Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika2626

ślub w PL, formalności w Irlandii?

Polecane posty

Gość monika2626

Mieszkamy w Irlandii, a ślub chcemy wziąść gdzieś za rok w Polsce, troche czytałam jak można załatwić formalności zwiążane z kościołem tu w Irlandii ale może jest ktoś kto to ma za sobą i śłużyłby praktycznymi poradami jak to jest naprawde?

Gość Polka wychodzi za Anglika
podpisuje sie rekoma i nogami ;) ale my mieszkamy a Anglii, a slub tez w PL. Nie dowiadywalam sie jeszcze w USC w Polsce, ale ksiadz mowil, ze moze byc sporo zalatwiania. dodam, ze moj narzeczony jest Anglikiem. Tutaj musimy sie wybrac do polskiego kosciola bo wiem, ze moje dokumenty musze zawiezc, nie wiem jak z moim narzeczonym. przeraza mnie troche zalatwianie tego wszystkiego na odleglosc, szczegolnie, ze nie moge wziac tyle urlopu ile bym chciala pozdrawiam

CZESC... JA WYCHODZILAM W TAMTYM ROKU ZA IRLANDCZYKA...SLUB MIELISMY W POLSCE A MIESZKAMY W UK. jEDNO JEST PEWNE MUSISZ MIEC ZASWIADCZENIE ZE TWOJ PRZYSZLY MAZ NIE MA ZADNYCH PRZECIWSKAZAN DO OZENKU...CZYLI NIE JEST ZONATY...itp MY ZALATWIALISMY TO PRZEZ AMBASADE... NASTEPNIE MAZ MUSIAL MIEC KWITEK OD KSIEDZA Z UK ZE ODBYL NAUKI PRZEDMALZENSKIE I SIE WYSPOWIADAL... NORMALNE ZE MUSI MIEC SWOJE SWIADECTWO URODZENIA (ORYGINAL) MAM NADZIEJE, ZE POMOGLAM POZDRAWIAM...