Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małarozwazna

Okres a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość małarozwazna

Hej. Mam moje drogie, problem. Ktróry polega na tym, że: mam długie cykle i dosyć 'ostre' i do tego problem pco. Właśnie mam zacząć leczenie tabletkami antykoncepcyjnymi: Cyprodiol. Zaleciła mi pani ginekolog zacząc brać je niby w 5 dnien cyklu. Mój problem polega na tym, że ja zawsze zanim zacznie mi się ta normalna miesiaczka mam długie plamienia które zaczynają się od brazowego plamienia az do coraz mozniejszego, tzn wygląda to tak jakby okres sie rozkręcał. I teraz nie wiem czy mam je wziąść jak zacznie sie plamienie juz, czy dopiero jak będzie ta 'normalna' miesiaczka'. A niechciała bym też wpadki zaliczyć przy okazji, bo po to te tabletki też są by w ciązy nie być. Ulotke też całą przestudiowałam.....

Pani doktor kazała Ci zacząć je przyjmować w 5 dniu cyklu i nie powiedziała, że w tym wypadku i tak przez pierwsze 7 dni będziesz musiała się zabezpieczyć? Może zmień lekarza. Według mnie to nie ma znaczenia w tej sytuacji czy będziesz brała plamienia jako miesiączkę czy nie. I nie rozumiem dlaczego kazała zacząć brać od 5 dnia cyklu.