliczne :) i jakie fajne ujecie!

no to inaczej od dnia zapłodnienia ile mineło ?? musisz do tego pieknego dnia dodac ok 7 -10 dni bo tyle potrzebuje maleńki zarodek na zamieszkanie w twojej macicy dopiero wtedy muwimy o ciąży i jesli od ego dnia czyli od dnia zapłodnienia mineło np 4 tyg to jetes w 3-4 tyg ciąży według usg tak bedzie i serduszka nie bedzie ale zarodek bedzie wyrazny

Gość systemofad
ja mialam usg w 5 tyg 4 d od ostatniej miesiaczki i serce bilo, wiec calkiem mozliwe, ze juz cos zobaczysz.

Prowokacyjna skoro tak to lekarze licza zawsze od ostatniej @ wiec bylas dopiero w ok 2 tyg od zaplodnienia wiec moglo nic nie widac.

Gość mamcia 06
i własnie to usg było dla mnie najprzyjemniejsze :) pozniej juz maluszka nie widac tak dokladnie... owszem zblizenia jakies są robione ale jednak na tym pierwszym widac całe ciałko dzidziusia :) ja myslalm ze jestem we wczesniejszym tyg ciąży a tu bach juz 10 był, a tylko 2tyg od braku miesiaczki się zglosilam wiec sama nie wiem jakim cudem no ale malenstwo juz z nami i rosnie jak na drozdzach :)

Gość cyki cyki
Ja owu miałam w 16 dc, przy cyklach 32-dniowych i wtedy doszło do zapłodnienia. Więc od OM pierwsze usg to był równo 7 tc. Te późniejsze "fotki" z usg są ciekawsze, no bo widać "normalne" dziecko.

Gość cyki cyki
No też tak myślę, bo tylko 1 dzień różnicy owulacji w twoim i moim cyklu. Najbardziej niesamowite to jest porównywanie zdjęć z kolejnych usg: od kulki raptem hehe do "czegoś", co ma ręce, nogi, TWARZ i macha nogami.

Gość cyki cyki
Ja na drugim usg (8tc) mam widok rozmazanego wrzeciona, nic ciekawego. Pytałam lekarza, czy da się ustalić, "gdzie ręka, gdzie noga", to nie - no i miał rację, bo obraz wyglądał takjakby przedszkolak coś nabazgrał kredką. Ale już w 13 tc to hohoho, dzieciak pełną gębą :D

he he pewnie tak jest :D najlepsze foty mam z 16 tc., wtedy też lekarka określiła płeć :) zrobiła Mu aż 3 foty bo jak to określiła "książkowo się ułożył" :)

Super zazdroszcze wam :) mam nadzieje ze tez zobacze Malenstwo, szkoda ze M nie moze isc ze mna bo pracuje :((

Gość cyki cyki
Skiti, nie martw się. Mój mężczyzna też ze mną nie był na dwóch pierwszych usg, jakoś nie miałam żadnej potrzeby, czekał za drzwiami. Dopiero po trzech miesiącach jakoś mi się zachciało, żeby widział dziecko na żywo, no ale to chyba dlatego, bo widać wyraźne bobasa. A co do płci, to mnie intuicja nie zawiodła. Wiedziałam od początku, kto będzie, nawet przed ciążą :P I dało się ustalić na 100% równo w 18 tc, ale może lekarz widział już w 13 tc, tylko nie powiedział, żeby nie skusić ;)