Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkhgcisdgcai;gc

reakcja uboczna na summamed forte?

Polecane posty

Gość jkhgcisdgcai;gc

Dałam córce drugą dawkę summamedu forte ( w sumie ma dostać 3,5) i po podaniu zaczęła biegać do toalety, ma ciągłe uczucie parcia na pęcherz, jak idzię do wc to słychać, że siusia, ale biega 2 razy na 10 minut... od 2h, do tego skarży się na ból brzucha (biegunki nie ma, temperatury też). Antybiotyk dostała na zapalenie migdałów. Panikuję, bo w zeszłym roku jak brała augumentin wylądowałyśmy w szpitalu z rumieniem wielopostaciowym. Boję się, że to znowu jakaś reakcja alergiczna, ale w ulotce jest niewiele na ten temat.

Top może byc zwyczajna reakcja na antybiotyk. Podajesz jakies probiotyki jako oslonkę na jelita? Ale jak mala miala już problemy z alergicznymi reakcja mi na leki to bym jednak odstawila i skonsultowala z lekarzem. Jak każdy lek moze powodowac ból brzucha, wzdecia itd, ale o pęcherzu- nie spotkalam się. Albo twojemu dziecku dodatkowo coś się przyplątalo - jakas infekcja dróg moczowych, albo faktycznie tak się objawia uczulenie na ten lek. Moze zadzwoń do przychodni calodobowej albo na oddzial dziececy i zapytaj lekarza o opinię i poradę co dalej?

Gość jkhgcisdgcai;gc
Podaję jej linex, właśnie zasnęła... Jutro wybiorę się na dyżur jak się sytuacja nie zmieni. Spanikowałam, bo nigdy nie słyszałam o takich skutkach ubocznych.

No ja też własnie nie. Ale sluchaj już wiem tzn znalazlam związek Obejrzyj wargi sromowe corki. Nic tam nie ma? Antybiotyki zmieniają PH moczu i często doprowadzają do grzybicy- okolic intymnych, odbytu itd. A taka grzybica wlasnie mzoe sie objawiac parciem na pęcherz na początku. Ale to w sumie dopiero 2 dawka... ale wiesz. zmienia się PH moczu i moze jej podrażnilo jednak. Tyle tylko umiem "wydedukowac" jeśli chodzi o polaczenie antybiotyk- pęcherz- siusianie.

Mój synek po sumamedzie wymiotował to było 1,5 roku temu...teraz akurat jest na augmentinie i nic sie nie dzieje zadnych skutkow ubocznych:)..moze jej nie pasuje ten antybiotyk

Gość do wiosenna mama
sliczne dzieci