Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amerykus

czy na studiach jest rozpoczecie roku?

Polecane posty

zaczynam od pazdziernika,czyli od tej soboty,wiem ze sie dostalam bo dzwonilam tam,ale jeszcze nie dostalam zadnej odpowiedzi,czekam,jeszcze jutro i piatek,czy bedzie rozpoczecie takie przy wszystkich>czy odrazu ide na zajecia?dodam ze sa to studia zaoczne

to zobacz na stronie uczelni, jak to jest... z reguły na dziennych jest tak, że pierwszego dnia nie ma zajęć, jest tzw. dzień adaptacyjny, czyli oprowadzają po szkole, mówią, co i jak itp.. potem od nastepnego dnia sa normalne zajęcia a uroczyste rozpoczęcie roku akademickiego jest kilka dni później, wtedy wskakujesz w galówke i idziesz na przysiegę ;)

Gość Justyśkaaa
jest inauguracja, ale to nic ciekawego- pogadanka rektora, z rególy długa i nudna :) nie masz obowiązku na tym być a tak poza tym na stronie uczelni (a dokładniej odpowiedniego instytutu) masz wszystko napisane, od kiedy zaczynają się zajęcia itd, powinno być coś takiego jak organizacja roku akademickiego i rozkłady zajęć oraz terminy zjazdów

Gość ja86sia
wiesz, inauguracja może być bardzo różnie, więc jeśli nie wiesz kiedy to nie ma sensu żebyś szła :) i tak nie ma nic ciekawego w sumie...

Gość Justyśkaaa
wejdź w zakładkę studenci następnie w organizację roku akademickiego tam masz wszystko i terminy a jest i rozkłąd planów :)

a tam napisane, ze pierwszy zjazd jest 7 października.. ale więcej informacji nie znalazłam, nie ma tam żadnego info o dniu adaptacyjnym czy inauguracji roku..

Gość Justyśkaaa
a nie ma za co :) i fakt nie ma ani słówka o inauguracji- czyli zapewne nie ma jej w ogóle :)

Gość Justyśkaaa
no niby tak... ale czy dla zaocznych też jest organizowana to nie mam pojęcia

Gość pppstudentka
a jeszcze mam takie pytanie czy inaugaracje jes obowiazkowa ? bo jak byłam odebrac indeks i podpisac papiery to babka powiedziała ze tak i ze będzie podpisanie czegos tam. zastanawiam sie czy isc, obawiam sie troche tego 'podpisywania' co sadzicie ??

ja mam takie samo pytanie, bo teraz zaczynam mgr, a juz nie pamietam, jak było te 3 lata temu.. wtedy byłam na inauguracji, było ślubowanie, gaude mater polonia ;) ale nie pamiętam, czy sprawdzali listę czy coś takiego..

Gość Justyśkaaa
na mojej uczelni nie jest, na pierwszym roku byłam i obiecałam sobie, że nigdy więcej ale u Ciebie może być inaczej- skoro macie coś podpisywać to może jednak trzeba być... :)

Gość Justyśkaaa
Edyciak- ja tez zaczynam II stopień właśnie :)

własnie ja też sobie to samo obiecałam.. nie chce mi się cisnąć w autobusie w kostiumiku i szpileczkach, potem słuchac 2 godz jakichs dyrdymałów... bez sensu.. dlatego się zastanawiam, jak to bedzie.. ale dowiem sie pewnie tego w tzw. dniu adaptacyjnym..

Gość Justyśkaaa
u mnie dni adaptacyjne są tylko dla osób niepełnosprawnych, więc i to mam z głowy :)

Gość kwiatek dla owieczki
Ja zaczynam na UJ-cie 1 pazdziernika zaoczne uzupelniajace magisterskie i. Ie inauguracji- jest tylko dla dziennych :)

Gość kwiatek dla owieczki
Mialo byc: nie mam inauguracji, jest tylko dla dziennych

Gość ghghghghghgh
chyba tak, bylo takie cos, rozdawali indeksy wtedy