Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szzz

e-papieros : ktoś z was używa ?

Polecane posty

Gość szzz

Zastanawiam sie nad kupnem e-papierosa w prezencie dla palącego męża. nie znam sie na tym zbytnio, dlatego chciałabym spytać was o rade. Czy ktos z was używa e-papierosa? jestescie z niego zadowoleni? Jaki to model? ma jakies wady albo szczególne zalety? Ile kosztował i jak drogie jest jego urzymanie tzn wkłady ?

Gość szzz
chodzi o to ze smak jest zły? Mój mąż jest palaczem od wielu lat, póbował rzucic ale zawsze z marnym skutkiem.

Gość szzz
a brałyście drogi model z wyższej półki ?

Gość arrrrrek
Na temat smaku się nie wypowiem. Natomiast mój kolega z pracy zaczął go używać w lutym - palił 25 lat - i o ile na początku używał go często, to obecnie używa go już bardzo, bardzo rzadko. Także nie sądzę aby była to metoda na zastępienie palienia zwykłego, ale jeśli chodzi o rzucenie - jak najbardziej. Podobno ekonomicznie jest o połowę taniej, chociaż sądzę że mój kumpel jest żywym dowodem na to że można rzucić palenie nawet po 25 latach.

Gość szzz
arrrrrek , gratuluje koledze rzucenia nałogu. Mój mąż zaczął palic w wieku 13 lat, ma teraz 22. Do rzucenia nie ma zbytniej motywacji bo kiedy próbował bardzo go to męczyło i nie dał rady

Gość szzz
arrrrrek, jeszcze jakbys mogl podać nazwe modelu i jego cene ;p

wg mnie nie warto mialam ich chyba z 5, kupowalam albo na stoiskach w centrach handlowych albo na allegro moim zdaniem to pic na wodę, w smaku wcale nie przypomina papierosa, ciągle się psuje, no tyle, że dym leci, ale tak jak napisałam do czasu mi pomógł to prawda, ale ja sobie wczesniej powiedzialam, ze bede sie starala nie palic, wiec to bylo takie bardzo slabe zastępstwo, ale bylo natomiast gdybym wczesniej o tym nie zdecydowala na pewno to urzadzenie nie sprawiloby, ze zamienilabym normalnego papierosa na tego -e- boję się tylko, że wrócę do tego zgubnego nałogu palenia :( staram się, ale jest mi mimo wszystko ciężko :(

Gość szzz
Dzięki za opinię. A nie było gwarancji na te e-papierosy które ci sie popsuły?

ja mialam takie od 100 zl. po mniejsze kwoty na allegro np.70 psuło sie strasznie, nie da sie palic tyle ile normalnego papierosa, ze 3 buchy i po wszystkim kolezanka miala drozszą wersję za ok 300 zl. zdecydowanie lepiej sie palilo i dawalo nawet namiastkę uczucia, że się pali normalnego papuierosa, ale też się w końcu popsuł mąż chce rzucić?

powiem ci, że swojego pierwszego e-papierosa wymieniłam tzn. złożyłam reklamację, bo się popsuł chyba na drugi dzień, udało mi sie go wymienic, ale to byla próba, bo nie majac elektronicznego myslalam, ze sie rzuce na tego normalnego potem kupowalam na allegro i tez mialam zwracac bo bardzo szybko sie popsul, ale juz mi sie nie chcialo w to bawic i olalam

Gość szzz
Nie bardzo chce rzucić. Uważa że psychicznie jest za słaby zeby rzucić, próbowal juz wiele razy i obecnie nie ma nawet nadziei ani siły żeby rzucić. Los jednak chciał że za 8 miesięcy pojawi sie u nas dziecko, postanowiliśmy zastąpić czyms palenie zeby nie szkodzić maleństwu, nie smrodzić w domu i ratować jego zdrowie. Chyba bym skakała pod sufit ze szczęścia gdyby e-papieros sam jakos zakończyl jego potrzebę palenia