Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wadawzroku1

Soczewki a szkła kontaktowe. Co lepsze?

Polecane posty

Gość wadawzroku1

Witam! Niedawno byłam u okulisty. Wcześniej miałam niewielką wadę wzroku, a dokładniej : - 0.75 i 0.50. Dziś okazało się, że wcześniej miałam źle dobrane okulary i okulistka zaproponowała mi mocniejsze. 0.75 i 1.25. Dostałam również tabletki na poprawę wzroku. Mogę chodzić w okularach ze słabszymi szkłami, ale wolałabym zaopatrzyć się w soczewki. Okulary są dla mnie niewygodne, a na dodatek mam zbyt długie rzęsy i okulary zawadzają mi w chodzeniu. Nosiłam je tylko do czytania, teraz okulistka wolałaby, żebym nosiła na co dzień. Stwierdziła, że jeżeli chcę kupić soczewki mogę zakupić słabsze. Stąd moje pytanie, czy opłaca się kupować soczewki? Czy macie jakieś doświadczenie z soczewkami? Chciałabym miesięczne, jaki jest mniej więcej koszt zakupu..

ja nsoze soczewki tez mialam okulary ale ja za bardzo roztrzepana i balam sie ze mi gdzies spadna albo cos soczewki sa mega wygodne, nakladasz i nie czujesz zobacz na ceneo.pl tam mozesz sobie hurtowo zamowic ja zamawiam i srednio mi wychdozi za pare ok 40zl mam jedna pare na miesiac, i codziennie na noc zdejmuje sa tez takie codziennie wymieniane, wtedy w komplecie ok 30par, albo takie na dzien i na noc

Gość wadawzroku1
Ktoś jeszcze się wypowie? Jakaś firma dobra? Da się zamówić jakieś próbki? I czy przy takiej wadzie jest sens kupować?

Gość wadawzroku1
up!

Gość kasiar90
ja nosze ponad 2 lata non stop:) i jestem bardzo zadowolona:D:D!! dwa razy mialam kolorowe ale nie sa takie komfortowe;/ kupuje jedynie pure vision idealna firma korzystalam paru firm ale jednak to nie to samo fakt soczewki z tej firmy sa najdrozsze ale najlepsze!!!!!!!!!przynajmniej dla mnie :) kupuje takie ktore mozna nosic i w dzien i wnocy ale zadko w nich spie chyba z przyzwyczajenia wyjmuje:) ale jak w nich spie nie ma tez zadnego problemu:) wiec soczewki to zajebisty wynalazek:)) moge chodzic w nich na basen grac w reczna i robic wszytsko nie tak jak w okularach....lecz okulary tez musisz miec bo czasami oczy musza odpoczac wiec wkladasz okulary:D

Gość wadawzroku1
Okulary mam cały czas. A Ty masz takie na miesiąc? Ile wynoszą koszty na soczewki i płyny?

Gość bukle
hej ja mam wadę dużą, aż -5.5 i noszę soczewki już ze 3 lata. przede wszystkim, to sama ich sobie nie kupuj tylko okulista lub optometrysta musi je dobrać. robią to w Vision Express ale tam nie polecam, wlepiają Acuvue najczęściej a mi takie nie pasują. Jak już będziesz znała moc i krzywiznę to możesz poeksperymentować. Ja odkryłam, że dla mnie najlepsze są All Vue, kupuję je w Twoich sloczewkach. Kupują najczęściej w promocji i wtedy to wychodzi 100 zł za 3 pary (miesięczne) i jeden płyn. A płyn to tak na miesiąc starcza. Ogólnie na miesiac to można liczyć do 50 zł, zależy gdzie kupisz, w salonach drożej, w necie tanio.

ja nosze soczewki ponad 15 lat :-) i mam o niebo wieksza wade od was wymieniana tu pure vision.... to nie firma a nazwa soczewek firmy bausch& Lomb http://www.szkla.com/91_purevision-6-szt-gratis---flightpack.html ja nosze Johnson &Jonson http://www.szkla.com/110_acuvue-advance-6-szt-.html ale niech ci okulista dobierze soczewki i doradzi jakie wybrac! bo wazna jest tez srednica soczewki, jak je chcesz nosic itd. Poza tym zwykle okulista zakalda z toba i chodzisz chwile zanim kupisz... sa ososby ktor nie moga nosic bo zbyt je soczewki draznia Ja uwazam ze najlepiej nosci te 2-tyg i dodatkowo uwodnione. Czym krotszy okres przdatnosci tym bezpeczniejsze dla oczu - delkatniejsze i mniej sie "brudza". 1 dniowe sa dosc drogie PS. sklep szkla.com tez polecam, kupuje tu od lat

Gość soczewkowaaa
Ja noszę soczewki od jakichś 4 lat i dla mnie najlepsze są Air Optix - żadne inne. Więc nie możesz się sugerować tym, co Ci ktoś powie, musisz sama sprawdzić. Ja np. nie toleruję żadnych z wymienianych tutaj wcześniej. Aczkolwiek ostatnio zaszalałam i sprawiłam sobie modne oprawki - wydałam trochę kasy ale nie żałuję, bo wszyscy mówią, że wyglądam w nich niesamowicie seksi ;) Więc teraz stosuję zamiennie - okulary jak mam luźniejszy dzień, a jak bardzo zabiegany czy "sportowy" to tylko soczewki ;)