Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

georgesand

Nie wzięłam dwóch tabletek Yasminelle

Polecane posty

Wyjeżdżając na dwa dni nie wzięłam ze sobą opakowania, dlatego też nie wzięłam dwóch tabletek, był to drugi tydzień. Czy plamienia, które wystąpiły dwa dni po powrocie i po wzięciu kolejnej tabletki z blistra są tym spowodowane? Jak długo mogą trwać i czy mam się zacząć poważnie martwić?

tak, plamienia są spowodowane spadkiem hormonów ktory nastąpił gdy pominęłaś dwie tabletki, będzie zapewne trwało pare dni i nie jest to powód do zmartwienia

Gość natuska85
Plamienia mogą występować już do końca opakowania. Zabezpieczaj się teraz dodatkowo. Nic się nie stało, nie przejmuj się.

Dziękuję:) Czytałam też na jakimś forum, żeby nie robić przerwy między opakowaniami, myślicie, że to konieczne? Biorę pigułki od trzech lat i powątpiewam w możliwość niewystąpienia okresu, choć nigdy nie zdarzyło mi się nie wziąć aż dwóch.

Ponieważ to drugi tydzień to dyby to była jedna tabletka to ochrona nie byłaby zmniejszona, ale dwie tabletki i to jedna po drugiej to trudno stwierdzić. Lepiej się zabezpieczyć dodatkowo.

Myślę, że możesz zrobić normalnie przerwę między opakowaniami, tym bardziej skoro tak długo bierzesz tabletki powinno się wszystko znowu ustabilizować, tylko rzeczywiście, dodatkowa ochrona może się teraz przydać.