Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkarrollaa

co byscie zrobily????trudna sytuacja z lekarka

Polecane posty

Gość kkkkarrollaa

witajcie, nie wiem dlaczego ale: jak dziecko sie urodzilo miala uczulenie na mleko modyfikowane wiec lekarka kazała jej dawac Ha hipoalergiczne mleka są drogie te na alergie w sklepach a w aptece to juz calkiem jakies ceny z kosmosu! wiec poprosilam ją juz wtedy by wypisala mleko an recepte nie chciala dac recepty!!!!! wiec poszlam do drugiejn lekarki tez nie chciala dac na recepte mimo ze widziala ze dziecko ma alergie ma wysypke mocną itd' noi kupowalismy mleko bebiko ha najpierw 1 potem 2 a jak skonczylismy 2kę to lekarka powiedziala ze mozna sprobowac dawac 3kę juz normalną wiec tak zrobilismy kupilismy bebiko 3 zwykłe.... ale dziecko ma od tego znow wysypkę.... mocną na calym ciele... nie zmienialam proszku do prania nic...je to co zawsze ale to mleko i kaszka moleczna pewnie jej zaszkodzily... i dzisiaj ide do lekarki z dzieckiem na 16stą... i ide do innej niz do tamtych dwoch:) co zrobic by wypisala mleko na recepte? mowilam juz ze nie stac nas na to byw aPTECE kupiowac bez recepty po 40zł za opakowanie!!!!!

Gość kkkkarrollaa
mąz tez mowi że bedzie tragedia jak ona nam tego mleka nie wypisze.... ze nie damy rady kupowac jednej sztuki za 40zł albo za 35 jesli do tej pory bylo po 18zł albo zwykle bebiko po11zł.... kurcze;(... nie rozumiem tez dlaczego kolezanka ktora nalezy do tej samej przychodni co my poszla z dzieckiem i im wypisali np.bebilon pepti a mi nie;( ja chcialabym zeby mi cos wypisala np.bebilon ha na recepte albo ten pepti albo cos.

Nie rozumiem, igdy nie slyszalam zeby ktos mial problem z recepta. Postaw sprawe jasno dziecko musi miec takie mleko i musisz dostac recepte, przeciez nie stac cie na takie mleko i tyle. Nie wyjdziesz dopoki nie dostaniesz recepty, nie rozumiem co to za dziwne opory wśród lekarzy, skoro dziecko ma udowodnione alergiczne reakcje na mleko

Ja kupuje swojemu dużą puszkę za 38- 39 pln i starcza nam na dwa tygodnie i to jest normalna cena, ale trudno zebys placila niepotrzebnie dwa razy wiecej niz powinnas

Ja bym sie wydarla i naskarzyla, ze opisze cala te sytuacje ja mam tragicznego lekarza rodzinnego, skierowania na badanie daje tylko kiedy ktos sie na nia wydrze, oszczedza w ten sposob

3- to już masz duże dziecko i podstawowe posiłki to pokarmy stałe a nie mleko więc 40 zł to nie tak dużo przecież ! bo nie daje się już mleka kilka razy dziennie a na ogół mamy robią raz lub 2.Mój niedawno sam odstawił sobie mleko a był na 3 i dostawał je czasami wieczorem,a tak je normalnie. A jesli juz koniecznie chcesz na recepte to powiedz to co tu napsialas-jest tanie w porownaniu do tego bez recepty

Gość mama alergika
Poproś o skierowanie do alergologa, mój syn miał zapisywane przez alergologa recepty na początku i dostałam zaświadczenie do poradni rodzinnej, że dziecko ma alergię i ma mieć wypisywane takie mleko na receptę. I poradnia wypisywała bez problemu, tylko co jakiś czas musiałam dostarczyć zaświadczenie. Ale powiem ci, ze nie dziw się, boją się, bo nie mogę stwierdzić alergii (nie mają w tym kierunku uprawnień), a NFZ ponoć trzepie takie recepty i jakby się okazało, że dziecko zdrowe ma wypisywane taniej mleko ... to lekarz ma posrane. Ja miałam akurat nutramigen wypisywany, to nawet nie mleko a preparat mlekozastępczy, no ale u nas to było mocno uzasadnione i z dwóch stron było czym podeprzeć celowość.

z tego co mi pediatra mówiła po roku trzeba zrobić badania, żeby potwierdzić alergię i dopiero wtedy lekarz może wypisać receptę, bo nfz się czepia

Gość kkkkarrollaa
kurcze, moze ta lekarka dzisiaj mi da ta recepte.... ja nie mam czasu chodzic po alergologach bo sie czeka na termin nawet miesiac albo i poltora u nas... a dziecko całe wysypane... dlatego ide z nia dzis do lekarki.... mleka musze miec 5opakowań na miesiąc wiec jakbym kupowala po40zł za sztuke to 200zł a pozatym w sklepach nie ma bo szukalismy w schlekerze, rossmanie, polomarket, carefour tesco

Gość kkkkarrollaa
a jakie mleka znacie bez recepty tzn 3ki ha?> jakie nazwy?> szukam na necie i nie ma są tylko1ki i 2ki

Gość klaudusia1523
Z tego co mi wiadomo to 3 nie ma. Po skończonym roku lekarze zalecają by spróbować dziecko przestawić na mleko normalne, ale jeśli w przypadku twojego dziecka nadal to mleko szkodzi to będziesz musiała dawać 2.

Gość serduszko :)
5 opakowan mleka ci idzie przy tak duzym dziecku? no bez przesady:O a do alergologa idz prywatnie,po co czekac:O i bedzieszmiala od reki recepte!