Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgfjcjf

pomozcie mi zroic z mojego opowiadanai dzielo :) sa tu jacys polonisci?

Polecane posty

Gość hgfjcjf

pomozcie mi przerobic go w taki no lepszy,nie taki amatorski, moze wiecej epitetwo okreslen itp.. Niczym trąba jerychońska zagrzmiala przerażliwie burza w te dziwna hioboą noc. Zakapturzona postac ostroznie naciskajac zardzewiala klamke zmierzyla ku wnetrza domu. Panowaly tam ciemnosci egipskie,ktore wraz z powiewem wilgotnego powietra przeszyly cale cialo zimnym dreszczem. Atmosfera nie kryla,iz dom zostal potraktowany niewdziecznym pocalunkiem judasza. Tajemnicza postac stawila niepewny krok w głab niebezpiecznej cienosci. To ma byc horro ale jeszcze sama nie wiem o czym on bedzie.

Gość szcczera do bulu
To ma byc horro ale jeszcze sama nie wiem o czym on bedzie :D

Gość hgfjcjf
ano :classic_cool: tak wymyslam pokolei,co sie wydarzy i nawet nie wiem po co ona tam wlazi do tego domu, :P

zdecyduj sie .... piszesz w czasie przeszlym lub terazniejszym, naucz sie uzywac przecinkow, a takie rozbudowane epitety i okreslenia zostaw mistrzom Mickiewiczowi i Sienkiewiczowi.

Gość hgfjcjf
to mi pomoz i popraw

A, najwięcej epitetów i określań ma najsłabsza literatura. W tej dobrej jest coś takiego co nazywamy miejscami niedookreślonymi - poczytaj sobie Ingardena, to się dowiesz co to.

Gość hgfjcjf
ok,dzieki za rady,.,

Gość pluszaq
ku wnetrzU do wnetrzA

Gość szmmuu
Rhovannion, ale masz duzy masywny stanik :D Ale fajnie wygladasz ... tylko ten stanik ;)

Gość szmmuu
a jaki masz rozmiar ?

Gość szmmuu
ps. tez sie lubie ubierac w takim stylu ;)

Gość szmmuu
h???? nie wiedzialam, ze istnieje takie cos jak h :o nic nie wnosi, ot ze w temacie nic sie nie dzieje, ogladam sobie jak zwykle zdjecia kafeteriuszy ze stopek :classic_cool:

Gość szcczera do bulu
ale cycuszek i pomyślec że to dziewica.. ❤️

Polonistką nie jestem, ale ja bym to przerobiła tak: W tę dziwną hiobową noc odgłosy burzy brzmiały niczym trąba jerychońska.Zakapturzona postac ostrożnie nacisnęła zardzewiałą klamkę, po czym wsunęła się do wnętrza domu.Powiew wilgotnego powietrza przeszył dreszczem całe ciało.Wewnątrz panowały egipskie ciemności, a w atmosferze dało się wyczuc że dom został potraktowany niewdzięcznym pocałunkiem Judasza.Tajemnicza postac wkroczyła niepewnie w niebezpieczny mrok. Szału nie ma, ale chyba trochę lepiej?