Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabik

silny ból między łopatkami

Polecane posty

Gość sabik

Witam. moja mama od kilku dni ma silny ból między łopatkami, dzisiaj przechodzi to wszystkie granice. Jak oddych to ją boli, jak kaszle to już nawet nie wspomnę, ma problemy z chodzeniem i wyprostowaniem się. Czy ktoś miał kiedyś podobne objawy? I co to może być? Martwię się o nią...

SŁUCHAJ POWIEM CI COS Z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA NIECH MAM JAKNAJSZYBCIEJ UDA SIE DO LAKARZA WIEM ŻE TAKIE OBJAWY MOGĄ IŚC OD PŁUC BĄDŹ OD SERCA Z TYM NIE MA ŻARTÓW MOJA OPINIA MOŻE NIE OKAZAĆ SIĘ TRAFNA ALE SAMA TEGO DOŚWIADCZYŁAM I OKAZAŁO SIĘ ŻE BYŁO TO OD SECA NA POCZATKU TAKIE MROWIENIE A PÓŹNIEJ TO JUŻ BYŁA MASAKRA WIĘC CZYM PREDZEJ DO LEKARZA

Gość qazqazqazqazanana
ile ma mama lat? pali papierosy? od kiedy kaszle?

Gość qazqazqazqazanana
ja na twoim miejscu bym pojechała z mama natychmiast do szpitala-lub wezwała pogotowie ,mozesz przesadzic w rozmowie ze ma trudnosci z oddychaniem ,silny ból w klatce piersiowej i koniecznie dodaj ze ma silne poty, po mimo ze ich niema ;) lepiej czasem cos udać niz przeoczyc nie czekaj do rana !!!!!

Gość qazqazqazqazanana
napisz jak tam mama ,życze wszystkiego dobrego

Gość sabik
mama sie upiera ze mam nigdzie nie dzwonic, ze samo jej przejdzie. juz kiedys ja tak bolalo ale nie tak jak dzisiaj, ma 47 lat i pali papierosy, ma tez problemy z kregosłupem (kyfoza szyjna) Tez pierwsze co pomyslałam to serce, ale robila ekg jakies 3 miesiace temu i miala robione przeswietlenie płuc i wszystko bylo ok

ale to jest ból takie ukłucia i nasila sie przy wdechu? Jeśli tak, to powinna pójśc do lekarza, bo to sugeruje problemy z płucami..

Gość sabik
nasila sie przy jakimkolwiek ruchu w sumie, nie wiem czy przy oddychaniu sie nasila ale na pewno ją boli. Tabletki przeciwbolowe jej pomagaja troche.

Gość zespółempiro
narażony najmiej na urazy zewnętrzne ale w tamtych okolicach jest duuuużo zakończeń nerwowych łopatka i jej mięśnie oraz obojczyk,i całe ręce na początek lekarz niech wykluczy choroby wewnętrzne( a potem ortopeda

Gość może to osteoporoza
moja mama miała bardzo silne bóle pleców, potem okazało się że ma silną osteoporozę i miała złamania kompresyjne kręgów niech mama idzie do ortopedy

Gość Julittaaa
Spróbuj namówić mamę na pójście do lekarza. Jeśli mieszkacie w Warszawie, lub w pobliżu polecam Centrum Medycyny Sportowej. Pozdrawiam Julita