Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wladczyni serc

blagam, co zrobic z kurzych serc?

Polecane posty

Gość fff mm ll
utgotuj z rosołem, zrob farsz :) gulasz, hmmmmm, albo przypraw ugotuj zjedz z salatka i ziemniaczkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szmmuu
nie porownuj szynki do serc, bo szynka to miesien (nie wazne czy z tylu czy przodu swini, ale miesien), natomiast serca, nerki itd. do organy wewnetrzne. pewnie, ze trujace nie sa, ale po co to jesc? no chyba, ze ktos lubi, to smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatowa łąka
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Coracao___kurze_serduszka_po_brazylijsku,,43945094,9495.html http://www.fajneprzepisy.pl/go/a50eb38ff2c7c9c507c4a826904e8f7d http://przepisy.styl.fm/mieso/serca-drobiowe-w-sosie-smietanowo-grzybowym.php http://www.mniammniam.com/Serca_drobiowe_bardzo_ziolowe-6445p.html http://kuchnia.now.pl/przepis.php?NUMER=7021 http://gotowanie.onet.pl/16676,0,1,serca-drobiowe-na-ostro-z-hondurasu,ksiazka_przepis.html - takie lubie najbardziej i serca kurze to podroby jesli chodzi o ścisłość w nazewnictwie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Paweł Ilnicki
Taka uwaga serce to też mięsień. Mniejszy ale mięsień. Po za tym gulasz z serduszek. To pychota. A dziś podaje się to nawet w Londynie w polskich restauracjach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ohohohohoooo
jest jeszcze cos takiego jak miesien piwny to tez mozna przetworzyc i bedzie git :D a serduszka jak najbardziej sa ok i niewazne czy sa to kurze ,czy wieprzowe najzwyczajniej kwestia gustu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ohohohohoooo
w restauracjach sa tez serwowane ozorki w galarecie, ozorki w sosie i ludzie tym sie zajadaja tak samo jak kiszka ziemniaczana teraz zaczeto ja doceniac i robi furrore nie tylko w domach i barach ,ale i w gwiazdkowych restauracjach a przeciez to jest jelito wieprzowe ,ktore daje wysmienity smak po zapieczeniu na zloto -brazowy kolor :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wladczyni serc
mnie nie przeszkadza czy to odpd czy nie. jest, mozna zjesc, to jemy. mnie takie rzeczy nie obrzydzaja bo mnie wychowano, ze je sie to co sie ma. zrobilam ten gulasz z suszonymi grzybami ale mnie nie smakowal chyba zrobilam cos zle, ale napisze jak zrobilam a Wy jesli mozecie po powiedzcie co zrobilam zle. grzyby wyplukalam, namoczylam. serca pokroilam w cwiartki wycielam to co wygladalo nieladnie, reszte obsypalam maka z pieprzem i sola podsmazylam. wrzucilam do garnka razem z grzybami i woda z moczenia, wkroilam cebule i zagaotowalam. dodalam 4 lyzki smietany i podalam z tluczonymi ziemniakami. maz mowi, ze pyszne, mi jakos nie weszlo tzn zjadlam ale bez wielkiego smaku. co powinnam zrobic inaczej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tzui
serduszka z grzybami jest za mdle, ktos dal ci dobry przepis z sosem chrzanowym lub na kwsno i sos bialy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cebulę trzeba było podsmażyć
i udusić do miękkości a nie gotować w sosie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przepis znaleziony gdzieś
necie Robiłam kiedyś gulasz z serc drobiowych z groszkiem konserwowym. Muszę przyznac, że bardzo smaczne danie. Serca podsmażyć, podlać wodą, doprawiać (ja doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem). Jak będa już prawie miękkie dodać groszek konserwowy razem z zalewą. Zamiast groszku dodać podsmażone pieczarki, zabielić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mama Boryska
Ja jak robię gulasz z serduszek, to najpierw je dość długo moczę.. Następnie z każdego przekrojonego na pół wyciskam krew.. I wpierw podsmażam na patelni.. a dopiero później dorzucam do uprzednio podsmażonej i podduszonej cebulki.. i dopiero wtedy zaczynam gotowanie i robienie sosu..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moze byc gulasz, mozesz ugotowac na nich dowolna zupe lub ugotowac, zmielic i zrobic farsz do nalesnikow lub pierogow :) mozesz tez zrobisz duszone w jakims sosiku z piekarnika, ja lubie takze takie ugotowane w osolonej wodzie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Uwielniam kurze serca
W dzieciństwi mama gotowała z nich sos z kaszą i ogórkiem kiszonym. Przepyszny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×