Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Cześć dziewczyny, mam pytanie do doświadczonych mam :) Otóż do którego miesiąca wozi się maluszka tylko w gondoli? Tzn nie w spacerówce. Zastanawiam się nad tym, jaki wózek kupić, a nie mam na ten temat zielonego pojęcia..

Gość hf10
mniej więcej do 6 mca

I czy opłaca się kupować wózki 3w1 ? I jakie firmy polecacie? Co sądzicie o X-Landerze?

Ja rodzilam w marcu rok temu i w gondoli jezdzilysmy 2 miesiace, potem przerzucilysmy sie na fotelik na stelazu. Teraz gdy młoda ma 6 miesiecy kupilam fajna spacerowke.

w gondoli zasadniczo dziecko jeździ do momentu jak nauczy się siadać samodzielnie :) co do wózków 3w1 to jeśli będzie jeździć autem to jak najbardziej tylko proszę cię nie montuj tego fotelika samochodowego na stelarz bo mi strasznie żal tych maleństw które się w tym ruszyć nie mogą i całe spocone w lecie w tym leżą

Gość teosia
moje dziecko jezdzilo gondola do 6 miesiaca , potem spacerowka z wozka 3-funkcyjnego, a potem kupilam lekka parasolke!

Gość teosia
mnie tez zal strasznie tych upchanych do fotelikow dzieciaczkow..ciekawe czy jakby taka mamuske za dyche powozic 2 godziny w takiej pozycji, czy bylaby zadowolona:O:O

Zależy od wózka przeważnie do 6 mies ale nie raz dzieciaczki są duże i po pierwszych mies nie mieszczą już sie . Najlepiej wozić póki samo siedzieć nie będzie bo spaceróka to dla tych siedzących są. Ja np. Synka woziłam do 8 miesiąca bo miałam wózek z tych czołgów :) co prawda stabilnie siedział jak miał 7 miesięcy ale zawsze na spacerku lubił sobie pospać :)

Gość paszszczakowa
Zalezy, jaki masz tryb zycia. Ja fotelik chcialam w formie lezacej, bo mielismy przed soba pare podrozy 8-10 h i nie chcielismy, zeby dziecko jechalo tak dlugo zgiete. Poza tym duzo jezdze samodem i wolalam, zeba mloda byla wyprostowana, a nie wiecznie powyginana. Do tego dokupilam spacerowke na grubych, pompowanych kolach, bo mieszkamy w polach i tu jezdzi sie raczej po wertepach. No i musiala miec takie adaptery, zeby na to pasowala ta gondola-fotelik. Wiec w naszym przypadku 3 w 1 nie bardzoi mialo sens. Z kolei taka wielka kolubryna spacerowka, jak sie mieszka na pietrze i trzeba znosic albo trzeba toto pprzewozic samochodem - nie jest wygodna. Wobec tego, na wyjazdy, np. samolotem do rodzicow, mam tez spacerowke lekka, skladana, zajmujaca malutko miejsca. Tylko ta z kolei jest tylko na gladkie podloze, zaden tam kamienie czy wertepy Dziecko w wieku 5-7 miesiecy zwykle nie chce juz jezdzic w gondoli, bo chce sobie ogladac swiat.

Gość Ma,muska
do 6 miesiaca.. ale ja w wieku 5 miesiecy przelozylam corke do spacerowki quinny buzz