Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia555

Dermaroller-pytanie zdesperowanej zeberki

Polecane posty

Gość nie rób spamu
wcale nie jest mniej bolesny i wcale zabieg nie jest szybszy. Ponadto 540 igielek z mojego doświadczenia trudniej utrzymuje się w czystości. Proszę darować sobie ten spam chińszczyzny. W necie jest masa ofert tego ZGTS, bo u producentów są one dostępne za tzw grosze. Za ile go nabyłaś - 5zł? przyznaj się! W chwili obecnej w Polsce są tylko 3 urządzenia godne zaufania: Environ, Medik8 i Inno. Miałam Environ i Inno Roller. Teraz testuję sobie Medik8

Gość uwag
witam mam pytanie zakupiłęm dermaroller - na blizne 15 cm na brzuchu co uzywac po zabiegu - jakie olejki kremy ?? prosze o odpowiedz ,pozdrawiam

Gość na bliznę
witamina C, E, A i z tego co wiem to najlepiej retinol Ja nie pomogę bo kręcę swoje własne serum z półproduktów, ale widziałam takie gotowce na sklepie medikan.pl

czytajac posty zwatpilam w rzetelnosc tego produktu : http://www.mydeal.pl/caly_kraj-mezoterapia_we_wlasnym_domu-9869.html myslicie ze faktycznie to jest jakis badziew chinski, ktory moze saszkodzic? tutaj cos podobnego albo i to samo na niby tematycznej stronie z roznymi produktami tego typu http://www.kuracjeantyaging.pl/derma-roller/798-derma-roller-mt-540-tytanowych-mikroigielek-05mm-posiada-certyfikat-ce-100-sterylnosci.html moze ktos rzetelnie doradzic?

Gość do wenus84
Oczywiście, że linki do których podajesz linki to chiński badziew. Jak można proponować rolkę po takiej zniżce. Pytanie jest - to jaką wartość mają te urządzenia? Wenus84 sprawdź sobie ten MT Roller na stronie alibaba.com. Tam znajdziesz oferty hurtowników z Chin i tym samym dowiesz się co jest ściągane z Made in China :D Czemu takie firmy derma rollerów jak Environ, Filorga czy Medik8 nie ma na Grouponie czy MyDeal i nie oferują zniżek aż do 70%? Czyżby koszt produkcji tych profesjonalnych urządzeń był wiele większy niż podróbek z Chin??? Widziałam na alibaba.com, że taką rolkę od hurtownika można dostać już za kilka złotych. No ba! więc potencjalni sprzedawcy bez problemu mogą zejść tak bardzo z ceny. Też czaiłam się na rolkę w średniej cenie wierząc że to dobry sprzęt :///

Dzieki bardzo za odpowiedz ;) Czysto logicznie masz racje ale powiedzmy ze ludzilam sie tym ze po prostu dany producent moze chce zwiekszyc swoja sprzedaz przez zrobienie promocji? Te firmy co podajesz - mimo ze solidne - nie sa znane i za pewne tez nie maja wielu klientow. A kazda promocja przyciaga uwage ;) A co do tego linku, to dzieki,nie wiedzialam nawet ze takie cos jest ;)

Gość do wenus84
Akurat w mojej dziedzinie w jakiej się specjalizuje i Environ, Filorga czy Medik8 są rozpoznawalne. Ta ostatnia może trochę mniej, ale ostatnio będąc w Anglii wiem, że tam w gabinetach kosmetycznych panie bardzo często na nich pracują a i te produkty nie są wcale takie głupie ;) To prawda, że każda promocja przyciąga uwagę, ale musi to być przede wszystkim rozsądna promocja. Podobnie jest z ofertami na grouponie. Dajmy na to zabieg usuwania owłosienia jakimś urządzeniem. Gabinety zgadzają się na upusty aż do 80%. W końcowym efekcie sprzedają zabiegów poprzez promocję na grouponie w liczbie 100-150szt. Przemiał gabinet będzie mieć solidny. Ale jak się przyjrzeć podobno to urządzenie musi mieć po jakieś niewielkiej liczbie zabiegów wymienialną głowicę, która swoją drogą "trochę" kosztuje. Naczytałam się o tym na jednym z forum. Podobno wybuchł absurd. Bo przy takich cenach jaki został udostępniony zabieg plus wymiana głowicy co jakiś czas okazało się, że gabinet robił to charytatywnie. Właścicielka zapewniała, że głowica wcale tak często nie musi być wymieniana. Jak się okazało w ciągu wszystkich 100-150 sprzedanych zabiegów nie została wymieniona ani razu. Po jakimś czasie zaczęły się w tym samym wątku rozpisywać klientki, które poddały się temuż zabiegowi. Wydały opinie że zabieg jest bezużyteczny, nic nie wnosi i jest szkoda pieniędzy na niego. I jaki z tego mamy użytek? Wszyscy posiadacze tego urządzenia w gabinetach ponieśli porażkę. Bo trafiła się pazerna właścicielka, która chciała szybko się dorobić. Opinia wydana przez potencjalnych użytkowników na forum jest dziś największą reklamą. To co występuje na Gruponach, MyDealach, Okazikach itd jest na NIE. Kupujesz sushi na okazik.pl? Masz gwarancję, że nie będzie to świeże. Kupujesz derma roller na grouponie? Masz gwarancję, że coś jest z nim nie halo. itd itd Dziś nikt niczego nie robi charytatywnie. A Groupony jak już to ciągną do tego by obniżka była jaknajwiększa :/

Gość awokado23
Derma Roller służy do wykonania zabiegu mezoterapii igłowej. Wykonujemy nim bezboleśnie niewielkie nakłucia w skórze. Ten zabieg medyczny polega na dostarczeniu bezpośrednio do skóry właściwej substancji leczniczych, regenerujących lub odżywczych. Najczęściej jest stosowany w dermatologii i medycynie estetycznej do leczenia i profilaktyki. Dzięki powstałym kanalikom, substancje nałożone w miejsce działania Derma Rollera, mogą głęboko wnikać aż do skóry właściwej i działać. Korzyścią jest to że miejscowe podanie preparatów maksymalizuje ich skuteczność działania. Dodatkowo wywołane drobnymi nakłuciami uszkodzenia skóry, pobudzają ją do samoregeneracji i produkcji potrzebnych w tym celu substancji. Jak zaznaczono już wcześniej wywołujemy proces regeneracji który wywołuje z kolei zwiększoną produkcje kolagenu i elastyny. tu przykład urządzenia na dobrym poziomie zdjęcia http://meaderm.pl/pl/p/Derma-roller-ZGTS-540-mikroigielek-05-mm/148

na allegro wiekszosc to podrobki , z tym ze jedni maja bardziej wysrobowane ceny celowo zeby te tansze schodzily a inni znow nie maja sentymentow i ida na calosc wystawiajac celowo wysokie ceny podrobek :P Oczywiscie sama na jedna sie pokusilam i choc po 2 - 3 razach widzialam efekt tak teraz juz nie. MOzna by powiedziec ze podrobka słuzy do 3 razy bynajmniej moja :D. Jesli ktos nie chce wydawac krocia i wyprobowac na jakiej zasadzie to tylko dziala to mozna i podrobka sie pobawic, ale jesli wychodzi sie z załozenia ze ma słuzyc to nie warto oszczedzac. Tu podobno mozna kupic orginał: http://www.medikan.pl/content/6-dermaroller

Gość gość
Jestem tego samego zdania. Polityka cen derma rollerów na allegro jest absurdalna. Ich żywotność też zostawia wiele do życzenia. Z tego co zdążyłam sprawdzić to ten sklep http://medikan.pl ma je w chwili obecnej najtaniej.

Gość peleczka9
Ja zauważyłam, że dermo roller bardzo poprawił stan mojej cery Jest gładsza, młodsza i wygląda świetnie ! Mam ten model: http://www.skapiec.pl/site/cat/3205/comp/7738819#from78859 Na początku nie mogłam się przekonać ponieważ bałam się ,że moze uszkodzić stan mojej skóy ale teraz widzę, że nie było czego się obawiać. Bardzo skuteczny na pierwsze objawy starzenia. Można go za grosze zamówić w sieci tak więc polecam wypróbować.

Gość gość
Następne chińskie badziewie, nawet nie wiadomo jaka jest dugość igieł

Gość gość
"Można go zamówić za grosze" - co Ty za głupoty wypisujesz. Nikt przy zdrowych zmysłach za grosze czegoś czym będzie nakłuwał sobie skórę to NIE KUPI. Chyba że... na jeden mały zabieg żeby sprawdzić czy to boli czy też nie. Ja słyszałam, że rolki z medik8 lub inno search są dobre.

Gość gość
Ja tez uzywam medik8. Bylam najpiew na zabiegu w klinice, gdzie uzywaja wlasnie medik8, a potem jak zobaczylam jak to robia, sama zakupilam to samo. firmy typu zestbeauty albo dermacaredirect. Wydatek okolo £45-50. Taniej nie bedzie, jesli ma byc oryginalne. nie wiem jak mozna kupowac inne badziewie i ryzykowac wlasnym zdrowiem.

Gość gość
Wolę sama nie eksperymentować. Na zabiegi z rollerem chodzę do salonu kosmetycznego.

Gość gość
Spoko, jak masz ten sam dermaroller i krem znieczulajacy to mozesz to robic sama. Nie wymaga to specjalnych umiejetnosci. Ale podstawa jest oryginalny dermaroller a nie tania podroba z allegro.

Gość gość
Przed rollerem nie powinno się znieczulać skóry, bo wtedy naczynia krwionośne się obkurczają i efekt nie jest takim sam jak powinien. A sama nie dam rady sobie rollować z taką siłą, zeby pojawiła się krew, więc chodzę do mojej kosmetolożki. Poza tym ona używa jakieś specjalne prepararty, które nie są ogolnodostępne w sieci.

Gość gość
Oczywiście, ze się znieczulające, przynajmniej w Anglii. Krem Emla, w Polsce tez jest dostępny. Potem do krwi i juz. Właśnie zrobilam sobie zabieg w domu po raz kolejny.

Gość gość
Znam znieczulenia, ale to mija się z celem. Rollowanie ma być bez znieczulenia, bo tylko wtedy ma sens i zachodzą prawidłowe reakcje w komórkach.

Gość izamakowska
Jedno to dobry roll cit , a drugie to substancja, którą wpuszczasz w skórę. Jeśli chcesz oryginalny i bezpieczny to wybierz environ! Pierwszy na świecie roll cit wyszedł właśnie z pod rąk dr Fernandesa! BYł patent, a jak patent się zakończył to pojawiło się wiele niebezpiecznych wałeczków. Oczywiście do roll citu krem z witaminą A, albo olejek. Najlepsze źródło (wyłączny dystrybutor, więc nie będzie podróbek )e-fontanna.pl

Gość Martynaxx
Dziś oferowanych jest nam mnóstwo różnego rodzaju zabiegów. Czasem są to zabiegi bardzo normalne i zwyczajne, typu maseczki. Niekiedy jednak sama nazwa zabiegu, po prostu nic nam nie mówi. Tak może być w przypadku zabiegów z wykorzystaniem derma rollera.http://castaway.com.pl/zabiegi-z-derma-roller em/