Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aprils mother11

zezowanie u niemowlaka 5 miesiecy

Polecane posty

Moj syn ma skonczone 5 miesiecy, jest super radosnym i zdrowym dzieckiem, mnie natomiast niepokoi ze nadal zdarza mu sie zezowac, jest to zez zbiezny czyli do srodka.Pytalam pediatry, ktory powiedzial ze badania w kierunku zeza robi sie po skonczonym 9 miesiacu, a takie zezowanie jest wynikiem slabych miesni galeko ocznych i samo sie ureguluje. synek ladnie sledzi przedmioty i widzi z daleka, tylko czasami zezuje, w sieci sa info ze juz takie niemowle nie powinno. nie wiem co sadzic, czy jest tu jakas mama ktora miala podobny problem?moze niepotrzebnie panikuje.

Gość Katrinn...
Moim zdaniem tez juz nie powinno zezować w tym wieku. Zamiast pediatry idz do okulisty dzieciecego pediatra nie zajmuje sie oczami. Okulista zbada i zobaczy czy cos jest nie tak.

no wlasnie tez mi sie tak wydaje, niby nasz pediatra to bardzo czujny i doswiadczony lekarz, ale chyba nie zaszkodzi zasiegnac opini specjalisty.zdam sie na wlasna intuicje, bo kazdy mi mowi ze przesadam.

Gość niewiedząca5
poczytaj troche w necie, bo mi sie wydaje, ze zezować dziecko moze duzo dłużej niż 5 miesięcy

Gość Katrinn...
a po cholere czytac w necie, diagnozowac samemu czy to normlane czy nienormalne, idzie sie do okulisty, konsultuje i ma sie pewnosc a nie sie gdyba.