Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchody....

rachunki przy wyanjmie meiszkania

Polecane posty

Gość odchody....

słuchajcie mam takie pytanie oprócz czynszu płaci się rachunki a na rachunki składa się co ? woda, ogrzewanie, gaz prąd ewentualnie internet ? tak? chodzi mi o blok.

o zależy od mieszkanie. W niektórych gaz czy woda są w czynszu w innych nie. Trzeba się dowiedzieć.

Gość odchody....
kurde. bo moja matula twierdzi ze to mieszkanie co bedziemy wynajmowac to jakaś lipa bo ogrzewanie i woda prąd gaz nie są w czysznu . w sensie ze chodziaz ogrzewanie powinno być. i tak bedziemy płacic 400 zł czynszu plus rachunki ok 100 zł no ewentualnie ze zwrotem za wode.

Gość odchody....
powiedzcie co myślicie ;]

Gość 283782738
w czynszu na pewno coś juz jest wliczone, ogrzewanie prawie zawsze, często też woda. smieci, jak mozesz nie wiedziec?

Gość 283782738
jakbyście mieli wszystko niewliczone w ten czynsz, to myślisz że rachunki wyniosłyby 100 zł??? Z księzyca się urwałaś?

Gość 283782738
chyba że ci chodzi o oplatę za wynejem a nie czynsz, ale 400 zł to nie wygląda na opłate za wynajem chyba że jednego pokoju...

Gość odchody....
no bez kitu .... to ja juz nic nie rozumiem. zapewniono mnie ze wiecek niz 500zł mnie nie wyjdzie

Gość odchody....
jednego pokoju

Gość no to jak będziesz
płacić 500 zł za pokój to mozna sie domyslic, że w tej opłacie mieści się woda, wywóz śmieci i ogrzewanie, a Ty będziesz płacic za prąd na współę z drugą osobą wynajmującą, internety/telefony to juz Twoje zachcianki.

Gość no to jak będziesz
* 400 zł za wynajem pokoju. Jeśli prąd na pól to w 500 zł powinnas się zmieścić.

Gość odchody....
ogólnie będziemy mieszkać w czwórkę.

Gość odchody....
o śmieciach nic mi niewiadomo :P na śmieciach się nie znam.

Gość wredna menda
Czasem w blokach jest ogrzewanie gazowe, tj. każde mieszkanie ma swój piec. I wtedy każdy płaci za siebie. Proste ? Trzeba się dokładnie dowiedzieć.

Gość odchody....
400 jest czynszu . to powinno coś być w czynszu i powinnam dajmy na to płacić 460 ;}

Gość no to jak chcesz cos
wynajmowac to trza było sie pytać przy ustalaniu kasy za wynajem... niektórzy płaca za ogrzewanie cały rok, inni w sezonie, niektorzy maja wodomierze i roxzliczają sie od kubików, inni nie. Niektórzy w mieszkaniach maja stałe łacze internetowe, inni nie. i tak sobie mozna pisać. a co ty tam bedziesz miała to może ci wróżka Aniela z Allegro powie, bo my to raczej nie.

Gość odchody....
ranisz mnie :( :P ja z właścicielem nie gadałam tylko znajomi. on jak coś tłumaczą to ciężko skumać. gadali coś ze ogrzewanie i woda to koszt 50 zł do tego dodać gaz i prąd no i net . to sa tylko teoretyczne ceny. 17m wody kosztuje 100zł . my tyle nie zużyjemy zapewne.

Gość no to jak chcesz cos
:P:P nie ranię. Tylko skąd my mamy wiedzieć, co zawiera opłata 400 zł? Może zawierać wszystko, a może to być odstępne plus sam czynsz.

Gość odchody....
bony bony ..... rozbój w biały dzień:P

Gość a co!
jak nic nie jest wliczone w czynszu to rachunki beda bardzo wysokie, u mnie woda i ogrzewanie sa w czynszu, wiec płacimy za gaz, prad i wode jesli wiecej zuzyjemy niż to przewidzieli i wychodzi jakies 200 zł, nawet ponad na 4 osoby