Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pytam bo lubie

swiece zapachowe kominki kadzidelka...

Polecane posty

Go艣膰 pytam bo lubie

czy lubicie i uzywacie w domu swiec zapachowych kominkow z olejkami albo kadzidelek? jesli tak to jakiej firmy uzywacie swieczek zapachowych? jakie olejki? co do kadzidelek to raczej mam swoje typy wiec nie pytam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
dym z kadzide艂ek jest rakotw贸rczy, wi臋c nie u偶ywam u偶ywam naturalnych olejk贸w zapachowych, firma bez znaczenia, byle by艂 to olejek naturalny, a nie chemiczne g... na necie znajd藕 sobie, jaki olejek na co robi dobrze :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytam bo lubie
z tymi kadzidelkami to bym nie panikowala tyle...wiemy ze sa ludzie z narodow innych jak polska ktorzy pala je nagminnie i nie slyszalam zeby jakos tam bardzo chorowali....naukowcy pewnie dowiedli tak?pfff a poza tym kadzidelka pale sporadycznie raz na 2 miechy a moze i rzadziej bo "musze miec chetke na takie zapaszki" co do olejkow to chyba nie ma dla mnie znaczenia na co robia(ale wyrazenie) ale raczej to jaki zapach mi sie podoba a ze swiecami jak jest?macie sprawdzone takie ktore pachna podczas palenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytam bo lubie
no i oczywiscie pytanie jakie zapachy najczesciej wybieracie?

Udost臋pnij ten post

ja tylko odpwiedzia艂am na Twoje pytanie nie wnikam, czy chcesz mie膰 raka, czy nie a co do tego, jakie mam olejki, ju偶 spisuj臋: lawenda, cytronella, go藕dzik, wanilia, cytryna, r贸偶a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytam bo lubie
czy kupujac olejek warto sie sugerowac nazwa czy lepiej powachac? tzn bo jakos gozdzik nie kojarzy mi sie z bardzo przyjemnym zapachem... a ile ma wspolnego ze soba ten zapacjh gozdzika do olejku? slabszy mocniejszy czy jak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytam bo lubie
i jeszcze jedno pytanie...jak kupie sobie jakis tam kominek i olejki to mam tam wlac sam olejek czy zmieszany z woda?

Udost臋pnij ten post

ka偶dy olejek mo偶esz sobie otworzy膰 i pow膮cha膰, po samej nazwie trudno zgadn膮膰, jakie b臋dziesz mia艂a odczucia z nim zwi膮zane co do procentowego sk艂adu takiego olejku zapachowego, to na buteleczce nic nie znalaz艂am, jest tylko - 偶e sk艂ad zgodny z normami jakimi艣 tam i 偶e olejek naturalny co do go藕dzika.. jest rozgrzewaj膮cy s膮 zapachy ocieplaj膮ce i wych艂adzaj膮ce np, wanilia jest ciep艂a, cytronella zimna, lawenda ciep艂a - nasenna to jest do艣膰 spora wiedza - na temat zapch贸w i dzia艂ania olejk贸w eterycznych, jest przeciez te偶 aromaterapia - czyli w艂a艣nie leczenie za ich pomoc膮

Udost臋pnij ten post

mieszasz z wod膮, sam olejek by Ci臋 chyba zadusi艂 - one s膮 bardzo skondensowane - na wod臋 wkapujesz ok. 5 kropli i wystarczy :) acha, przy kupowaniu kominka, opr贸cz walor贸w estetycznych, wa偶na jest jego budowa warto, zeby miseczka by艂a jak najwi臋ksza (偶eby艣 nie musia艂a co p贸艂 godziny dolewa膰 wody, bo wyparowa艂a ju偶), i w miar臋 nisko nad 艣wieczk膮 (jak jest wysoko-daleko od 藕r贸d艂a ciep艂a, to Ci si臋 nie zagrzeje ten olejek odpowiednio, a zimny to s艂abo pachnie)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytam bo lubie
dzieki Ci bardzo za wyczerpujace odpowiedzi bo tak jak mowilam wczesniej kadzidelka trzeba lubic i nie zawsze mam ochote to wachac tylko raz na jakis czas bo maja specyficzne zapachy swiece to niestaty wszystkie pachna ale nie podczas palenia wiec wpadlam na pomysl zeby sprobowac olejkow nie wiedzialam ze to takie"skomplikowane" ze nawet kominek ma byc odpowiedni :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drgth
ja wole swiece zapachowe i kominki z olejkami, bo kadzidelka mnie dusza

Udost臋pnij ten post

a nei ma za co ja na pocz膮tku te偶 nei my艣la艂am, 偶e budowa kominka ma znaczenie, a po kilku latach i r贸偶nych kominkach widz臋, ze jednak ma :) a co do 艣wiec zapachowych - no w艂a艣ni e - 艂adnie wygl膮daj膮 i 艂adnie pachn膮, ale do czasu, kiedy si臋 je zapali poza tym na 99% s膮 to zapachy syntetyczne, a za takie to ja z g贸ry dzi臋kuj臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dostalam ostatnio w prezencie
olejek z orchidei...cudowny zapach.wkrapiam tylko 3 kropelki do wody,i pachnie slicznie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytam bo lubie
dzisiaj ide na lowy...a raczej do jedynego miejsca gdzie na mojej dzielnicy dostaniesz swieczki olejki itp miejmy nadzieje ze cos kupie :) jesli nie trzeba bedzie jutro do centrum sie wybrac :O tylko przerabane ze tylko po to... a jeszcze jedno pytanko jak one wychodza cenowo?i na ile wystarczaja no wiecie ile palonek a raczej napelnien "pojemniczka"

Udost臋pnij ten post

hmmm trudno powiedzie膰, bo raz, 偶e zapach贸w mam kilka, dwa, 偶e nigdy na to nie zwraca艂am uwagi... ale wystarcza na d艂ugo, bo juz nie pami臋tam, kiedy kupowa艂am a mam i mam.. cena - r贸znie, od 7 z艂 za sztuczne, do nawet 30 z艂 za jakies unikatowe zapachy ale m贸wi臋 - warto zainwestowa膰 w olejek naturalny, bo nie do艣膰, ze przyjemnie, to jeszcze zdrowo :) a, olejki natoralne mo偶na te偶 czasem dosta膰 w aptekach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tura
Zgadzam si臋 z tym,偶e lepiej jest zap艂aci膰 wi臋cej i mie膰 produkt dobrej jako艣ci, kt贸ry nie b臋dzie szkodliwy dla zdrowia. Z wszelkiego rodaju olejk贸w, 艣wiec, pa艂eczek zapachowych fajne s膮 te z Yankee candla. Co prawda nie jest 艂atwo je dosta膰 ( widzia艂am na pewno na zapachdomu.pl, ale w marketach nie:( ) , ale trzeba przyzna膰 ,偶e trud si臋 op艂aca:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 XeniaGii
Wol臋 osobi艣cie 艣wieczki zapachowe. Polecam sklep ze 艣wieczkami www.candle-lights.pl Kupuje tam regularnie od 2 lat i jestem zadowolona

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anit ka
Ja kupilam pare olejkow i kominek zapachowy tutaj : http://www.aromas.pl ogolnie duzy wybor, a olejki pachnia pieknie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak kto艣 lubi takie zapachy to z pewno艣ci膮 bedzie w艂asnie bardzo zadowolony te偶 z produkt贸w o kt贸rych kolezanki tu wspominaja. Sa one naprawd bardzo 艂adne i bardzo trwa艂e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hgyry
Je艣li zale偶y Ci na 艣wiadomym wybieraniu produkt贸w, z kt贸rych korzystasz, mo偶esz wypr贸bowa膰 艣wiece sojowe. S膮 one w pe艂ni organiczne, co mo偶e okaza膰 si臋 ogromn膮 zalet膮. Sprawd藕 to!http://pompomcandles.pl/

Udost臋pnij ten post