Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u28992992tfdgd

usuwanie pieprzyka z twarzy

Polecane posty

Gość u28992992tfdgd

laser czy skalpel? sa blizny? jakies rady?

Gość anio...łek
Ja kilka lat temu usunęłam pieprzyk z twarzy( skalpelem) byl dosc duzy,miał ok pół cm,blizna jest prawie niewidoczna a czas gojenia szybki.

Gość u28992992tfdgd
ja mam na brodzie taki odstajacy ,w sumie skora jest odstajaca a na samym czubku kropka

hej.... ja usynelam ich 12...w Lodzi....jeden z nich sie zregenerowal...(taki przypominajacy w opisie ostatni komentarz) zawieral on w sobie korzen wlosa....ktory nie zostal dostatecznie gleboko wypalony*...wiec usynelam go glebiej po raz drugi...Do tej pory mam spokoj....i zrobilabym to jeszcze raz....nie mam zadnych blizn...tylko po najwiekszym malenkie wglebienie....ledwo zauwazalne....Mam nadzieje ,ze pomoglam () wszystko bylo wypalane laserem za jednym zamachem ;)

Gość Anna1965
Smaruj mumio Mumio - Pradawny tajemniczy środek leczniczy na wiele chorób Ta zagadkowa substancja jest uważana i ceniona od wieków, za swoje wspaniałe właściwości lecznicze. Posiada unikalny skład chemiczny; witaminy z grupy B, olejki eteryczne, sterydy, kwas hipurowy i benzoesowy, oraz ponad 50 mikroelementów; chrom, krzem, glin, żelazo, magnez, sód, fosfor, bar, wapń, potas, srebro, miedź, cynk, tytan, ołów, nikiel, bizmut, cynę, siarkę, wanad, beryl, mangan. .etc Tubylcy nazywa mumio "Krwią Gór" lub "Łzami Gór". Ponieważ występuje tylko w kilku miejscach, jest bardzo trudno ją zlokalizować, od wieków miejsca jej zbiorów są ściśle strzeżoną tajemnicą. Przez wiele lat, eksport mumio z Rosji był zabroniony, mumio było i jest uważane za narodowy skarb. Ta rosyjska bro przeciw chorobom, nie ma sobie równej. Mumio w Rosji zostało dokładnie przebadane i oficjalnie licencjonowane do użycia medycznego. Jest ono tam bardzo znanym i szeroko stosowanym środkiem leczniczym wielu schorzeń. My oferujemy naturalne oczyszczone oryginalne Mumio z Kirgizji, dokładnie takie samo, które używane jest na dalekim wschodzie od wieków. Przy: Chorobach nowotworowych, w tym także: białaczka, rak kości, kręgosłupa, osteoporoza, rak macicy, rak prostaty, rak przewodu pokarmowego, rak płuc i piersi, rak węzłów chłonnych (limfatycznych) i tarczycy. Inne zastosowania : wrzodach przewodu pokarmowego, -wrzody żołądka i dwunastnicy, chorobach wątroby , nerek i trzustki. chorobach serca, nadciśnieniu i niedociśnieniu, żył i tętnic. różnych odmianach gruźlicy, procesach zapalnych, anginie, katarze, przewlekłych stanach zapalnych dróg oddechowych, ostre i przewlekłe bronchity, , zapalenia płuc. nadkwasocie i niedokwasocie żołądka, zapaleniu ucha środkowego i przytępionym słuchu, żylakach, cukrzycy, bólach głowy, migrenach, padaczce, półpaścu i trądziku, astmie, reumatyzmie, złamaniach kości, stanach pourazowych, dyskopatia, (przyspiesza regenerację tkanki). egzemie i łuszczycy, bezpłodności mężczyzn i kobiet, procesach zapalnych u kobiet, nadżerkach szyjki macicy i pochwy, hemoroidach, ropiejących ranach, poparzeniach, zainfekowanych ranach, uszkodzeniach skóry, poparzeniach, odleżyny, łojotokowe zapalenie skóry. do kuracji odmładzających, Badania kliniczne i analityczne potwierdziły, że przyspiesza regenerację skóry, likwiduje podrażnienia, odbudowuje jędrność skóry oraz chroni ją przed przedwczesnym starzeniem się, wzmacnia włosy, działa korzystnie przy swędzeniu skóry głowy, pomaga w zwalczaniu łupieżu, niszczy gronkowca złocistego. Kontakt: Sekret Mumio tel: 790 743 363 sekretmumio@gazeta.pl

Usuwałam kiedyś pieprzyk na plecach u chirurga skalpelem i nigdy bym tego nie powtórzyła. Wielką bliznę na plecach mam do dziś, zdecydowanie odradzam. Teraz zdecydowałabym się tylko na laser.

Żeby uniknąć problemów z brzydkimi bliznami po zabiegu wcześniej należy wybrać odpowiedniego lekarza. Najlepszym rozwiązaniem są oczywiście lekarze certyfikowani.Wycinanie pieprzyka to niezbyt skomplikowany zabieg,wybierając takiego lekarza masz pewność,że wszystko będzie ok.Sprawdź czy tacy przyjmują w Twojej okolicy!