Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie się schował dziub dziub?

Domek dla lalek- robił ktoś?

Polecane posty

Gość gdzie się schował dziub dziub?

Mam za sobą już jeden domek dla lalek z pudła tekturowego. Był fajny i córka kochała się nim bawić, ale niestety karton ma to do siebie że nie jest trwały. Rozleciał się, podarł i z bólem serca musiałyśmy go wyrzucić. Postanowiłyśmy sprawić jakiś nowy domek. Ceny tych z allegro mnie powaliły i to mocno. No i mam w planach wykonać taki domek własnoręcznie. Dostałam od dziadków starą dużą szafkę z przegródkami i półeczkami. Jest idealna, wielka i solidna. Myślę o starciu starego lakieru papierem ściernym i pomalowaniu na cukierkowe kolory kryjącą farbą. Na górze zrobimy taras, albo poddasze ze sklejki i kleju do drewna. Macie jakieś pomysły? Moze ktoś robił własnoręcznie domek dla lal i może coś podpowiedzieć? Szukam w internecie ale zazwyczaj są to bardzo zaawansowane projekty i teść albo ojciec jest stolarze, a u nas to ma być proste, ale pomysłowe, żebyśmy mogły z córcią i niewielką pomocą zapracowanego tatusia same to wykonać.

Gość fdghfghd
http://www.google.com/search?q=sylvanian+house&hl=pl&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&rlz=1I7GGLL_pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=5QKCTqucMcSQswbvvMiKDg&ved=0CCsQsAQ&biw=1024&bih=559 Ambitna jesteś! Też chciałabym być taka mamą dla mojej córy ale chyba b mi nie starczyło energii ani zdolności. Może pod tym linkiem znajdziesz coś co cię zainspiruje? Chyba nie wszystkie modele są trudne do naśladowania.

Gość no,,,,,,
No nie wiem,czy te domki takie tanie:(

Gość babaJAGAzGór
w necie sporo takich miejsc, gdzie pokazują tutaj akurat domek dla barbie. Można przetłumaczyć blog, może to będzie jakaś inspiracja: http://builditsewitloveit.blogspot.com/2011/04/diy-barbie-house.html Peewnie bedzie tego wiecej. takie domki to fajna sprawa, sama robiłam dziewczynom ale z kartonu. I dla mniejszych laleczek Evi. Mebelki to akurat były w sklepie z chińszczyzną, a w wyposażeniu jednej z laleczek był nawet piękny sedesik z autentycznym malenkim papierem toaletowym. Ale się było czym bawić... :)

dzicieca wyobraznia jest najwazniejsza. w marketach budowlanych kupisz apier scierny, owin nim kawalek drewna, albo cos twardego i uda Ci sie pozbyc lakiwru (tylko w wietrzonym pomieszczeniu, no i bedzie duzo kurzu), tam tez mozna tanio kupic farby do mebli. tylko w okresie zimowym bedzie maly wybor kolorow - bo teraz malo mebli sie maluje i farby takiej sie nie przechowuje (odnawaialm tak swoje meble - troche roboty bylo ale dalismy rade w srodku zimy) pozwol tez corce cos pozalowac - moze nie bedzie idealnie ale radosc wielka

Gość kolekcjonerka334
Witam, polecam ciekawą stronę w tym temacie. Co prawda głównie dla kolekcjonerów, ale nie tylko. http://www.miniaturki.net