Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***69***

Książeczka sanepidu

Polecane posty

Gość ***69***

Mam już zrobione do niej badania w sanepidzie i... co teraz? Kupiłam za 2,50 książeczkę w papierniczym a teraz do lekarza medycyny pracy. I co on właściwie ma zrobić? Nie chce mi przystęplować nic, bo nie mam pracy jeszcze, ale nie mogę pójść do pracy bez takowej książeczki. Błędne koło. Co robić...

Gość ma obowiązek wpisać ci wyniki
badań do książeczki !Łaski nie robi i musi jeszcze dodać adnotację ,żeś zdolna do roboty .Jak nie zechce to opierdol -powiedz ze jutro idziesz do roboty :O albo idz do innego bo ten pewno na kasiore czeka !:O

Gość ***69***
dzięki:) bo wydaje mi się, że nie trzeba natychmiast pędzić do roboty jak tylko się dostanie książeczkę...

Gość łooooooooooooooosz
Musisz mieć skierowanie od pracodawcy. Lekarz musi wiedziec na jakie stanowisko daje Ci zdolność.

Gość ***69***
A, ok rozumiem. A jak zmienię pracę?

Gość ja napiszę ci
Nie trzeba mieć skierowania. Idziesz do przychodni z którą zakład pracy ma podpisaną umowę i lekarz ogląda badania z sanepidu, a potem ci wpisuje różne rzeczy w książeczkę. Za badanie też się płaci, ale jeśli pracodawca jest ok to zwróci koszt. U mnie tak było.

Gość ja napiszę ci
Badanie z sanepidu masz ważne całe życie, a badania u lekarza to inna sprawa. Zawsze musisz robić jak idziesz do nowej pracy.

Gość ***69***
O, to super... Bo już się martwiłam, że się jakoś "przeterminują";) Dzięki za odpowiedzi:)