Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupio sie zalogowac2

JAK CZESTO ROBICOE PRANIE MAJAC MALE DZIECI , BO JA...

Polecane posty

mam dwulatka i miesiaczniaka do tego jeszcze ja, maz rodzice i brat czyli w sumie 6 osob. Pralka u nas chodzi minimum 2x dziennie a u sasiadow widze ze pranie suszy sie np 2 gora 3x w tyg chociaz tez maja male dzieci. Juz nie wyrabiam bo ciagle musze wieszac , sciagac , skladac :P Nie liczac rachunkow za prad , wode i proszek :( Jak jest u was???

Nasza trójka produkuję brudy na 2 prania tygodniowo :) Syn ma 2 lata. Mieszkamy z teściami ale pierzemy osobno, teściowa pierze raz na 10 dni.

ja piorę 2-3x w tygodniu, ale jestem zazwyczaj sama z dzieckiem. jak mąż przyjeżdża to wtedy 4-5x w tygodniu

u nas są 3 osoby, ale [prania sporo jest, ciągle pralka chodzi, non stop wieszanie prasowanie, masakra...

no wlasnie , piszecie , ze max 3x w tyg a u nas... szkoda mowic. Ale u nas nikt nie zaklada tej samej rzeczy , zmieniamy bielizne rano i wieczor , reczniki tylko raz w uzyciu ( chociaz ja jak sie wytre to zakladam na krzeslo w pokoju i schnie mi do rana ) tylko jeansy i grube swetry sa zakladane wiecej razy a tak to wszytsko tylko raz.

Gość fionne
ja piorę przeważnie codziennie, czasami co drugi dzień, a jest nas troje

agnieszka, recziki sa raz w uzyciu ale te ktorymi sie wyciramy po wzieciu prysznica a w lazience do wycierania rak jest recznik ktory jest do weycierania rak i wymieniam raz dziennie.

Gość co do recznikow to tez
sie dziwie, ale akurat co do zmiany bielizny to nie rozumiem co w tym dziwnego? Wieczorem kapie sie zakladam swieze majtki do pizamy czy koszuli, rano wstaje, myje sie i tez zakladam swieze gacie :) Co w tym takiego zaskakujacego?

Gość aaahhaha
jak często zmieniasz pościel - też codziennie?

greys, tak zmieniam majtki 2x dziennie , biustonosz nosze najwyzej 2 dni. Czemu sie tak dziwicie???

Gość co do recznikow to tez
nas rowniez jest 4: synek 2 lata , corcia 2 miesiace, piore jakies 3-4 razy w tygodniu. Reczniki zmieniamy co 3-4 dni. Wszystkie.

bieliznę rozumiem, ja też zmieniam, ale ręczniki? Ja prysznic biorę 2-3razy dziennie i tyle schodziłoby mi ręczników. U Ciebie przy 6 osobach- 12 ręczników dziennie, więc nie jest dziwne, że tak często pierzecie. Ja ręcznik zmieniam co 3-4 dni

Gość aaahhaha
ja nocą śpię bez bielizny :) oczywiście po wieczornym myciu. Zakładam świeżą bieliznę rano po prysznicu

mnie dziwi ten recznik ja robie pranie srendio raz na tydzien i tez tak recnzik piore bez sensu co chwile prac, schnie ci to chociaz na nastepny dzien? przeciez sie myjesz wiec recznik nie jest brudny wiec czemu tak czesto pierzesz one ci sie nie nsizcza?

glupio sie zalogowac2 ale Was jest dużo w domu, w moim rodzinnym domu gdzie mieszkałam z rodzicami, siostrą i dziadkami pralka prała 2 razy dziennie z wyjątkiem niedzieli, bo jak nie odzież to pościele, koce, firanki i ciuchy, ciuchy ciuchy. teraz mieszkam z mężem i synkiem 2 letnim i też średnio raz dziennie włączam pralkę, jak nie wypiorę przez 2 - 3 dni np weekend to w poniedziałek 2 prania obowiązkowo. Wszystko było by ok gdyby nie wieszanie skarpetek czego nienawidzę robić a moje dziecię przepaca 2-3 pary skarpet dziennie plus nocne więc małych skarpetek na suszarce zawsze mam tonę. Mój mąż trenuje piłkę nożną więc dodatkowo odplamianie jego getrów, spodenek, rośnie mi syn który kocha piłkę - będzie masakra ;)

Gość to 7 a nie 6 osób
:O

posciel w lecie raz w tyg lub czesciej jesli sa upaly a w ziemie raz na 2 tyg czasem czesciej - lubie polozyc sie w czystej pachnacej poscieli. Zaznaczam tez ze lubimy z mezem jesc w lozku ogladajac tv ...

to inna sprawa ;) jakies okruchy czy cos kapnie i do prania posciel ale z tymi recznikami to za czesto ja sie pytalam czy one ci sie nie niszcza, bo jednak co chwile rany material, pozniej sie robi szmata

Gość madziarella33
u nas 2 os dorosłe + 2 dzieci(9 lat i 2 lata) piorę 2 razy w tyg. pościel i ręczniki wymieniam raz na tydz.(w sobote) u mnie jest jedna zelazna zasada,której sie wszyscy muszą trzymac: bielizne osobistą tj majtki,skarpety i staniki pierzemy na bierząco po kazdej zmianie a nie wrzucamy do kosza na brudy.

Gość aaahhaha
po prostu myślałam ze jak pierzesz ręczniki codziennie to pościel też:) no bo jak to tak zmieniasz gacie 2x dziennie, ręczniki codziennie a kładziesz się spać w sumie do "brudnej" pościeli bo jest prana tylko raz w tygodniu:)

Gość mozaikakakak
mam 7 miesieczna corke, robie pranie codziennie. Niechce pozniej prasowac wielkiej sterty ubran na raz

Gość Mądrusia
A nie macie alergii od nadmiaru sterylności w domu?Nas jest 4 i piorę 2 razy w tyg.i brudni nie chodzimy

agnieszka, nie niszcza mi sie a poza tym czesto dokupuje reczniki. A co do tych recznikow to ktos pisze, ze zmienia raz na tydz... :O czyli rozumiem , ze tego samego uzywacie przez 7dni i wycieracie sie tyle razy jednym recznikiem... jak dla mnie to nie do przyjecia

Gość to 7 a nie 6 osób
niby dlaczego? przecież wycierasz się w niego po umyciu więc jesteś czysty

Gość Mądrusia
Czystość ok.ale to juz maniactwo a masz czas dla rodziny jak ciągle pierzesz?

nie mamy alergiii ba! nie wiemy co to chorowanie :)

no wlasnie z gownem sie nikt nie bije ze sie pozniej tym recznikiem wycierasz on jest tylko mokry w toalecie tez mam jeden recznik ale go zmieniam srednio raz na 2tygodnie ja nie przypominam sobie zeby moja mama latala z praniem codziennie zmieniala reczniki itp na nic z siostrami nie chorujemy, zadnych alergii, uczulenia nic po co tak przesadzac?