Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Modniusia

KOSMETYKI KUPNE CZY ROBIONE

Polecane posty

Jestem zwolenniczka tych drugich ale chetnie poznam opinie innych. Moze macie ochote na dyskusje?

Gość nsnsjsjssjs
ja takze wole robione, korzystam z biochemi urody i jestem zadowlona. Cera mi sie poprawila

ja tez kiedys kupowalam na biochemii i sa narawde w porzadku, lubie tez mazidla. Teraz kupuje na e-naturalne, maja fajne ceny i niezla oferte. Ale wole kupowac surowce i sama mieszac. Co do cery to faktycznie nie ma co porownywac do tego z przed i po, poza tym bardzo teraz bardzo rzadko cos mnie uczula, chyba ze dolaze do kosmetyku np.. olejek eteryczny. Ale bynajmniej moge to szybko wyeliminowac :)

Gość kunta kinte 2
I taki przykład od profesora z farmacji stosowanej, dlaczego krem na cellulitis za 200PLN działa lepiej od kremu za 5PLN? Bo jedynym sposobem na pozbycie się go jest masowanie. Kremem za 5pln pomażemy sobie nóżkę, ale kremem za 200 będziemy celebrować tą chwilę przez 20 min. Będziemy dokładnie wcierać i rozprowadzać. Wspomniałem już że te 2 kremy/maści/żele mają IDENTYCZNY skład? Tak to niestety działa. Już ktoś też wcześniej napisał że znakomita większość tych ultrasuper składników się nie wchłania. Producenci nie podają ilościowego udziału poszczególnych składników, bo gdyby zaczęli okazało by się że na kilogram kremu 400gram to wazelina 400 to woda 100 emulgator a tylko 100 to pozostałe 50 składników, czyli po 2gramy super ultra przeciw utleniacza na kilogram kremu. Przykłady można by mnożyć w nieskończoność, ale do póki ludzie będą to kupować, koncerny kosmetyczne będą z nas robić debili. http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/09/13/czego-twoja-kobieta-nie-wie-o-kosmetykach/

Kunta kinte i to jest cala prawda o kosmetykach, popieram w pelni. ostatnio w jednej z drogerii czytalam sklad balsamu za ponad 1000zl, nalepsze bylo to ze baza kosmetyczna oparta byla na parafinie a jako konserwanty zostaly uzyte parabeny,naturalnych ekstraktow to tam praktycznie nie bylo, w tej cenie mozna juz zastsowac maslo i oleje naturalne a konserwantow naturalnych jest naprawde sporo na rynku, w koncu to az tyle nie kosztuje :). Typowe oszustwo oparte na reklamie Jak zrobisz sobie sam kosmetyk to chociaz wiesz co w nim jest i ze dany skladnik w nim jest. I domowy z naprawde wysokiej polki nie kosztuje po 200 i wiecej za opakowania ale moze 20 zl (przy naprawde drogich sklanikach)

Gość kunta kinte 2
nie wiedziałem ze sa kosmetyki za 1000 złotych !! Kleopatra słynęła z urody a nie używała chemii tylko miodu i mleka a wiadomo ze miód ma w składzie ponad 200 rożnych związków organicznych mineralnych kwasy ,hormony i ine związki i znalazłem to jeszcze W grobowcach faraonów znajdowano miód nadający się do spożycia http://www.pasieka.rostkowski.info/kosmetyki.html

ja na miodzi nie bardzo, ale wiem ze sporo osob lubi. Ja zdecydowanie miod wole jesc. Ale co kto lubi