Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosakowa

Prosaki :/

Polecane posty

Gość Prosakowa

Moim problemem są prosaki pod oczami oraz na górnej wardze, czy ktokolwiek wie jak się ich pozbyć? czasem nie mogę na nie patrzeć i zaczynam wyciskać, ale potem wszystkie prosaki wracają na swoje miejsce. Dlaczego one powstają? Czytałam już różne teorie od tego, że to odkładający się cholesterol, nie rozwnięte gruczoły łojowe, do nadmiernego rogowacenia mieszków włosowych :o Jak się tego dziadostwa pozbyć!? Byłam u dermatologa, ale powiedziała, że to nic takiego :/ ale dla mnie to duży dyskomfort! Nienawidzę jak ktoś trochę się zbliży do mojej twarzy bo napewno zaczyna dostrzegać te dziwne białe grudki :( O ustach już nie wspominając 😭

Tez to mam, ale moich nie da się wycisnąć, nie wiem, może spróbowac przebić cienką igłą.. ale nie posiadam takiej w domu..

Gość dasd
co to jest? :/

Gość sdfsd
fajna klata, ale jozka powinienes chowac w druga nogawke, bo za bardzo wykrzywiony w lewo

Gość tomeooooo
ok, dzieki za porade i licze na kolejne opinie..jakiej jestes plci?

Gość fgfgfgfgfgfg
hahahahahaha buhehehehehehehehehehehe hahahahaha

Gość fgfgfgfgfgfg
zboczeniec haha

Gość idź do kosmetyczki
proste :-)

Gość Prosakowa
tomeooo, ale ja je wyciskam (do krwi :o), a potem i tak wracają (dlatego nie widzę sensu iść do kosmetyczki bo wyciśnie na grubą kasę, a zaraz wszystko wróci), skórę ogólnie mam przetłuszczającą się, i stosuje epiduo na pryszcze więc ciężko byłoby zrezygnować z nawilżenia, ale spróbuję trochę mniej nakładać kremu pod oczy. No i niestety, ale nie jestem z woj. małopolskiego, ale reakcja dermatologa mnie nie zdziwiła bo czytałam, że 90% zlewa problem prosaków. Jeśli chodzi o zdjęcie to nie jestem ekspertem, ale wygląda na fajnego haha.

Gość tomeooooo
wycisnij i kup davercin, posmaruj na noc, wysusza skore i dobrze dziala na wszystko, pryszcze wagry prosaki

Gość Prosakowa
a to nie jest na receptę? Potem wracają czy nie?

Gość Prosakowa
Pozatym widzę, że jest w płynie i w żelu, który lepszy?

Gość tomeooooo
Ja dostawałem na receptę, w internecie poszukałem i chyba niestety jest na receptę. Ale nie musisz isc do prywatnego dermatologa, mozesz do lekarza rodzinnego, on Ci powinien wypisac, mi to mega pomoglo przy regularnym stosowaniu na noc

Gość Prosakowa
A jak długo tego używałeś? dalej używasz?

Gość xania300222
uzywalem tego 2 miesiace i nadal uzywam..na poczatku uzywalem tego po to, zeby zasuszyc wypryski, pryszcze itp..i naprawdę pomagało. Miałem przetluszczona skóre po obu stronach brody i tam co zjadłem coś tłustego chipsy ryby itp to wyskakiwały pryszcze i zaczerwienienia, po posmarowaniu zniknęło. Teraz nadal tego używam co dziennie na noc i rano nie ma problemu. Nie wiem jak to działa w przypadku prosaków. Ja miałem raz prosaka, davercin go nie zlikwidował, ale jak wycisnąłem i się zagoiło, posmarowałem, to teraz nie ponawia sie..

Gość tomeooooo
to pisalem ja tomeo ale login mi sie inny wpisal

Gość Prosakowa
Hmmm nie wiem czy to dobry pomysł smarować się pod oczami davercinem, zwłaszcza codziennie :o

Gość tomeooooo
ale te prosaki sa pod samymi oczami czy kilka cm..jak pod samymi to nie smaruj tam niczym! mniemam, ze jestes w wieku dojrzewania, wtedy takie prosaki to normalna rzecz, tak jak pryszcze, trzeba przebolec, albo znalezc dobrego fachowca..

Gość Prosakowa
Pod samymi oczami, niestety dojrzewanie mam już za sobą (mam 21 lat), ale moja skóra zachowuje się jakby dalej dojrzewała :o

Gość tomeooooo
21 lat i nie jestes ekspertem jesli chodzi o zdjecie :)? ;d nie wiem, co wiecej poradzic, moze napisze ktos kto mial taki problem..ja Ci moge poradzic tyle, ze jak bedziesz jechala na wycieczke do krakowa, to Ci podam namiar

Gość Prosakowa
Haha no bo ja jestem stała w uczuciach i wiele nie widziałam ;)

Gość tomeooooo
to napisz jeszcze prosze co sądzisz o reszcze, oprocz tego, co uznalas jako "ladne" . pomoglem Ci choc troche? :)

Gość mam wiadomosc
tomeoooo-polecam masc na zylaki:P z tej perspektywy wyglada dosc porządnie;).nawet sie troche go wystraszylam:( a stara dupa juz jestem😭

Gość tomeooooo
zle jak jest zylasty ? :->

Gość gość
olejek herbaciany