Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M@rlen@

Jaki zabieg po poronieniu ?

Polecane posty

Gość M@rlen@

Witam was... Bylam w 7tyg ciazy niestety natura nie dala maluszkowi szansy. Poronilam :( Lekarz wypisal mi skierowanie do szpitala aby oczyscic resztki po poronieniu. To byla moja pierwsza ciaza niestety nie udalo sie :( Czy wiecie na czym ten zabieg bedzie polegal ? Z gory dziekuje.

Gość swietłana
Chodzi o wyłyżeczkowanie macicy, lekarz w znieczuleniu, specjalnymi "łyżkami" "wyskrobie" resztki zalegające w Twojej macicy. To jest ta sama czynność której dokonuje się podczas aborcji.

Gość M@rlen@
Skoro taki sam zabieg jak po aborcji tzn ze juz nie bede mogla miec nigdy juz dzieci ? :(

Gość M@rlen@
Prawdopodobnie po aborcji nie mozna juz slyszalam o tym z wielu zrodel.

Gość swietłana
Po łyżeczkowaniu macicy można z powodzeniem mieć dzieci, no chyba że ktoś spartaczy zabieg. Myślisz, że lekarz robiłby Ci zabieg po którym możesz stracić płodność ? Po poronieniu można też czekać do pierwszej miesiączki aż macica sama oczyści się z resztek - no ale Twój lekarz zadecydował inaczej.

Gość M@rlen@
Dziekuje za informacje. Mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy i bede mogla miec zdrowe i piekne dzieci oczywiscie pustki po tej stracie nie da sie odrazu wypelnic ale bynajmniej bede mogla myslec o przyszlosci... Pozdrawiam.

Aborcja jest w Polsce nielegalna, więc jest wykonywana w różnych warunkach, a kobiety po zabiegu nie mają zapewnionej dostatecznej opieki. Dlatego zdarza się, że wskutek komplikacji później nie mogą mieć dzieci. Ale zabieg wykonany w szpitalu poprzez fachowca nie niesie ze sobą takiego ryzyka jak nielegalnie wykonana aborcja.