Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Fif zobaczysz co Ci lekarz powie ale raczej odradzi wyjazd do innego kraju. Oni ciążę z in vitro okreslaja jako wyzszego ryzyka dlatego nawet gdy jest wszystko dobrze to musimy od samego poczatku brac te wszystkie leki. Tez juz bym sobie gdzies wyjechala no ale ten rok trzeba odpuscic. Malami przewaznie jedna strona jest inna niz ta druga, ja bede mama chlopaka to mam nadzieje ze potem mnie synowa nie bedzie opisywac jaka to zolza jestem;) w planie mam zrobienie z niego maminsynka zeby mi z domu za szybko nie uciekl tylko siedzial przy mamusi;)

Gość Bimbałka
Fifaszek ja miałam pierwsza wizytę w 23 dpt i był już pęcherzyk ciążowy i potem dwie kolejne wizyty co tydzien a teraz co dwa u dr J. No i mi zabroniła leciec na wakacje mimo że to przełom lipca i sierpnia. No ale bobas najważniejszy.

Dziewczyny, a czy lekarz mowil cos o seksie po potwierdzeniu ciazy?

Fif do 12 tc zakazany przynajmniej u mnie a potem moglam ale sie bałam;) Bimbalka wczasy juz mialas oplacone?

Gość Bimbałka
Mi nic nie mówiła i nic nie pytaliśmy bo mój M nie lubi :( Podejrzewam ze i tak w I trym przytulanka jest niewskazane.

Ja mialam przed druga wizyta po transwerze rano delikatne, rozowe plamienie i nie moglam, moze inne dziewczyny mogly wczesniej .

Fif nam lekarz dal zielone światło ale to na dalszych wizytach. Na początku też musieliśmy się powstrzymać.

Malinka krolewna mocno się wierci? U mnie czasem fikolki co chwile a teraz glownie wieczorem. Brzusio juz masz spory? Mi wszyscy mówią ze poza rosnacym brzuchem nigdzie nie tyje, moze i tak bo tez nie widze zebym az tak tyla ale w sumie dobrze;)potem szybciej może uciekną te kg:) macie juz łóżeczko?

Bo u nas nic nie mowil, nie wspominal nawet. A ja i owszem ochpte mam duza. Zobaczymy, bede na wizycie to dopytam. Okolo czwartku wypada mi terin @ i sie zastanawiam czy bede plamic, oby nie. Ana ilu wizytach bylyscie u Dr M? Na serduszkowej jeszcze?

Fif ja po transwerze od razu bylam u dr P, przeniesli mnie na wizyte do niej bo dr M nie bylo wtedy ale na tyle mi odpowiadala ze juz u niej zostałam. Mi sama tez nic nie mowila, dopiero gdy zapytalam to nie pozwolila. Z tego co na necie pisza pierwsze tygodnie odpadają a potem to zalezy jak ciąża wygląda.

Iwcia łóżeczka nie mamy ale materac tak;) kupiliśmy gryczano - kokosowy za ok 100 zl. Malutka mało kopie bo wiesz ze ja mam ten tłuszczyk i łożysko z przodu. Czuje jak się rusza ale rzadko kiedy jest to bolesne. Rośnie mi brzuszek a cała reszta w normie. Podobno jak się na mnie patrzy z przodu lub tylu to nie widać żebym przybrała. Mecze się już chodząc dłużej lub wchodząc po schodach. No i dzisiaj jakiś senny dzień mam a tak poza tym to w miarę ok. A Ty jak się ogólnie czujesz?

I teraz nie wiem do ktorego lekarza isc, do Dr M, czy do Dr P?

Fif ja do pierwszych prenatalnych byłam u dr M a później już u dr J. Transfer miał 8.11. I na początku stycznia byłam jeszcze u dr M z pod koniec juz u dr J. Co do współżycia to wiesz ze tu chodzi o tradycyjne uciechy;) inne nie są zakazane;) my z M tez lubimy i ochotę mamy więc coś tam zawsze wymyslilismy;) a jak lekarz pozwolił to już normalnie i to teraz tylko rzadziej;) Nasza Iwcia tylko M nie dopuszcza, poza jednym razem o ile pamietam;p

U mnie czasem ruchy są bolesne, tylko ja zawsze byłam raczej szczupla i może to tez ma jakiś wplyw na to. Tez się szybko mecze, nawet zaczynam sapac jak rozmawiam dluzej przez telefon;) ze spaniem roznie, bywa ze przespie całą noc bez wstawania do wc a dzisiaj obudziłam się o 2.20 i przed 5 zasnęłam. W dzien jestem śpiąca, bolą juz mnie nogi i nie mogę wysiedziec dluzej na tyłku juz wole wstać i pochodzic. Z ubieraniem się tez juz coraz gorzej;) skarpetki, majty..golenie..jak to Catarina określiła..CYRK :) ale ogolnie nie jest zle tylko ta zgaga mnie męczy mocno. Moj maluch właśnie mnie molestuje:)

OOOO to Iwcia niedobra!!! ;-) Hmmm to chyba pojde na wizyte do dr P jednak. Dr M zawsze sie spieszy, a ja chce maluszka poogladac :-D

Fif ja bym jeszcze poszla do dr M a jak powie ze masz isc do innego ktory prowadzi ciaze to wtedy bym sie przeniosla. No i zależy czy chcesz chodzić do końca do Gyn czy u siebie do ginekologa. Ciąże w Gyn prowadzą dr P - Iwcia do niej chodź, ale ona nie pracuje w żadnym szpitalu, albo dr Jurek- Catarina i moja i chyba Bombaju ale mogę się mylić i ona pracuje w Bytomiu i my z Catarina tam chcemy rodzic. I jeszcze jest dr Szanecki i on pracuje w szpitalu w Katowicach.

Fif dr M i tak bedzie kazal Ci się do kogos zapisac bo twierdzi ze on cizy nie prowadzi. Bimbalce juz chyba ostatnio na pierwszej wizycie to powiedział o ile dobrze pamietam;) Malinka w sumie to chyba ze 3 razy bylo:) nadrobie po porodzie albo zanim mi się zachce to zdążę przekwitnac;)

OOO to ja pomylilam Dr J z Dr A,myslalam, ze dr A pracuje w Bytomiu. nie mam wybranego lekarza, a jestem z Będzina, wiec Bytom jak najbardziej, a jaka ona jest? dla mnie lekarz musi byc cieply :-) Dla mnie w ciazy, przed musial byc przede wszytskim profesjonalny ;-) Wiecie o co mi chodzi. A jak ksztaltuja sie ceny za wizyty w Gyn?

Dr P przyjmuje jeszcze w Tychach na nfz i nie wiem czy czasem tam w szpitalu nie jest, ale na usg wszystko Ci spokojnie wytlumaczy. Elusiowo byla u niej na pierwszej wizycie to chyba pisala ze godzine siedzieli:) ja 40 minut na ostatniej juz wizycie, takze podpiechu zero.

W wielu klinikach ejst tak, ze sa lekarze, ktorzy zajmuja sie tylko nieplodnosci i leczeniem, inni prowadzeniem ciaz. I ja sobie mysle, ze to jest bardzo dobre, jezeli sa tacy swietni w tym co robia to niech pomoga jak najwiekszej liczbie osob. A pewnie ci lekarza, ktorzy prowadza ciaze tez sa do tego stworzeni ;-)

Ja bylam u dr J z 10 mkn po recepte i po tym czasie jestem w stanie powiedziec ze babka fajna, dziewczyny ja chwalą. W GC wizyta 130 zł z usg a 80 zl bez ale wiadomo ze zawsze jest usg:) ja teraz chodze tutaj do lekarza to kasuje 150 zl.

Fif ja do dr P chodzę od początku leczenia w gyn i polecam jest bardzo miła, profesjonalna i jak to określiłas - ciepła. Malamii jesxcze ja podchodzę do criotransferu w tym tygodniu - myślę , że w piątek ale dokładnie dowiem się jutro u dr S. dziewczyny a jeśli chodzi o teściowa to ja się nawet nie wypowiadam bo mojej to chyba żadna nie pobije :(

Gość kas21
Hej dziewczyny! Bardzo Was prosze podopwiedzcie mi bo juz nie wiem co myślec... Skończyłam brać luteinę 24 maja i miałam dostac @ 27... i własnie w tym dniu zaczeło sie plamienie - myslalam ze jest ok - ale to plamienie trwa do dzisiaj i jest raczej skąpe - nawet mam wrazenie ze maleje (?!) nie wiem co mam o tym myslec... czy to juz @ czy dopiero sie rozkreci... od 2 dc mialam znowu zaczac stymulacje a tu du.pa ?! nie wiem co mam myslec?! mialyscie tak kiedys? i co to ewentualnie oznaczało @ czy tylko przygrywke? mam jechać do dr P jutro i pytac czy czekac? juz dwa razy przesuwałam termin monitoringu - bo nie zaczełam jeszcze stymulacji... pomóżcie :(

malisia na ktora masz jutro wizyte? Tez jutro bede, i Sil tez

a jezeli chodzi o tesciowe to wierzcie mi ze moja pobija wszystkie... nagorsze horrory mogliby o takich krecic... po prostu wredna franca!!! naprawde! przepraszam za wyrażenia. ale tak jest....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować