Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanda z Warszawy

O której godzinie kolacja na 2 latka>?

Polecane posty

Gość Wanda z Warszawy

I co na kolację podajecie? Ja np. 3 kanapki z wędlinką i pomidorem.ogórkiem kasza płatki na mleku placki z owocami i kolacja o 20. Nie wiem czy nie za późno. Córka chodzi spać przed 22.

3 kanapki z wędliną? w sensie ze trzy sztuki? Moi jedli kolo 20 na kolacje kanapka, albo tosty albo mleko w płatkami , parówki, ale najczęściej jogurt

Gość a dlaczego dwulatka chodzi
tak pozno spac? Moj syn je podobnie, ale o godzine wczesnie i spac chodzi najpozniej 20.00. Uwazam, ze stanowczo za pozno je i za pozno chodzi spac.

Gość Wanda z Warszawy
Wstaje ok 8/9 14/15 drzemka od 2 do 3 h dlatego tak późno idzie spac

Gość Wanda z Warszawy
Wiosenna tak 2/3 małe kromki bez skórki

Gość hryza
mój też je kolację ok 20 i chodzi spac 21-22 chciałabym, żeby tyle jadł co twoja córka , 3 kanapki ???

Sorki ze z takim zaskoczeniem bo ja w K to nie mogę wmusić jednej kromki. Jak pól zje to sukces. M zjada jedną, czasem jak są z weki (bułka pszenna) to wtedy dwie. Ale w sumie nie wiem ile kanapek powinno zjeść dziecko.

Gość Wanda z Warszawy
No ja też nie wiem. Wydaje mi się że daje za dużo, nie jest gruba 90cm i 13,500kg 75centyl wzrost i waga. Lekarka powiedziała że jest bardzo proporcjonalna. Ale je chyba dużo. Śniadanie miska kaszy potem owoc, serek i po drzemce obiad : miska zupy potem owoc, albo inna przekąska i kolacja miedzy czasie papryka surowa, pomidor itp

Wanda jak pediatra mówi ze ok i centylowo w miarę ok to nie ma sie czym przejmować :) Dużo w sumie nie je. Moi jedzą podobnie: na śniadanie miseczka płatków z mlekiem 2 śniadanie np tost z miodem (w przedszkolu) i marchewka obiad- zupa potem kolo 17 drugie danie, ale K się nim bawi, M czasem zjada no i kolacja to najczęściej jogurt, albo cos innego na co mają ochotę. W miedzy czasie owoce i warzywa.

wycieńczona pominę słownictwo i całą twoją wyobraźnie jaką włożyłaś w swój post ale "bahory" to słowo którego naużywasz wiec nauczyłabyś się choć napisać je poprawnie :P

Gość grejs keli
kolacja między 20-21 zależy czy i ile spał w dzień no i spać idzie 21-22. zjada kaszę manną leb kukurydzianą na mleku

Gość moja ma 2,5 roku
i od dawna juz jada kolacje ok. 18.30 - 19.00 - przewaznie 1 kanapka, potem kapiel i ok. 19.30 troche mleka i idzie spac o 20.00

kolacja o 20??jak dla mnie bardzo pozno,sama nie lubie jesc na noc,ostatni posilek jadam ok 18,moje dziecko dostaje kolacje ok 18.30...o 19.30 kapieli o 20 jest juz w lozku:) 20.30 slodko śpi:)

Gość alalalalalalalalla3
wiosenna macie psa mieszanca pekińczyka?

Gość 2 latek je.....
3 kanapki na kolacje ? to nawet ja nie jem az tyle. moja corka 3 letnia je tylko 1 kanapke

Gość moja? roznie bywa z nią
moja cor ma prawie 3.5 chodzi o 22:30-23 spac. Je kolacje po 21 i zazwyczaj kopytka ,nalesnika z twarogiem. jajko i na miekko,i kanapka z maslem ,pyzy ziemnaczane tez zje , a niekiedy wcale nie zje kolacji bo nie chce i jej nie wciskamy, zwlaszcza kolancji nie wmuszamy aby wnocy brzuch ją nie bolal ze na przymus zjadla Ostatnio 3 wiezory z rzędu bedąc pod opieka męża nie jadla kolacji bo nie chciala

do---> "moja? roznie bywa z nią" kolacja dla dziecka po 21?czy ty kobieto na glowe upadłas? od malego dziecko przyzwyczajasz do głupich nawykow! nawet dorosły nie powinien jesc tak pozno kolacji zeby sobie zoladka nie obciazac na noc....a ty do tego piszesz o nalesnikach,kopytkach,pyzach? o fuck! jeszcze troche a bedziesz miala grubaske jak sie patrzy... niejedzenie kolacji tez nie jest dobre...u ciebie widac, ze popadasz ze skrajnosci w skrajnosc...albo kolacja bardzo pozno albo wcale kolacji nie ma:O smutne to,ze dziecku takim podejsciem krzywde robisz! ps.weglowodany proste ( pyzy,kopytka,nalesniki) na kolacje to najgorsze rozwiazanie czy dla dziecka, czy dla dorosłego! warzywa i bialko to jest dobra kolacja!!

Gość moja je o 19.30-20
najczesciej zupe i ewentulanie jogurt do tego. idzie spac ok21-22 Ale ja mieszkam we Francji i tu wszytkie dzieci tak jedzea. Kolacja to najwazniejszy posilek , obok obiadu.

Moja 2.5- latka tez je kolacje ok 19h00 - 19h30.... zawsza sa to jakies warzywa i wegle : czasami jest to makaron z sosem pomidorowym, czasami kalafior/brokuly/dynia i do tego kanapka z bialym serkiem, czasami ryz z jarzynami z patelni.... Do tego zawsze jakis jogurt/serek/deser mleczny .... tez mieszkam we FR ;)

Gość oooooo,,,ooooo
up