Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morgue

brzydka cera

Polecane posty

Gość morgue

Moim problemem jest to, że moja cera wygląda tragicznie przed i w czasie okresu.. wiem, że to przez hormony ale u moich koleżanek to nie jest aż tak widoczne- wyskakuje im kilka krostek i zaraz znika. A mnie strasznie obsypuje różnymi syfami.. masakra. czytałam że problem znika po tabletkach anty.. ale nie wiem czy mogę je brać bo mam dopiero 17 lat. Błagam pomóżcie!

Gość ibiza200
ja też tak miewałam w czasie okresu ale sprawiał on że jadłam dużo czekolady, po której własnie wychodzą różne nieprzyjemności na twarzy:D nie bierz tabletek, nie warto się szprycować bez potrzeby. Zrób kilka maseczek, pójdź może na oczyszczanie twarzy do kosmetyczki, a jak nie, to do dermatologa - to chyba najlepsza opcja :)

Ibiza200 ma rację - jeśli chodzi tylko o cerę najpierw warto spróbować kosmetycznych metod. Tabletki anty mogą poprawić cerę, ale nie zawsze i nie u wszystkich. Może to kwestia niewłaściwej pielęgnacji? Na Twoim miejscu wybrałabym się do kosmetyczki na jakiś zabieg, na drobne wypryski i zaskórniaki świetna jest mikrodermabrazja, peelingi, kawitacja. Kosmetyczka też doradzi Ci jak sama powinnaś dbać o cerę w domu.

musisz się zgłosic ze swoim problemem do dermatologa i powiedziec co i jak, czasami dermatologa przepisuje tabletki anty właśnie na takie problemy skórne, ale to musi być pod kontrola, a nie tak samopas, sama nic nie zdziałasz konieczna jest konsultacja z lekarzem

Gość morgue
ale ja już byłam u 3 dermatologów, przepisali mi maści, które w sumie niezbyt pomagają.. co miesiąc jest to samo, jak trochę to wyleczę to już i tak powstają nowe pryszcze eh... nie wiem czemu ci dermatolodzy nie dają mi antybiotyków;s przydałyby się.. co do pielęgnacji do nawilżam kremem nivea bo mam b. suchą skórę (mimo to pryszcze ;/) i myję Physiogelem albo jakimś tam z vichy..

Gość morgue
dzięki za odp