Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie i tyle

CZY PORÓD PODOBNY JEST DO ROBIENIA KUPY PRZY ZATWARDZENIU? POWAŻNIE PYTAM

Polecane posty

JW:)

Gość kaskadaaa
nie !!!!!!! Jest 100razy gorszy

Gość mówta ci chceta
porównanie z duoy wzięte :P to tak samo jakbyś miała zaparkować kombajnem w małą kopertę:D

TO ZNACZY?

Gość mówta ci chceta
a umiesz myśleć???? czy niekonicznie? :D

Gość kaskadaaa
to znaczy że kupa raczej nie waży ponad 3 kg i nie ma 65 cm długości:)

Gość paulis86
haha:P Poród to zupełnie inna sprawa:P Poważnie to chyba o wiele trudniejsza sprawa:P

A CO BOLI PODCZAS PORODU? POCHWA?

Gość paulis86
Pochwa tez ale mnie chyba najbardziej bolał kregosłup

Gość poród to jak zrobienie
kupy wielkości okazałego arbuza ;) Ale uczucie parcia jest bardzo podobne jak to przy wypróżnianiu.

Gość mówta ci chceta
jak porównujesz poród do robienia kupy to wsadz se arbuza w tyłek, to zobaczysz naocznie różnicę:D

Gość poród to jak zrobienie
Najbardziej boli macica kiedy się kurczy żeby wypchnąć dziecko.

Gość urodz kobieto
to sie dowiesz, bo to tak jakby ci opisywać smak trufli których nigdy nie jadłaś :P

Gość kaskadaaa
to zależy bo ja akurat z wypychaniem nie miałam problemu tylko raz dwa i po sprawie najbardziej mnie bolało rozszerzająca się szyjka..

Gość małamamam
no sorry ale to pytanie jest dobre - ja rodziłam 4 dni temu i mogę powiedzieć , że skurcze parte odczuwałam jak chęć zrobienia mega kupy. Bo co innego to ból podczas skurczu i odczucie z nim związane, a co innego kiedy trzeba przeć i wypchnąć tego arbuza, chociaż arbuz to trochę przesadzone bo główka dziecka ma chyba ok 35-40 cm więc to trochę mniej niż arbuz, a jak główka przejdzie to poród mamy za sobą :-)

Gość noszę w sobie ciebie
A CO WAS BOLAŁO PODCZAS PORODU? BO JA MAM BARDZO WĄSKĄ POCHWĘ NAWET PROBLEM ZE WSPOLZYCIEM I SIE BOJE PORODU PRZEZ TO....

ej, a co sie tak oburzacie? wg mnie 2 faze porodu jak najbardziej mozna porównac do kosmicznego mega zatwardzenia :P pierwsza faza była dla mnie straszna, okrutna, bezlitosna... koszmar! ból, ból i jeszcze raz ból ale parcie mimo bólu mogę przyrównać do cisniecia 3 kg kupy :P prze sie przeciez tak samo, odczuwasz parcie - 100 razy mocniejsze i bolesne ale jednak parcie :P

Gość paszczakowwa
J tez uwazam, ze to dosc trafne porownanie. Samo parcie - to jak robienie wielkiej kupy, przy zaparciu. Normalnie taka kupe to by sobie czlowiek darowal i poczekal, ale tu sie nie da :) Dla mnie parcie bylo przyjemne. Jak juz sie oswoilam z tym uczuciem- bo na poczatku mialam mysli - aaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! zaraz wszystko popeka - ale nie popekalo, nawet by mnie nie nacieli, tylko mala za bardzo zadarla nos i ten nos sie nie mogl przecisnac

Gość JAHOO
oCZYWIŚCIE ,ZE TAK , TYLKO SZPATRA O IWLE WIĘKSZA, I PRZEDMIOT QYDALANIA, WIEC COŚ W TYM JEST.

Gość rommusia
W zasadzie to parcie polega na tym samym,tylko gabaryy inne. no i przy kupie nie ma sie skurczy i odbyt nie jest taki hmmm rozciagniety

Gość Tiinuyyyb
Wiesz, ja mam meeega zaparcia. No i hemoroidy przy tym. I po porodzie stwierdziłam, że bardziej bolało mnie wydalenie kupy przy zaparciu, które trwało 11 dni. I jeszcze fakt z tzw. wiedzy niepotrzebnej - największe kupska przy zaparciu mogą mieć 10 - 15 cm średnicy - gdzieś to kiedyś wyczytałam przy szukaniu remedium na moje schorzenie. Nic nie pomaga!