Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do bezglutenowcow

czy ktos z was jest na diecie bezglutenowej? gdzie kupujecie makarony?

Polecane posty

i chleby? ze strony bezglutena sie placi 15 zl za dostawe, z kolei w organic farm ceny sa 2x wyzsze niz na stronie producenta. gdzie kupujecie taka zywnosc zeby najtaniej wam wyszlo?

no tyle ludzi i nikt nie ma celiaki?

Gość Goya 35,.,.
W wiekszych miastach są sklepy ze zdrową żywnoscią, w niektórych hipermarketach są stoiska na ktorych mozna zakupić żywnosc bezglutenowa.

Gość do liceum chodziłam dawno
w jakim mieście? Ja w Warszawie znam dwa sklepy, oprócz tych organików od siedmiu boleści. Jeden jest na ul. Kłopotowskiego na Pradze, blisko centrum, a drugi na tyłach ośrodka kultury ochota, taka budka. Osobiście wolę ten na Pradze. W żadnym nie można płacić kartą.

Gość do liceum chodziłam dawno
No właśnie te sklepy ze zdrową żywnością to często porażka, bo tam sprzedaje się "modne", "zdrowe" jedzenie za "modne" ceny, a dla ludzi z celiakią produkty bezglutenowe to konieczność, a nie moda :(

dzieki za informacje! sprawdze ten na ochocie bo mam blizej. no wlasnie, porazka z tym, ze to nagle takie modne, ceny winduja, a osoby chore pozniej maja problem. a to nie jest latwo sobie samemu zrobic TAKI makaron, tak jak mozna np taki zwykly

Gość gość
Od dłuższego czasu jestem na diecie bezglutenowej i zakupy robię w sklepie bioterra, mają bardzo duży wybór produktów bezglutenowych i o wiele niższ ceny niż w większych sklepach :)

Gość gość
mam kumpla w słonecznej Itali, który mi wysła. Sorki, ale w Polsce te produkty w huj drogie i wybór mizerny! A tam dostaja jakies bony i maja za darmo! Ba! Musza je wykupic! Wiec wysyla mi cistaka, makarony, budynie. Skocz do wloch, zaopatrz sie.

Gość gość
Hej, ja jestem na diecie bezglutenowej (a ze mną niejako przymusowo także i mąż ;) ) i wszystkie produkty bez glutenu kupuje tu: http://freedelikatesy.pl/produkty_bezglutenowe.html - to jedyny sklep, który naprawdę nigdy mnie nie rozczarował jakością produktu, obsługi czy cenami.

Gość BiankaEs
Ja kupuję wszystkie produkty bezglutenowe w tobio.pl. Ceny są całkiem przyzwoite.

Mój mąż musiał przejść na dietę bezglutenową ze względów zdrowotnych i to była nie mała rewolucja w organizowaniu posiłków. Na szczęście jest co raz więcej produktów w zwykłych sklepach nie tylko specjalistycznych. Makarony kupuję np. Primo Gusto Gluten Free - dobra cena i w smaku są też niezłe. Sama też je jem, chociaż nie jestem bezglutenowcem i dają radę :)

Gość Kasika0
A co myślicie o żywności ekologicznej? Ja myślę, że warto kupować takie produkty. Ja właśnie planuje zakupić kilka pozycji ze strony https://staropolskagaleriasmaku.pl/ . Z tego co zauważyłam, mają naprawdę oferty na wysokim poziomie, a ich cennych są niezwykle korzystne. Ich produkty można znaleźć w dwóch sklepach w Lublinie lub właśnie na tej stronie.