Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olcia....

Ciąża... kiedy zaszlam??

Polecane posty

Gość Olcia....

Hej dziewczyny... mam pytanie na ktore mysle ze ktos mi pomoze znalezc odpowiedz .. jestem w ciazy... chcialabym mniej wiecej wiedziec kiedy zaszlam... kochalam sie z facetem 28 sierpnia a test ciazowy zrobilam 31 i wyszedl negatywny.. wiem ze to za wczesnie.. ale zrobilam az 3 testy 19 wrzesnia i wyszly pozytywne do tego bylam 20 na usg i lekarz mi powiedzial ze mam problem... albo to ciaza pozamaciczna albo bardzo wczesna bo nie widac jej jedynie co to endometrium ma 20 mm... czy mozliwe ze tego dnia zaszlam w ciaze?? pomozcie

Gość mamuska co czeka jeszcze..
moim zdaniem okolo 5 wrzesni atest powinien byc juz pozytywny bo jesli zaszłaś 28 sieroni ato dodaj sobi eok 10 dni na zagnieżdzeni azarodk ai od tego jakies 7 dni na test czyl;i teraz by to był jakiś 3-4 tydzień al eto tylko moje zdanie jak ja planowałam ciąze miałam monitoringi to własnie tak to wszystko było

Gość Olcia....
do tego okres mialam 30 lipca i mam nieregularne miesiaczki najkrotsza to 29 dni a najdluzsza to 46 dni... na samo zło ten mezczyzna z ktorym sie kochalam nie jest moim chlopakiem tylko przyjacielem

Gość Olcia....
czyli to nie mozliwe ze to bylo jak sie kochalam 28 sierpnia

hmmm.. to tak jak moja kumpela z kolesiem z akademika pech nic dodac nic ujac al eja tez mam nieregularne miesiaczki i okrs miałam tak 5 maja a test pozytywny wyszedł dopiero 14 czerwca i beta taka była słaby że szok

Gość spokojnieee
no bardzo możliwe, że 28 sierpnia, więc może nic nie być widać, a kiedy dokłanie powinnaś mieć okres?

Gość Olcia....
no dokladnie to nie wiem bo raz byl po 36 dniach raz po 45 dniach a raz po 29 wiec nigdy dokladnie nie wiedzialam...

a od tego 28 spałas jeszcze z kims??bez zabezpieczenia sorki za to pytanie ale jesli nie to wiadmo kto jest ojcem

Gość spokojnieee
rozumiem że tylko wtedy był seks? więc nawet nie ma pełnego miesiąca wczoraj...

Gość Olcia....
to nie moze byc jego dziecko... mam chlopaka... z chlopakiem kochalam sie tak 6-7 wrzesnia... wiem wiem nie potepiajcie mnie ale no chwila slabosci

Gość spokojnieee
jak 6-7 też, to nawet nie ma szans żeby już coś było widać, ale grube endometrium wskazuje na ciążę...zawsze możesz zrobić beta HCG.

Gość Olcia....
jak jemu powiedzialam temu koledze to taki jest na mnie zly ze karze mi usunac to dziecko

to ja obstawiam ze to dziecko chłopaka, policz sobi e7 był sex to potem dodaj 10 dni to dopiero 17 i jakies 7 dni i to wtedy teest dipeiro pozytywny czy;li może być 19 moja gin mi tak tłumaczyła i u mnie sie sprawdziło i na to wyglada ze u ciebie tez spokojnie raczej chłopaka

Gość Olcia....
beta nie bede robic bo jestem pewna ze jestem w ciazy tylko problem bo nie wiem z kim.... to mnie boli

a o co mu mówiłas to skoro masz chłopaka takie sprawy się inaczej załatwia

ale beta ci powie jaki to tydzień w przyblizeniu jest

Gość Olcia....
jak chlopaka to pieknie tylko ze ten drugi mi nie wierzy ze to moze byc mojego chlopaka i karze mi usunac bo innaczej bede miala wielki problem

Gość spokojnieee
niestety pewności tu żadnej nie ma czyje, bo mała ilość dni...

Gość Olcia....
chcialam byc wobec niego szczera bo obiecalismy sobie ze bedziemy wszystko sobie mowic..bylimy takimi dobrymi przyjaciolmi tylko ten seks wszytko popsól

ale wykarze prawdopodobieństwo procentowe jak wysoka jest ciąża jesli zaszłas 28 sierpnia to bedzie juz kilka tysiecy a jesli we wrzesniu to bedzi emniejsza bo na poczatku tak do miesiaca różnica jest bardzo znaczna

Gość Olcia....
czyli pojde zrobic test beta albo poczekam i pojde na usg za 2 tygodnie

Gość spokojnieee
no właśnie rozbieżności bety są częstpoduże, tylko przyrost po 48 h jest ważny, robi się ją tylko dla potwierdzenia ciąży i czy rozwija się prawidłowa, a to określenie tygodnia przy okazji nie zawsze jest wiarygodne...

Gość Olcia....
czyli jak bym zrobila ten test beta to bym sie czegos wiecej dowiedziala??

Gość spokojnieee
ale mimo to warto ją zrobić...

Gość Rób betę
Tam będziesz miała który to tydzień i będziesz pewna czyje dziecko. Ale powiem ci szczerze że głupia jesteś...Jak się zdradza chłopaka to się gumek chociaż używa a nie na żywca jedzie.Będziesz miała nauczkę mino że ci życzę żeby to było chłopaka bo z tamtym będziesz miała przesrane.

Gość spokojnieee
tylko że z wynikami bety jest tak, że pokazuje np. 5 6 tc, czy 6 7 tc, nie pokaze Ci co do dnia...

Gość Olcia....
to jutro pojde zrobic... jeszcze tak mysle jakk by sie urodzilo to dziecko bo nie ma opcji zebym usunela i bym wierzyla w to ze to mojego chlopaka a tak naprawde bylo by tego drugiego ciekawe czy by poznal moj chlopak ze to nie jego... a tym bardziej ze sa obydwoje podobni do siebie

Gość spokojnieee
ja niestety nie sadze, ze bedziesz miala pewność...

Gość spokojnieee
tylko badania genetyczne dadza Ci pewnosc, nie oceniam, szczerze wspolczuje dylametow

Gość Olcia....
no a jak np. 28 byl to koniec 34 tygodnia roku... a z chlopakiem to byl srodek 36 tygodnia to pokaze o jeden tydzien roznicy czy pokaze tak jak mowicie 3-4 tydzien ciazy?