Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Gość sylka 159
też bym chciała in vitro, ale nie mam udokumentowanego leczenia... tyle że słabe nasienie ( 15 mln w tym15 % ruchu postepowego i morfologia 7%)... no chyba, że zaproponują mi np 6 cykli stymulowanych jak sie nie uda to ivf, nie wiem, nie znam sie :)

Gość sylka 159
o to super, czekam z upragnieniem na info :)))

sylka nie pomogę bo nie miałam IUI i nie mam refundacji:) ani w tamtym roku przed pierwszym transferem na dachu siedziały u mnie też dwa bociany:)i nie zostawiły paczki..może obraziły się na mnie,a może komin był za brudny;)

Sił ja też mam zespół policystycznych jajników tylko ciekawi mnie ze ona tak Ci na jednej wizycie to stwierdziła. No ale s końcu specjalistka;) z co Ci dala na nadwagę? Ja brałam siofor na wyregulowanie cyklow i niby tez miał wpłynąć na wagę ale nie widziałam różnicy. Trzeba było mniej jeść i dużo ćwiczyć to wtedy szlo na dol.

A nie wie, czy panietacie, ze mi jakis miesiac temu bocian zastapil droge :-) A pozniej widzialam jeszcze chyba ze 20 bocianow-urodzaj :-)

a ja zamiast dbać o dietę to najadłam się teraz bułeczki z masełkiem i zieloną cebulką;) a tam....schudnę po ciąży;)ale mam marzenia;)

Mnie się też kojarzy ze Elusiowo jest po iui. Iwcia znając Ciebie to rzeczywiście będziesz z pustym wózkiem za kilka dni jeździła;) my mamy zapakowany w kartonie i czeka w garażu. Rita to teraz zadbaj o dach i komin i zachęcaj czymś te bociany...tylko nie wiem czym ;)

Fif pamiętam jak pisałaś o bocianach;)podeślij mi tu jednego;)kurcze może zostawić pod drzwiami..nie musi nawet dzwonić;)będę go słyszała. A i mam żabki w oczku wodnym to dostanie dobrą kolację;)

Gość kwiat84
Hej dziewczyny :) Fifaszku jeszcze raz gratulacje piekna ta twoja beta ja ja to pamietam o tym bocianie ale sie wtedy usmialam jak to czytalam:):):)

Malina zabami.....są takie żywe i ozdobne chyba z 6szt. Może skusza się;)

Rita koniecznie kupuj:) trzeba się wspomóc na wszelkie sposoby. A Malina czy Malinka to bez roznicy;)

Iwcia nie boj sie tej cc bo moja szfagierka przeszla dwie cc i wszystko bylo ok do kregoslupa ci wbijaja zastrzyk znieczulajacy od pasa w dol a nawet po pierwszej cc to cwiczyla brzuszki po 2 tyg i nic sie nie stalo:) i teraz ma piekne dwie coreczki oliwie i natalie :)

Tez pamiętam bociana od Fif, chciała gada do bagażnika wsadzic****ewnie tak zrobiła sadystka jedna;)teraz widać rezultaty uprowadzenia:) Elusiowo jest po 3 inseminacjach i chyba zosienka za pierwszym razem. Ja właśnie zjadlam 2 princesy i pół czekolady:(

Nie uprowadzilam go, ale prawda jest taka, ze tylu bocianow, ile tej wiosny nie widzialam przez cale zycie :-) cze Wam takich betek jak moja, albo wiekszych:-) A dr Serafin bardzo fajny i konkretny

Dziewczyny ja juz po wizycie i tak się śmiałam z dr Cz a sama był u dr S chyba 2 minuty, a najbardziej to rozwalił mnie tekstem "Proszę wejść do toalety i rozebrać się od pasa w gore" :) Niestety endometrium ma tylko 6mm a do transferu musi mieć min. 10mm wiec w środę kolejne usg tym razem już u dr P - nareszcie, chociaż nie wiem jak to zorganizuje bo udało się mnie wcisnąć na 14 a wtedy jestem jeszcze w pracy.

Ritta przypisała mi metformax SR . Ja całe życie byłam na diecie. Raz było lepiej, raz gorzej. Jak zaczęliśmy się starać 4 lata temu poważnie, to stwierdziłam że nie ma sensu jakimiś wymyslnymi dietami się katować, bo to też nie jest dobre. Potem było załamanie... a potem jak wracałam na diety to nic poza jojo nie dawały. W zasadzie jak sobie teraz czytam o tych policystycznych jajnikach to sporo by się zgadzało. Od lat nie mogę się trądziku pozbyć, jem regularnie i staram się nie jeść tłusto, nie jem słodyczy, nie piję gazowanego, nie piję kawy, owoce tylko do południa (z małymi wyjątkami), bo potem fermentują w żołądku i się nie trawią. I to niewiele daje. Zobaczymy jak będzie, póki co przewidziała mi że się mnie na pewno nie uda wystymulować...

Fif.. i przystojny;) malisia ja na pierwszym podgladanku do criotransweru mialam też endo 6 albo 7 a na kolejnym juz bylo ok i dr M powiedzial że podchodzimy, takze do kolejnej wizyty będzie juz z 10 a do transweru jeszcze troszkę wiecej:)

Mial dzisiaj na sobie taka rozpieta koszule jak surfer i naszyjnik na rzemyku :-) Fajny jest, nie w moim typie, ale oczy ma interesujace :-)

Sil bo ona już wie,ze się nie uda!! normalnie umią pocieszyć. powinni być bardziej delikatni;) Teraz skup się na kuracji. A potem będziesz miała wizytę u dr.M. to zobaczysz co powie;)

Ritta już spisuję pytania, które chcę mu zadać. Nie pójdę nieprzygotowana. Niech mi powie wszysto, czy skoro jestem po kuracji, to czy nie może rozpocząć stymulacji (jeśli na wizycie która jest we wtorek a nie w poniedziałek bo go nie ma nie będę jeszcze miała @), o to czy faktycznie mam ten zespół, o to czy ureaplasma ma wpływ na zarodek (jak się tworzy), czy tylko na ewentualne zagnieżdżenie i poronienia... niech mi wszystko dokładnie objaśni i już...

Sylka jak dr M jest lekarzem prowadzącym to nie koniecznie on robi inseminację. Ja miałam 3 IUI ale żadnej nie robił dr M. Miałam symulacje clo+orivielle na pękanie. Niestety nie udało się małe są szanse ale trzeba spróbować przed IVF taka jest raczej procedura chyba że od razu nie da szans np niedrożne jajowody Dziewczyny jak mnie bolą jajniki od tej stymulacji pewnie się produkują jajka a to dopiero 3 zastrzyki

Sil też zawsze mam spisane wszystko;) a te bakterie muszą być wyleczone bo są zagrożeniem . Spokojnie dacie radę;)lepiej trochę poczekać żeby mieć większą szansę;)

Sylka czasem wlasnie przed in vitro kierują na 2-3 inseminacje. Kwiat i tak będę wydygana ale dzięki za pocieszenie:)Tez dzisiaj pomyślałam o Catarinie, pewnie walczy z maszyną do szycia;) ciekawe ile już Mikus waży;)

Grania niech się jajca produkują a potem czekamy na Ciebie jako kolejną kurę nioskę;)

Gość sylka 159
ale generalnie Dr Mercik robi stymulacje przed IUI? nie zalezy mi aż tak na samym zabiegu by on go przeprowadzał, ale żeby właśnie stymulował cykle bo są większe szanse... czyli np jesli jajowody są drożne, ale mimo to iui kilka razy się nie uda to też jest szansa na ivf? :))

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować