Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajedna66666666666

jestem zalamana :(

Polecane posty

mam policystyczne jajniki,staramy sie o pierwsze dziecko od 1,5 roku bez skutku,w tym miesiacu mialam podejsc do swojej pierwszej inseminacji ,dostalam puregon 300 na stymulacje,biore od 10 dni i nic sie nie ruszylo,lekarka mi zapisala wieksza dawke i mam kupic jutro ,kosztuje 1250 zl :( juz wydalam na leki 1500 zl i jeszcze bede musiala dac na sam zabieg 700 zl ,problem w tym ze nie stac mnie na kupno tej wiekszej dawki i bede musiala zrezygnowac z insemy :(( jest mi strasznie smutno :'(

Gość unana
a nie możesz wziąść kredytu?

Gość no a w Anglii 2 in vitro
i jedna inseminacja jest za darmo...

Gość pojde zaglosować
A moze po prostu odkladajcie z mezem przez jakis czas, az uzbieracie na te leki i wtedy podejmujcie dalsze kroki. Nie ma co sie zalamywac, brak dziecka to nie koniec swiata, najwyzej urodzi sie troszke pozniej.

Gość wspolczuje bardzo
doskonale cie rozumiem.ja tez mam policystyczne jajniki,poki co probujemy z clo. tymbardziej ze juz raz bylam w ciazy. slyszlalam o inseminacji.u nas kosztuje to 650 zl ale nie sadzilam ze dochodza do tego jeszcze dodatkowe koszty.czy to w kazdym przypadku trzeba wykupowac takie drogie leki?? nie wiem co ci poradzic.nasza polska rzeczywistosc sprawia ze taki przecietny czlowiek nie zawsze ma szanse na dziecko,tylko dlatego ze te barany w rzadzie nie widza potrzeby refundowania takich lekow.przykre to bardzo. i nie rozumiem po co piszecie ze w Anglii in vitro i inseminacja sa za darmo.po co to??? czy to jej w czyms pomoze?

a ja czegoś nie rozumiem... zaraz pewnie mnie zjedziecie... ale co mi tam generalnie przykro mi strasznie, ze nie mozesz zajsc w ciążę i życzę ci tego z całego serca ale nie umiem pojąć jak... nie mając pieniędzy mozna dążyć do tego za wszelką cene? nie masz 1250 zł na leki. a na poczęciu dziecka sie nie skonczy! niech tfu tfu tfu (bo nikomu tego nie zycze) bedzie problem w ciazy - kolejne leki, dziecko urodzi się chore - nieraz bajońskie sumy na leczenie... pomijam koszty utrzymania dziecka - tez nie małe nie lepiej poczekac? poodkładac sobie, miec spory zapas, oszczędnosci, wyluzować - moze sie uda bez zabiegów (moi znajomi czekali na dziecko 7 lat - udało sie bez żadnego zabiegu!) czas tutaj pomaga

Gość wspolczuje bardzo
ja mysle ze to nie o to chodzi.po prostu ciezko jest wywalic na leki 1300zl. tymbardziej ze dopiero wydala 1500 .ja rozumiem ze dziecko to spory wydatek ,ale nie robmy z tego od razu bog wie jakich kosztow. takie odkladanie tego do czasu az bedziemy miec wiecej kasy nie ma sensu,bo tak mozna odkladac w nieskonczonosc.

do wspolczuje bardzo,wlasnie nie mieszkam w Polsce,mieszkam w Danii ,i nie w kazdym przypadku trzeba kupowac takie leki,to zalezy od osoby,niektore podchodzi do insemy na cyklu naturalnym,niektorym wystarcza tylko clo a mi np potrzebne sa zastrzyki ... do mea zyjemy na dobrym poziomie,mamy mieszkanie,samochod i oboje pracujemy !! jak lekarka mi powiedziala o inseminacji to powiedziala ze do 2 tys musze miec i to powinno wystarczec,wiec tyle odlozylam w tym miesiacu a reszta poszla na inne wydatki,nie spodziewalam sie tego ze 3 razy bede musiala zastrzyki kupowac !! ale jesli chodzi o pieniadze to ze swojej wyplaty moge miec inseminacje co miesiac nawet ale to nie o to chodzi,problem w tym ze zaczelam i nie mam jak dokonczyc,a kredyty tu mi nie dadza bo nie jestem dunka !! jest mi zal ze bede musiala od nowa zaczac za miesiac :((

meaaa, raczej nie czesto masz przy dziecku wydatek, tak duzy jak pisze autorka..zauwaz,ze nie pisze ze NIE MA, ale ze wydala juz 1500, teraz potrzebuje 1250 i zaraz 700 zł..to chyba duzo prawda, wydalas kiedys tyle jednorazowo na dziecko?ja nie...

sorry za bledy,pisze z telefonu ...

Gość wspolczuje bardzo
miesiac to jeszcze nie tragedia.zdystansujesz sie troche,moze predzej sie uda .ja w kazdym razie tego ci zycze.i trzymam kciuki.

Gość nudy w pracy
to kurwa adoptujcie dziecko. Co za problem?

sory ... zaraz mnie tu znowu ludzie zjada... ale... sory to nie kosztuje cie 10tys na miesiąc wiec nie rozumiem jak nie mozna miec 1500zl na cos takiego... zarabiasz co najnizsza krajowa ? i za co ty dziecko utrzymasz potem jak teraz 700zl to duzo dla ciebie ...

do zony swoje meza... naucz sie czytac ze zrozumieniem !!!

do wspolczuje bardzo i Tobie zycze wszystkiego dobrego :)

Gość dellicje
Co za kurwa ludzie a może taki wydatej to mało ? siedzicie na tyłakch kretynki i wypisujecie bzdury. Znalazły się kurwa milionerki Autorko - zyczę Ci powodzenia. :)

Gość dellicje
popatrz 700 złotych to dla zonki mało ?Smiech na sali, za taka kwotę ludzie spłacają kreydty albo maja na opłaty.Ninawidzę głupoty i takie bezsensownej złośliwości

Gość przy pco/pcos skuteczny
metformax

Gość własnie Ci powiem ze
Leki są drogie, ale zeby pałacić z IUI>? Ja leczyłam się prywatnie, też brałam puregon ale IUI prof robił mi w szpitalu na NFZ, nic nie płaciłam. Zmien lekarza

dziewczyny na IUI mam,wlasnie z tymi lekami mam teraz problem ,pierwszy raz robie IUI i lekarka chyba powinna byla mnie informowac ze moze mnie to wiecej kosztowac,ale powiedziala ze tak do 2 tys zl wiec tyle odlozylam :( a jak zaczne za miesiac to bede musiala znowu kupic wszystkie leki od nowa :/ ale jakos to bedzie,widocznie tak mialo byc ... musze sie uzbroic w cierpliwosci ...

Gość kasia975.
te miał inseminacje razem kosztowało mnie to 4,5 tys a udało mi się za pierwszym razem wliczam całe przygotowanie i badania przed:-)