Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lakakak

sprawa dla reportera-dzisiaj

Polecane posty

Gość lakakak

wczoraj zapowiadali, że będzie pokazywana rodzina z 10 dzieci i ich problemy chyba finansowe, nie rozumiem jak można mieć tyle dzieci , nikt normalny na tyle dzieci na pewno się nie decyduje, rodzić tylko po to aby dzieci klepały biedę, to dla mnie nie są rodzice, tylko ........

Gość grejs keli
weź nic nie mów, u mnie na wsi jest taka jedna, czworo dzieci, zawsze głodne, zawsze brudne, ona nie pracuje mąż przynosi mizerną wypłatę, warunki mieszkaniowe fatalne, dawno jej nie widziałam a dzisiaj patrze idzie z wielkim brzuchem... w ciąży z piątym...ręce mi opadły

Gość krakrakrakrakrakrakrakraaaaa
Z całym szacunkiem, ale tacy ludzie przypominają mi chomiki, w takim tempie się mnożą :(

Gość dellicje
a co Was to obhcodzi? może jakoś pomagacie i dlatego macie prawo komentować? bo jak nie pomagacie to przestancie się ludziom do zycia wpierdalać

Nie, nie pomagamy i pomagać nie będziemy. Co to za jakaś nowa moda, że jedni klepią dzieci bez umiaru, a drudzy mają im pomagać? Pomagam, owszem, ale nie bezmyślnym.

Gość delicja ma racje!!!!!!!!!
jestem tego samego zdania!!! dp czyjegoś zycia to zawsze pierwsze sie wpierdzielaja wsipskie baby, ja np byłam w ciąży dość wysoko i moje dziecko zmarło w 8 miesiacu ciąży po 2 miesiacach zaszłam znowu w ciaze a teraz wszystcy ci co nie wiedza to patrza na mnie jak na jakaś patologi eze znowu z brzuche a niedawno była!!! jestescie plotkary wscibskie i beznadziejne i tyle

ty je utrzymyjesz??do ciebi episza o pomoc jak nie masz czy nie chcesz to nie pomagaj i tyle a nie zakładaj ebilnych tematów bo zasmiecasz forum to tylko o tobie zle swiadczy autorko ze jestes wscibska i plotkara ale widze masz duzo kolezanek

Gość dellicje
prawda jest taka, że w PL niektórym jest ciężko wychować nawet jedno dziecko a wiecie co maja wielodzietne rodziny > Siebie i wsparcie w sobie A Wy puste babsztyle co macie oprócz niewyparzonego jęzora i niepohamowanych chęci do krytyki>? Zajmijcie się jedna z druga swoim życiem a nie życiem wielodzietnych rodzin.

a jeśli ktoś pokazuje się w tv, to chyba liczy się z komentarzami? Nie rozumiem ludzi, którzy płodzą 10 dzieci skoro nie mają ich za co utrzymać. To jest bezmyślność, ich dzieci cierpią przez głupotę rodziców.

Gość dellicje
moja teściowa miała 5 dzieci, było im strasznie ciężko, cała rodzina pomagała i co? piątka dzieci wspaniale wychowana, każde z wyższym wykształceniem, nauczona ciężkiej pracy fizycznej za młodu i szacunku do pieniądza. Wspierają się na każdym kroku , rodziców szanują niesamowicie.. Lepiej wychowani niż niejeden jedynak, rozpieszczony do grani możliwości , który po 18 urodzinach powie mamusi "spierdalaj, nie dzwoń".

to nie jest bezmyslonosc tylko biznes moja droga:) jestem resocjalizatorem i mam z tym stycznosc dzień w dzień, im wiecej masz dzieci tym wiecej kasy od państwa i tym mniej musisz pracowac bo ci kase zabiora i tyl e na tym poleg azycie nie ma sensu sie spuszczac i tracic czas na takie tematy

Typowo patologiczne myślenie. Sobą na wzajem się nie wykarmią i nie ubiorą, więc jak masz problem z utrzymaniem jednego dziecka, to po chooj robisz sobie kolejne? Bezmózgie polaczki.

Gość dellicje
a myslisz, że te dzieci myślą w takich kategoriach ?? nie sądzę ciężko im na pewno ale juz pisałam, są osoby mające jedno dziecko i im też ciężko Ja tam zyczę im wszystkiego dobrego i jakbym mogła to zawsze wyciagne pomocną dłoń.Bo najłatwiej to siedzieć przed TV i durnie komentować

Gość dellicje
a Ty kretynko skoro piszesz po polsku, to nie jesteś bezmózgim polaczkiem ? chooj Cię obchodzi co oni jedzą, paczek im nie wysyłasz. żegnam

Dla mnie to możesz i im całą swoją pensyjkę wysłać w dowód pomocy. A później czekać na kolejnego maluszka do utrzymania, bo przecież jest tylu hojnych i pomocnych, żałosne :-o

Nie wysyłam i chyba musiałabym na głowę upaść, żeby utrzymywać cudze dzieciory :-o Narobiłeś sobie, to miłością wykarm :-o

Dzięki, ja takich biznesów kręcić nie zamierzam. A skoro taka kasa jest od państwa, to czemu te dzieci z wielodzietnych rodzin (nie wszystkie, żeby nie było) są często zaniedbane fizycznie i wychowawczo, skoro matka nie pracuje? Wiem, że są też normalne rodziny wielodzietne, ale to niestety rzadkość.

Gość dellicje
żałosne to nic nie robić tylko komentować pyskować umiesz a coś poza tym ? razi Cię w oczy ich bezmyślność, moja głupota ? nie oglądaj, nie czytaj takie proste

no to popatrz: moja podopieczna -800zł na każde dziecko -50 zł rodznne z opieki -paczki z jedzeniem co miesiac(puszki konserwy słoiki maka cukier itp) -paczki z ubraniami raz na 6 m-cy -na swita rz w roku podarunki tak zwane w kwoci eok 100 zł na kazde dziecko -zasiłek dl amatki samotni ewychowujacej dzeci-1200zł dzieci sztuk 4:) ładna kasa co nie i jeden minus traci wszystko (oprócz zasiłku ) jak rozpocznie jaka kolwiek prace:))

Gość dellicje
pomoc od państwa jest marginalna jedyne co mnie razi, że osoby takie mają prawie zerowe pojęcie o antykoncepcji ale skoro dzieci są już na świecie...

miało byc 800 zł na dzeci razem

50 zł ronnego na kazde dziecko miało być kobieta ma ok 2500 tys za nic

Gość dellicje
to się pośmiej sama ze sobą, bo nic logicznego napisać nie umiesz wyśmiewać się w tak prostacki sposób umie prawie każdy :) 800 zł na jedno dziecko > w PL ?

Gość taka patologia
narobi 10 cioro dzieci i patologii bedzie jeszcze wiecej. Zwykle dzieci powielają zachowania rodziców.

napisałam że pomyłka 800 zł razem a rodzinne na kazde dziecko

Prostacko to jest robić sobie dzieci, a później domagać się od Państwa na utrzymanie, to jest żałosne i prostackie.

Gość dellicje
następna "mądra" mój mąż chce mieć dwoje dzieci, jedno już mamy teoretycznie z patologicznej rodziny , praktycznie ze wspaniałej, wielodzietnej której osobiście mu zazdroszczę

Gość tez uwazam........
ze jezeli ma sie problem z wychowaniem i utrzymaniem jedego dziecka - to po co decyduja sie na kolejne ktos mi tu napisze na pewno ze nie stac te rodziny na srodki antykoncepcyjne - w takim razie na dziecko tym bardziej ich nie stac . Sama miloscią dzieci nie wyzywią Zreszta co to za milosc - skazywac dziecko na glód - bo kobieta co rusz rodzi kolejne. co innego jak ludziom sie powodzi , maja dzieci i nagle maja probelmy z pieniedzmi a co innego jak ludzie swiadmonie plodza potomstwo ,doskonale wiedzac ze nie beda w stanie wyzywic dziecka Zal mi tych biednych glodujacych dzieci .