Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ssaasdadada

szukam przepis贸w na dobre drinki

Polecane posty

Go艣膰 Kla艂dua
Najlepszy na 艣wiecie drink moim zdaniem to ten najprostszy z ginem i og贸rkiem. Ja bior臋 jakie艣 1/3 szklanki Ginu Lubuskiego, dodaj臋 og贸rka zielonego, sok z cytryny, 艂y偶eczk臋 cukru, troch臋 lodu, mieszam, a na koniec dodaj臋 wody gazowanej. Proste, smaczne i kopie :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 estera39
Zerknij sobie tutaj: http://barmani.eu/ Na stronie obecnie jest najwi臋ksza baza przepis贸w na drinki. Sama jaki艣 czas temu robi臋 wieczorami. Wolimy wypi膰 sobie z m臋偶em smacznego drinka ni偶 na przyk艂ad piwo. Wbrew pozorom r贸wnie偶 zrobienie drinka nie jest takie trudne. M贸j ulubiony to Viva Villa: Kieliszek koktajlowy Kostki lodu Shaker Tequila Sok z wyci艣ni臋tej limonki Sok z wyci艣ni臋tej cytryna Cukier puder

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja bardzo lubi臋 drinki kt贸re maj膮 konsystencje musu. Blenderuje owoce( r贸偶ne, najcz臋艣ciej truskawki). M贸j blender panasonica blenderuje r贸wnie偶 l贸d wi臋c wszystko wrzucam do jednego naczynia i potem dolewam tylko troch臋 rumu . Pycha :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hompe
Moja ulubiona mieszkanka z porz膮dn膮 w贸dk膮 to: 40 ml Gutt Vodka Pure 30 ml syrop z czarnego bzu 40 ml 艣wie偶ego soku z cytryny Smakuje super, delikatny drin, ale jednocze艣nie mega fajnie kopie. 艢wietna sprawa ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A lubicie czyst膮? Przy tym po艂膮czeniu efekt b臋dzie super. Tylko to koniecznie ta w贸deczka - jest znacznie delikatniejsza od pozosta艂ych alkoholi, jakie znam - szczeg贸lnie tych 40 volt ;-) A inna kwestia to smak ;-) 40 ml Gutt Vodka Pure 30 ml syrop z czarnego bzu 40 ml 艣wie偶ego soku z cytryny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 salsita
Kickin' Maple. 艢wietnie wchodzi艂 w ostatnie upa艂y :D Wild turkey, 20 ml syropu klonowego, sok z limonki, par臋 kropel agnostury. Pychota <3

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Silicca
Niekt贸re przepisy tutaj s膮 naprawd臋 spoko! Lepsze ni偶 w niekt贸rych poradnikach, zw艂aszcza, 偶e cz臋sto sk艂adniki s膮 tak dziwne, 偶e zastanawiam si臋 w kt贸rym z uk艂ad贸w s艂onecznych mam ich szuka膰. A oto m贸j drink, ma艂o popularny, ale naprawd臋 super. Sok z po艂贸wki du偶ego 艣wie偶ego og贸rka, Lubuski gin, tonik, zmieszane razem (proporcje ginu i toniku wed艂ug uznania), do tego kilka kropel limonki i l贸d. Pycha!

Udost臋pnij ten post

m贸j ulubiony drink to aperol spritz: aperol, prosecco, woda gazowana, plasterki pomara艅czy + sok z nich, kostki lodu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Genialny drin z porz膮dn膮 pieprz贸wk膮, taki kt贸ry robi naprawd臋 du偶膮 r贸偶nic臋, delikatny, przyjemny. Ale oczywi艣cie co kto lubi... 40 ml Gutt Vodka Pepper 50 ml pulpy z arbuza li艣cie mi臋ty mineralna woda gazowana do uzupe艂nienia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
艢wietnie po艂膮czenie z piperz贸wk膮, ale oczywi艣cie kwestia klimat贸w :jakie wam odpowiadaj膮. 40 ml Pepper Gutt Vodka 40 ml pulpy mango 80 ml soku 偶urawinowego zmiesza膰, doda膰 kostki lodu. mega to smakuje i o dziwo jest mega delikatne, a fajnie kopie. Pijecie driny z pieprz贸wk膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W zasadzie jedyne co mog臋 poleci膰 i jednocze艣nie jest w moich klimatach. Poza tym - wszystkie produkty s膮 艂atwo dost臋pne, wi臋c mo偶na je robi膰 o dowolnej porze roku: 40 ml Pure Gutt Vodka 30 ml syropu z czarnego bzu 40 ml 艣wie偶ego soku z cytryny gazowana woda mineralna do uzupe艂nienia zmiesza膰, doda膰 kostki lodu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pamper
Zale偶y jakie zestawienia wam najbardziej odpowiadaj膮, ale chyba pod ka偶dego co艣 mo偶na dopasowa膰. My艣l臋, 偶e takie po艂膮czenie powinno zrobi膰 spor膮 r贸偶nic臋: 40 ml Herbal Gutt Vodka 5 ml syropu cukrowego plaster 艣wie偶ego imbiru ginger beer do uzupe艂nienia zmiesza膰, doda膰 kostki lodu Mo偶e i w贸dka zio艂owa to 偶aden sza艂, ale w tym przypadku akurat mowa o bardzo dobrej jako艣ci alkoholu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moje ulubione po艂膮czenie z pieprz贸wk膮. Dosy膰 proste, a jednak mega wyraziste, ale oczywi艣cie co kto lubi ;-) 40 ml Pepper Gutt Vodka 40 ml pulpy mango 80 ml soku 偶urawinowego zmiesza膰, doda膰 kostki lodu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰matpok
Instagram @mp_cocktails

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
艢wietnie smakuje mojito z zielon膮 herbat膮. Trzeba zaparzy膰 herbat臋 i j膮 sch艂odzi膰, potem zrobi膰 standardowy Mojito i doda膰 herbat臋. Ja z kolei dodaj臋 herbat臋 Teekanne! Bardzo smaczne drineczki wychodz膮. W艂a艣nie ta herbata jako艣 tak najbardziej pasuje, inni smakuj膮 nie tak dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TakTakTak3
Ja spr贸bowa艂am takie Mojito z herbat膮 i w艂a艣nie kupi艂am Teekanne, jak wy偶ej kto艣 poleci艂. Powiem wam, 偶e rewelacja. REWELACJA! Takiego drinka to w 偶adnej restauracji nie ma i nie b臋dzie pewnie! Polecam. Wpadajcie na stron臋 http://www.teekanne.pl/. Zamawiajcie herbaty i popijajcie przesmaczne drinki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 soniacka
Spr贸bujcie sobie w贸dka+sok porzeczkowy, ja zawze daj臋 caprio bo nie jesttaki mocny w smaku, do tego l贸d obowi膮zkowo, dla mnie rewelka

Udost臋pnij ten post

A jakie艣 pomys艂y na drinki bezalkoholowe? Ja pi艂am na jednej imprezie taki orze藕wiaj膮cy z sokiem ananasowym tymbarka, sokiem grejpfrutowym, br膮zowym cukrem i jogurtem naturalnym. Macie jakie艣 inne pomys艂y na napoje bez %?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dla mnie musi byc w drinku sok pomara艅czowy np tymbark ten z mi膮偶szem, do tego sok ananasowy i troch臋 偶urawinowego, do tego du偶o lodu ,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jetina

No ja na kolejnej imprezie chyba te偶 postawi臋 na bezalkoholowe, bo planuj臋 zam贸wi膰 kav臋 na kavasklep.com Od jakiego艣 czasu jest ju偶 legalna w naszym kraju, wi臋c najwy偶szy czas wypr贸bowa膰, bo s艂ysza艂am na jej temat naprawd臋 sporo.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kacha33

Ja lubi臋 Martini z sokiem pomara艅czowym i lodem, albo z czarnej porzeczki聽 DrWitt i pomara艅czowym, do tego聽 du偶o lodu, wtedy p贸jdzie na dno i b臋dzie fajny kolorowy drink.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olu艣艣ka

A ja mieszam sok pomara艅czowy tymbarka z sokiem porzeczkowym, czysta w贸dka, kostki lodu. Taka wersja smaczna jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taftka88

Du偶o jest dobrych przepis贸w na drinki.聽 Np taki: gdzie jest piwo Ginger, limonka, kieliszek Martini, jaki艣 likier chyba limoncello czy cos takiego, troszeczk臋 cukru, kostki lodu i ozdobione mi臋t膮. Drink idealny na upalne lato i o ile pami臋tam to troszk臋 uderza艂 do g艂owy 馃檪聽A inny taki kolorowy niebieski to sok pomara艅czowy 100% z Tymbarka plus do tego BlueCuracao i kostki lodu. Takze co kto lubi. Sa jeszcze pina colada i inne takie, aczkolwiek jak dla mnie za s艂odkie.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kali艣ka

Mi najbardziej smakuje w贸dka z sokiem pomara艅czowym tymbark, dodaje cytryn臋, l贸d i to wszystko, czasami odrobin臋 soku 偶urawinowego albo sok z limonki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Adrianna Ka

pasuje mi co艣 takiego jak tatfka doda艂a. ja najszczescie sok pomara艅czowy mieszam z blue curacao. a z Tymbarka owszem pij臋 z聽w贸dk膮, ale jab艂kowy i jak ju偶 to pij臋聽go z 偶ubr贸wk膮.聽 I poza tym drinka jak si臋 napije to na pewno nie w takie straszne upalne lato jak jest teraz, Po prostu sok, z lodem 聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 helenka

tymbark arbuzowy z w贸dk膮, na imprezie ostatnio to pi艂am u znajomych, rewelacja, swietnie orze藕wia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

ten g贸ownark musi straszne pomyje robi膰, skoro si臋 ucieka do tak 偶a艂osnej i deebilnej reklamy

Udost臋pnij ten post