Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lakakak

sprawa dla reportera-dzisiaj

Polecane posty

Gość dellicje
takie rodziny nie myślą w ten sposób!! , że narobią dzieci i jakoś to będzie przecież nikt rozsądny nie liczy w naszym kraju na pomoc państwa! nie zabezpieczają się, rodzą kolejne dzieci, klepią biedę ale nigdy nie robią tego z wyrachowania, jak Romowie czy Pakistańczycy. Nie w PL.

Gość krakrakrakrakrakrakrakraaaaa
czyli wychodzi jakieś 2400 miesięcznie. Wybacz, ale na 4 dzieci + dorosłą osobę to niewiele (opłaty, wyżywienie, ubrania...). Samymi konserwami przecież nie żyją. Fakt, że w takikm razie pracować jej się nie opłaci, bo wątpię, czy zarobiłaby więcej, a i namęczyć się trzeba. A do tych, co branią takich rodzin: uważacie, że mogą sobie płodzić kolejne dzieci i jeszcze należy im się pomoc za to? Bo tak wasze wypowiedzi rozumiem.

dellicja - jesteś albo tępa albo żałosna. Ja też jestem z wielodzietnej rodziny, ale moją rodzinę było stać na utrzymanie 5-ątki dzieciaków. Jak kogoś nie stać i ciągnie od Państwa, to jest zamierzony cel i należy takie zachowanie krytykować, a nie wspierać, wysyłać paczki i ronić łezki :-o

Gość dellicje
a nie zabezpieczają się, bo często nie są świadomi, wyedukowani są ludzie nie mający podstawowej wiedzy o tym skąd się biorą dzieci :P

no co ty! - dokładnie. Ja podziwiam ludzi, którzy potrafią utrzymać kilkoro dzieci i zapewnić im godne życie i wykształcenie. Sama chciałabym mieć troje dzieci, ale jestem w stanie utrzymać tylko dwoje, więc na dwójce poprzestanę.

To zamiast paczek z żarełkiem i pieniędzy na konto, to niech dostaną paczkę prezerwatyw i książkę od biologii - ale zaraz, przecież czytać nie umieją. Właśnie tak to wygląda.

Gość dellicje
rodziny mojego męża nie było stać na 5 , ale trafiła im się i wychowali na ludzi! Wieć przestańcie pierdoły wypisywać jest tuutaj na forum jedna kobieta, która ma 4 dzieci a tylko dwoje planowanych. Potem wpadka przy prawidłowo stosowanych tabletkach anty i bach - bliźniaki. Wiec nie znacie nawet historii tych rodzin ale pierwsze do oceniania.

trochę to dziwne, że w dzisiejszych czasach nie wiedzą, co to antykoncepcja. Zresztą dla chcącego nic trudnego. Za to do mopsu, a nawet do tv drogę znają..

Gość dellicje
no co ty - może właśnie są nawet analfabetami i co wtedy > najłatwiej ich osądzić, może pootwierać komory gazowe dla takich ludzi > w jakim Wy świecie żyjecie ? ilu obok ludzi nie ma Internetu, dostępu do edukacji.Wiecie jaka jest wiedza gimnazjalistów na temat seksu ? Łatwo się mówi z naszej perspektywy A ciężko się postawić w syt. tych ludzi. Ja ich nie osądzam z góry i od razu tak surowo. Tylko tyle

delicje - no nie chcesz chyba powiedzieć, że ta 10 to wypadki przy stosowaniu antykoncepcji. Zresztą logicznym jest, że jeśli mnie nie stać na drugie, trzecie i czwarte dziecko, to nie dopuszczam do pojawienia się piątego i dziesiątego.

Gość dellicje
udowodnij, bo tylko szczekać pięknie potrafisz

Gość Monika SDD
Nie wiedzą jak używać gumki, bo nie są wyedukowani? A kto jest w tej kwestii wyedukowany? buhhaha Dziwne, że wiedzą gdzie iść po zasiłki?

delicje - to co wg Ciebie powinno się przedsięwziąć odnośnie takich rodzin? Utrzymywać, bo oni przecież niekumaci i niech dalej się mnożą?

Gość dellicje
bo jesteś pewnie wykształcona, z porządnego domu i nie mieszkasz na wsi zabitej dechami, na terenie byłego PGR-u itd. A jest mnóstwo takich ludzi, znam matkę która ma 5 dzieci , jedno po drugim bo pół życia była przekonana, że podczas karmienia piersią nie zachodzi się w ciąże. Ile jest kobiet, które nie stosują antykoncepcji ze względów religijnych i z takich samych względów nie odmawiają mężowi obowiązku małżeńskiego? Ile jest kobiet, które nie mają pojęcia kiedy mają dni płodne i że w ogóle istnieje takie coś jak cykl menstruacyjny >

Tak, pewnie, że są tacy ludzie, ale trzeba walczyć z ciemnotą, a nie ją popierać :O

Gość dellicje
nie wiem co, ale nie osądzać w taki brutalny sposób bo jak oni już mają 10 dzieci to co teraz ? Zabrać im je za bezmyślność i pozabierać zasiłki ? Dzieci nie są niczemu winne Może przymusowa edukacja, sterylizacja? Sama nie wiem, nie umiem na to pyt odpowiedzieć. Ale nie odwracać się od tych ludzi tyłkami.Po prostu

To znaczy, że te bogobojne kobiety należy później utrzymywać, bo przecież im religia nie pozwala na stosowanie antykoncepcji? :-o Mają rodzić stado wygłodniałych dzieci i my mamy je utrzymywać? :-o

Gość dellicje
no to jak walczyć ? Proszę napisać ?Pozostawić ich samym sobie tak ? Na zasadzie, że jak głupi to niech cierpią? Ja nie napisałam, że popieram takie bezmyślne zachowanie tylko nie skazuje ich na zapomnienie, nie osądzam tak brutalnie z góry.

Gość dellicje
a co mamy zrobić? pozabijać >/ Nie rozumiem co chciecie przez to powiedzieć Rozumiem, że rozchodzi się o nasze podatki ?Bo inaczej się raczej tym ludziom nie pomaga

Nie odwracać się.. ale właśnie dlatego, że zewsząd płynie do nich pomoc, oni nie chcą nic zmieniać. Być może nie mam racji, ale 80 % z nich nadużywa alkoholu, pali fajki, gardzi wykształceniem i pracą,.. no ręce opadają. I rośnie kolejne pokolenie powielające życie rodziców.. błędne koło.

Gość dellicje
osobiście ich nie utrzymujesz jak im się zabierze te resztki pieniędzy z MOPS'u to pewnie nic nie będą mieć. to jest rozwiązanie, dzieci głodzić a rodziców skazywać np. na bezdomność ?

Gość najlepiejeeeeeee
wysterylizowac ciemnotę

A te pieniądze z MOPSU to na ziemi leżą? To są pieniądze z naszych podatków czyli właśnie moje ciężko zarobione pieniądze i oczywiście, że przyczyniam się do pomocy takiej patologii, a ja na to zgody nie wyrażam! Wolę aby te pieniądze szły na rozbudowę schronisk dla zwierząt!

Gość dellicje
mnie się wydaje, że oni nie liczą na pomoc państwa z premedytacją przynajmniej takie mam wrażenie, że ta pomoc jest po prostu za mała ale może są ludzie , którym wydaje się inaczej w każdym razie ja jestem za pomocą dla tych dzieci, może nie dla rodzin ale dzieci zawsze jest szkoda

Gość do dellicje
jakoś osobiscie obierasz temat.Może prawda w oczy kole.

Za mała pomoc? Może mają dostać jeszcze kilka tysięcy złotych na jedno dziecko, bo przecież mają ich 10-ątkę? Cóż za przykry tok myślenia. Powinno się ich wysłać normalnie do roboty, a nie siedzą na dupie w tym swoim syfie codziennego życia i płodzą dzieci.

Gość dellicje
pytałam już czy rozchodzi się o podatki. ok, pasuje w dyskusji

Gość szkoda dzieci.........
ale te dzieci dorosną i bedą bić, kraść, szlajać się z chłopami, chodzić po zasiłki, chlać. Po co społeczeństwu taka patologia?