Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patusia_181

Studia Rachunkowość i finane pomóżcie

Polecane posty

Hej wszystkim:) Mam pewien problem.. Otóż jestem w klasie maturalnej o profilu humanistycznym. Niestety, pod koniec pierwszej klasy zorientowałam się, że jednak nie interesują mnie przedmioty humanistyczne, ale bardziej matematyka. Od pewnego czasu intensywnie myslalam o kierunku studiów i doszłam do wniosku, że chce iść na studia RACHUNKOWOŚĆ I FINANSE, a specjalizacja: bankowość. Ale trapi mnie ciągle myśl, że jestem w kl. humanistycznej i bedzie mi bardzo bardzo ciezko na tych studiach w porownaniu do innych, bo inni byli np. w technikum ekonomicznym i duzo wiedza, a ja bede miala straszne zaleglości. Więc moje pytania są takie: -czy to 'normalne', ze pojde na wydzial ekonomiczy po kl. humanistycznej? -czy na studiach uczą od podstaw, czy zaczynają np. od poziomu na którym się staje w technikum ekonomicznym? ;// -czy zdarza się często, że na bankowośc idą absolwenci z liceum?? Jeszcze dodam, ze chce isc na studia zaoczne i szukac stazu podczas studiów. Proszę o odpowieź ;((

Studiuję podobny kierunek do tego, który chcesz wybrać i chodziłam wcześniej do szkoły o profilu ekonomicznym. Na studiach są różni ludzie, najwięcej po profilach ogólnych w LO i nie zauważyłam żeby osoby po szkołach ekonomicznych były jakoś specjalnie do przodu w porównaniu z innymi dlatego, że w szkole średniej są tylko podstawy różnych przedmiotów. Lżej mają jedynie osoby, które mają jakieś doświadczenie w rachunkowości np jeśli ktoś pomagał w biurze rachunkowym wtedy praktycznie niewiele musi sie przejmować rachunkowością bo w porównaniu z innymi osobami już na starcie umie na 4 :)