Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mańka.dzik

czy można wybrać płeć dziecka?

Polecane posty

Gość mańka.dzik

mam taki problem nie mogę mieć dziewczynek ,urodzę tylko zdrowych chłopców mam już jednego i chciałabym drugie dziecko i boję się zagrożenia co robić ? Pozdrawiam

Gość gga
podobno jest na to sposób, da się to wyliczyć ale o tym musisz porozmawiać ze swoim ginekologiem.. jest tak jakos że w poszczególne dni cyklu jesteś płodna na chłopca a w pozostałe dni płodne na dziewczynke, nie przedstawie ci tego dokładnie ale wiem że jest taka możliwosc

ja bym chciala dziewczynke, marzę o coreczce, oczywiscie jak będzie syn to za okno nie wyrzucę :) a może wyrzucę??? :P :P

Gość mańka.dzik
robiliśmy z mężem wszystkie badania okazało się że mam uszkodzony jakiś gen którego nie da się wyleczyć,kiedy zajdę w ciąże on uszkadza płód dziewczynki i rodzą się z wrodzoną łamliwością kości,mam syna który jest zupełnie zdrowy.Lekarze twierdzą że "chyba" (bo sami nie są pewni) nie mogę mieć dziewczynek

Gość mańka.dzik
tak słyszałam jest to chińska metoda jakiś kalendarzyk chodzi o te że jeśli się kochamy w dni owulacji jest 80 % szans na chłopaka ale myślałam że może jest jakaś nowsza technologia :) Ginekologa który by prowadził ciążę nie mam, nikt nie chce podjąć ryzyka są za tym żeby usunąć kolejną ciążę.tak było właśnie przy ostatniej ciąży ledwo się doprosiłam żeby badali dziecko czy prawidłowo rośnie, resztę wiedziałam sama.Kiedyś jeden lekarz mnie zapytał kto jest lekarzem prowadzącym - odpowiedzialam że ja! i mam ukochanego synusia!!! a oni chcieli się go pozbyć świnie!!! ale myślę o kolejnym dziecku bo chciałabym większą rodzinę ale muszę być pewna na 100 % że będzie to chłopak

Gość w 100%
nie wierzę w to co tu czytam. dni płodne na chłopca, dni płodne na dziewczynkę? ludzie, gdzie wy macie rozumy? wiadomo, ze w polsce źle się dzieje, ale to juz przesada...tylko głupota ludzka nie ma granic 🖐️

Gość nie ma 100%
szansy na żadną płeć. Im bliżej owulacji tym większe prawdopodobieństwo poczęcia chłopca, ale prawdopodobieństwo a nie pewność. I kto ci naopowiadał, że tylko dziewczynka może być chora? To choroba dziedziczna więc i chłopiec może być chory. "Choroba jest dziedziczona autosomalnie dominująco, czyli może być przekazywana z pokolenia na pokolenie przez rodziców, kiedy to jeden z członków rodziny jest nosicielem genu, lub autosomalnie recesywnie, kiedy oboje rodzice są nosicielami nieprawidłowego genu. Także w wyniku przypadkowej mutacji. Występowania choroby są różne. Najczęściej podaje się od 1:30 000 do 1:60 000 urodzeń."

Gość bądź dobrą mamą
w chińskim kalendarzu było tak że dzień przed i 2 po na dziewczynkę a w trakcie owulacji na chłopca ponoć większości to zadziałało ale też nie jestem do tego przekonana dlatego pytam o inne metody może ktoś coś słyszał może za granicą? mam kase stać mnie na wyjazd i badania ale nie wiem gdzie z tym iść? kogo pytać? mało jest znawców tej choroby :(

Gość bądź dobrą mamą
kurcze lekarz twierdził co innego,zwariować można,u mnie nigdy nie było takiego przypadku ani u męża w rodzinie nigdy!!!

Gość bądź dobrą mamą
muszę lecieć do pracy jeśli ktoś wie ,zna klinikę w której można to zbadać bardzo proszę o radę i z góry dziękuję za każdą wskazówkę