Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anexxis

Wysypka po ANTYBIOTYKU

Polecane posty

Gość anexxis

witam was i chciałam się poradzić syn tydzień temu rzchorował się, podobno było to zapalenia gardła i dostał antybiotyk Hiconcil Dostawał go przez cały tydzień ale zupełnie nie pomógł.Synek nadal chory. Wczoraj pojechalismy do prywatnego lekarza.Okazało się, że synek jest juz wysypany na całym ciałku. Kazał odstawić tametn antybiotyk i przepisał nowy KLACID. Dzisiaj podajemy drugi dzien ten antybiotyk i wyspka nie znika a wrecz przeniosła się nawet na twarz dziecka. Martwie się a do lekarza pójdę dopiero jutro

Gość wsfafszs
jak wysypka się rozpoczęła to musi przejść wszystkie fazy: początek, środek, aby się skońzyć. Tak więc poczekaj kilka dni - powinna znikać

Gość anexxis
aha zapomniałam napisać, że lakerz dał małemu 2 dni na zniknęcie wysypki czyli do jutra według niego powinna zniknąć ale na razie jest gorzej

Gość anexxis
dziękuje za odp

Gość aparatkaaaa
moja miala wysypke po antybiotyku na twarzy, trzymala sie z tydzien

U nas bylo podobnie, tylko ja najpierw podawalam Klacid, ale okazalo sie ze Mala pomimo przyjmowania antybiotyku nadal gorączkowala. Wiec lekarz zmianil antybiotyk na taki z innej grupy i po nim wlasnie dostala wysypki. Lekarz kazal natychmiast odstwic antybiotyk stwierdzajac infekcje wirusowa na która antybiotyku przeciez sie nie stosuje. Kazal zwalczac gorączke syropami a jesli do nastepnego dnia nie ustapi gorączka, kazał zrobic morfologie z rozmazem ręcznym aby wykluczyc lub zdiagnozowac mononukleozę. Goraczka zniknęła, wysypka tez ... szkoda tylko ze dziecko musialo wziac dwa antybiotyki. Ewidentnie antybiotyki powoduja nasilenie wysypki a moze to wlasnie mononukleoza ...?