Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iguana333

TESTY OWULACYJNE - ZDJĘCIA, POZYTYWNY?

Polecane posty

Witam! W tym miesiącu okres zaczął mi się czerwonymi plamieniami, takimi na częste zmienianie wkładki bez potrzeby podpaski, takie były 2 dni, na 3 dzień zaczął już mnie boleć brzuch i porządny okres. Więc zaczęłam liczyć ten 3 dzień jako 1 dzień cyklu. Tak więc testowanie testami owu zaczęłam od 8 dc (bądź 10 licząc te plamienia), potem 9 dc(11) i 10 dc(12), w każdy dzień kreska wyszła. Przesyłam link do zdjęcia (zdjęcia robione po 5 minutach od zanurzenia na 3 długie sekundy w moczu). Wkleiłam żeby były koło siebie: http://www.aukcjoner.pl/gallery/007054439-Aukcje-internetowe-darmowa-galeria-zdjec.html#I1 Co o tym myślicie? Czy to są testy pozytywne? Który najbardziej? Jak myślicie jak powinnam liczyć te 2 dni czerwonych plamień (żywa krew, nie brązowa, tylko ostro czerwona). Pozdrawiam i czekam na odzew

Gość a o co sie pytasz?
przeciez wyraznie widac ze jest ciąza!

Gość Oskareczka
Ktory najbardziej pozytywny, to wiadomo z instrukcji. Ja już nie pamiętam co tam było napisane, ale coś w stylu, że jeśli prawa bądź właśnie lewa kreska jest ciemniejsza to test jest pozytywny, ale to Ty masz instrukcję, to poczytaj,

Gość Oskareczka
a o co się pytasz - jaka ciąża? Przecież to testy owulacyjne :-O

Gość Oskareczka
Nieprawda jakie by nie były! Trzeba umieć czytać instrukcję! Ja pamiętam jak sama robiłam te testy i wyraźnie było napisane że ktoraś z tych kresek musiała być wyraźniejsza od drugiej (nie pamiętam już która) i to oznaczało ze test jest pozytywny!

Gość a o co sie pytasz?
ja myslalam ze to testy ciążowe,ohhhh no nie znam sie,rzeczywiscie,przepraszam,po prostu nie mialam nigdy problemu zajasc w ciaze, za drugim razem sie udalo przy jednym i drugim dziecku :( wiec nie wtracam sie tylko zycze powodzenia!

No tak ta po lewej testowa powinna być taka sama bądź ciemniejsza, ale ja nigdy wcześniej nie robiłam testów owulacyjnych dlatego pytam, bo może wiecie czy taki wynik oznacza owu.

Czekajcie zaraz zrobie zdjęcie tych 3 testów koło siębie bo tak się składa że ich nie wyrzuciłam. Tamto zdj przedstawia testy na świeżo z 3 dni ok godz 19 wszystkie robione.

A co myślicie o tej miesiączce czerwone plamienia żywą krwią jednak skąpe tylko na wkładce przez 2 dni a potem dopiero na 3 dzień prawdziwy bolący okres, to który dzień jako 1 dzień cyklu powinien być?

Gość a ja.....
moim zdaniem jeszcze nie masz pozytywnego. U mnie przez kilka cykli zawsze kreska była mocniejsza od kontrolnej. Rób zdjęcia i później porównasz, który rzeczywiście był pozytywny Plamienia zaliczają się do poprzedniego cyklu. Konsultowałaś je z ginekologiem? u mnie to były niedobory hormonów i dlatego nie mogłam zajść w ciążę

środkowy "najbardziej" pozytywny :) a plamienie to nie @, więc ja bym ich nie liczyła. Poza tym wszystko jedno jak policzysz, po 14-15 dniach od tych pozytywnych testów owulacyjnych możesz testować

Dzięki dziewczyny, też mi się wydaje na chwile obecną że ten środkowy najmocniejszy, ale zobaczymy co będzie dalej, dziś kolejny test a jutro monitoring u gina to się okaże :)

A wiecie że pozytywny test owulacyjny po zagnieżdżeniu w przypadku ciąży pokazuje 2 kreski:) też wykrywa hcg.

Gość Test owulacyjny nie wykaże....
...ciązy! W ciąży testy wykrywają hcg, natomiast w testach owulacyjnych oznacza się LH- hormon luteinizujący. To zupełnie inne oznaczenia :)

Gość padam ze śmiechu
iguana333 jak dla mnie najmocniejszy jest środkowy, ale jeszcze nie pozytywny mi w ciąży owulacyjne nie wychodziły pozytywne. Zaszłam w pierwszym cyklu i robiłam eksperyment. Ciążowy był pozytywny, a o owulacyjny negatyw przez 20dni. Podobno czasmi może wyjść, ale jest to błąd testu

jakby sie uprzec to srodkowy, choc dla mnie to ani jeden nie wyglada na pozytywny. Plamienia to plamienia - zaliczamy do starego cyklu, 1dc zaczyna sie normalnym krwawieniem.

Nawet na zdjęciach, na zielonych paskach widać oznaczenie, że to oznaczenie LH, a nie FSH :)

Przepraszam, nie FSH tylko HCG miało być. FSH to jeszcze inna bajka :)

ale przeciez autorka pyta wlasnie o test owulacyjny - ktory z nich wygloada na pozytywny? Co wam sie wzielo z ta ciaza? Czytac dokladnie i ze zrozumieniem. Ps. tak na marginesie do kolezanki wyzej - test owulacyjny wykryje tez ciaze - to jest wlasnie ich wada, ze wykrywaja takze ciaze. Najpierw poczytac cos na ten temat, naucz sie jak sie robi takie testy a pozniej sie wypowiadaj :) prosze.

Gość umrę ze śmiechu
ally84 mi testy owulacyjne robione cały cykl nie wykryły ciąży, ale tez to słyszałam, że czasmi mylą lh z hcg

"jak sie robi takie testy" - mam namysli ich produkcje. Test owulacyjny wykryje ciaze w 100% :) Ale po to nazwane sa owulacyjnymi zeby je robic w granicach i dniach okoloowulacyjnych, a nie zeby nimi sprawdzic czy sie w ciaze zaszlo, czy tez nie. No niestety, glupota ludzka nie zna granic, i sa i takie ktore owulacyjnymi testuja czy zaszly w ciaze i (jesli ciaza jest ) taki test wyjdzie pozytywny na ok 10-12dni po owulacji.

ally, nie ja zaczęłam o ciąży, ale sama autorka: "iguana333 A wiecie że pozytywny test owulacyjny po zagnieżdżeniu w przypadku ciąży pokazuje 2 kreski też wykrywa hcg" Więc odpisałam, że się myli, bo test owulacyjny nie wykrywa hcg, ale LH. Czytaj uważnie :) proszę :)

Gość umrę ze śmiechu
ja testowałam na prośbę koleżanki przez 20dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem. 10 dni po owu ciążowy już był pozytywny, a owulacyjny cały czas nie

Cytuje z tamtego forum: amulet123 Jak się okazuje testy owulacyjne potrafią wykryć ciążę wcześniej niż testy ciążowe gdyż wykrywają szybciej stężenie hormonu HCG który wzrasta gdy zagnieździ się jajeczko w macicy. To czy zostanie wykryty przez test owulacyjny zależy od tego jak długa ma się faze lutealną. Jeśli ta faza jest krótka to ten hormon wzrasta po ok 6-7 dniach od poczęcia czyli przed samą @, jeśli długa to wzrost występuje dużo wcześniej przed @. Znam kilka osób które potwierdziły ciążę dużo przed @ testami owulacujnymi, natomiast test ciążowy wychodził zaraz przed @ bądź po wystąpieniu planowanej @. Są również wyjątki od reguły 14:50 [zgłoś do usunięcia]az musialam sprawdzic no rzeczywscie pokazaly sie diwe kreski wiec cos w tym jest, a jestem w 13 tyg ciazy "

No właśnie- wyczytałaś na forum, gdzie jak sama widzisz w tamtym wątku- co osoba to opinia :) Gdybyś znalazła artykuł naukowy albo wypowiedź lekarza, to co innego. Test owulacyjny służy do wykrywania owulacji, a ciążowy do wykrycia ciąży i nie ma co gdybać czy jeden wykaże coś innego. Ciążowy jest pewniejszy, bo wykrywa hormon, którego normalnie nie ma, natomiast wiarygodność testów owulacyjnych to już długa historia :)

Ale nieważne wróćmy do tematu dyskusji, może któraś z was ma zdjęcia testów gdzie jest pozytywny wynik?