Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esmeraldaa oj

Za dużo pije?

Polecane posty

Gość Esmeraldaa oj

Moja 14miesieczna córka potrafi wypić nawet 6 butelek (wody, soczku, herbatki) dziennie (butelka ma ok. 250ml (troszke wiecej jej wlewam wiec wychodzi ok. 280) czy to dużo? mam wrażenie ze chyba troche przesadza i zastanaiwm sie czy nie zacząć się martwić. Prosze napiszcie czy Wasze dzieci tez tak dużo piją ?

Gość aż tyle???
Ale jak to? Wlewasz 280 ml do butelki mieszczącej 250ml??? Cuda normalnie...

widocznie ma takie potrzeby... mój uwielbia pić mleko, mógłby non stop je pić...

Gość zgadzam sie ze do gier
ale 3l płynów dla rocznego dziecka?

wy liczyc nie umiecie ? jakie 3 l plynów przeciez wychodzi nie cale 2 l i to normalne moj synek tez duzo pije

"Ile płynów powinien dostawać roczny maluch Najlepiej, by codziennie wypijał 100 ml na 1 kg ciała. To dużo i niełatwo spełnić taką normę. Rozwiązaniem jest serwowanie dziecku latem posiłków, które zawierają wodę (chłodników, zup), deserów (koktajle na bazie mleka) oraz wodnistych owoców (arbuzy, brzoskwinie)."

no zakręciłam się to fakt. :P

Gość Esmeraldaa oj
kreski są do 250 ale poza kreską jest ok. 280ml w butelce. wychodzi ponad 1,5l na dzien i dlatego pytam czy to nei za dużo

Gość jesienne słońce
Spróbuj podawać mu mniejsze ilości np. 50 ml, ale za to częściej, bo tyle ile wypija Twoje dziecko to trochę za dużo. Dawaj mu więcej owoców czy innych pokarmów, wtedy nie powinien aż tyle pić.

Gość chyba zgłupieliscie żeby ogran
iczać dziecku picie!!! jeśli dziecko jest zdrowe, to jak najbardziej powinno dużo pić! najczęściej jest tak , że ludzie piją za mało bez względu na to czy to dorosły czy dziecko, a odpowiednie nawadnianie jest bardzo ważne i podkreślam jeśli nie towarzyszą temu jakiekolwiek objawy niepokojące, to nie wolno dziecku ograniczać picia

Gość dietetyczka...
soczku nie powinno dziecko pic wiecej niz 120mil dziennie, wode i mleko jak najbardziej. herbatki klasyfikuja sie jak soczki. sa slodkie. wiadomo, ze sa bardzo zle dla zebow. soczki powoduja tycie i nie gasza pragnienia. jak producent pisze, ze nie ma cukru to zawyczaj 'klamie', bo jesli soczek zawiera do 20% cukru (bardzo duzo!!!) to producent nie musi tego zazanczac i moze napisac bez cukru...

Gość jesienne słońce
a może dziecko ma cukrzycę? Bo przy cukrzycy jest wzmożone pragnienie? Zbadaj poziom cukru we krwi.

Gość y co z tego
jedne piją wiecej drugi mniej nie przesadzaj nie pije az tak duzo

Gość baboooos
moj tez duzo pije.ale nie dawaj jej sokow w takim razie.bo dzieci chetnie wypijaja cos co jest slodkie.dawaj sama wode.a dajesz zupy?owoce?

Gość baboooos
tak,tak cukrzyce,zaraz zap.mozgu i pewnie juz jest jedna noga w grobie.juz nie wymyslajcie.chce jej sie pic to pije

Gość mmkkjjaja
cukrzyca nie bierze sie od jedzenia słodyczy lub picia słodkich napoi! co za głupie myślenie! to jest choroba!

Gość jesienne słońce
mmkkjjaja - m.in. objawem cukrzycy jest wzmożone pragnienie i nie ma znaczenia jakie płyny człowiek spożywa

Gość pijaczkibe
och no to moze autorka zrobić kontrolnie poziom cukru przy kontrolnej morfologii i będzie po sprawie

Gość baboooos
ja jak daje herbate to bez cukru.mam mietowa z wlasnego ogrodka.nie podawajcie tych herbat dla dzieci,szczegolnie tych rozpuszczalnych.a soki mozecie z woda rozcienczac.