Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morga

erotyczne portale społecznościowe

Polecane posty

Gość morga

Chciałam poruszyć nieco kontrowersyjny temat (może nie dla mnie ale myślę, że dla części czytających; Tak mi się przynajmniej wydaje - jeśli nie to wyprowadźcie z błędu). Coraz bardziej popularne są portale randkowe o zabarwieniu mocno erotycznym (śmiem twierdzić, że bardziej erotycznych o lekkim zabarwienu randkowym stąd nazwa tematu). Czy mimo zwiększającej się w dość szybkim tempie ich ilości to nie jest nadal temat tabu wśród dość pruderyjnego polskiego społeczeństwa? Czy takie dość luźne podejście do tematu sexu nie jest jego zbytnim uprzedmiotowieniem?

zależy jak się seks traktuje. jeśli się ma podejście takie seks jest dobry by sprawdzić osobowość wybranej osoby kobietka czy mężczyzny np: czy zależy jej tylko na swoich doznaniach czy jest pewna siebie.... . Ja bym zauważył inny problem fakt taki że portale randkowe to złe miejsce do panowania ludzi nic nie zastąpi rozmowy a na portalach ludzie udają tych kim nie są udają stosują ograne teksty... .

Gość tak jest--..
Uprzedmiotowieniem, to uprzedmiotowienie nastąpiło już jakiś czas temu ok. 2-3 lata temu. Nie ma odwrotu, choć z drugiej strony widoczne są tendencje, aby temu zapobiegać i szanować tajemnicę współżycia, a nie obwieszczać ją wszem i wobec po portalach łącznie z nk czy fb.

Fakt, na pewno temat mocno został spopularyzowany przez ostatnie kilka lat. W sumie ma to dobre i złe strony. Z jednej tabu zostaje przekroczone, z drugiej coś z tej sfery zostało utracone, i rzeczywiście może troche uprzedmiotowia sie dziś seks. Ciekawy watek :)

Gość morga
-> pirat flapjack - owszem nic rozmowy nie zastąpi, ale czy każdy jej szuka to już inna kwestia. gro ludzi szuka po prostu takiej "przygody" i jeśli jest to im w jakiś sposób umożliwione, to czemu maja nie próbowac? Co do pozostałych wypowiedziać - zgadzam się, ze tabu powoli zostaje przełamywane, choć wydaje mi sie, że jednak jeszcze daleko to pełnej swobody wypowiedzi. Przyznał sie Wam ktoś kiedys, ze skorzystał z takiego portalu tylko i wyłacznie na "jeden raz"? A i jeszcze a propo uprzedmiotowienia - nie myslicie że jest to po prostu zwyczajna konsekwencja rozwoju internetu i otwierających się dzieki niemu mozliwościom? że to tylko kolejny etap własnie przełamywania tabu?

Gość gość
Http://darmowe-******ie.pl nowe laski portal freee

Gość gość
wejdź na zbiornik.pl