Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki rozmiar kombinezonu

Na jaki wzrost albo na ile m-cy pierwszy kombinezon dla dziecka?

Polecane posty

Dziecko urodzi się w grudniu. Mam do wyboru: 0-3 m-ce lub 3-6 m-cy. Ten na 0-3 posłuży do lutego- marca, więc na pewno będę musiała kupić coś jeszcze na końcówkę zimy. Ten 3-6 posłuży dłużej, ale boję się, że na noworodka będzie za duży? Jeśli chodzi o rozmiar, ale już inny fason, to mam do wyboru: 62 lub 68. Jaki kupić? Wyprawkę kompletuję na 62-68, tylko do szpitala nakupowałam 56 i ubranka 0-3 mce.

Gość fetupaka
ja kupiłam na 62, dziecko urodziłam pod koniec listopada(53 cm) i kombinezon posłużył mi do marca i wcale nie był za ciasny

Ja bym brala 3-6. Jak ci sie urodzi 3 kg bobas to posłuży ci do marca, ale jak się urodzi 4,5 np? Moja lolka mialam niecale 4 ale jest dlugaśna i w kombinezonie 0-3 pochodzila niespelna miesiąc. Później nie moglam jej w nim upchnąć. Na noworodka wszystko jest za duże ;) Nawet jak ciuchy sa w ok rozmiarze to taki "nowy dzidziuś" wygląda w nich nieporadnie. Na twoim miejscu bralabym większy.

Gość fetupaka
dłużej go nie używałam, ponieważ było za ciepło.

urodziłam 1 grudnia. Kombinezony kupiłam dwa: 62 i 68 tego 68 nigdy nie założyłam. dziecko wyglądało w nim jak okruszek w torbie :D ten 62 starczył do marca, potem przeszłam na kurteczkę dziecko miałam niemałe. ur 58 cm i 3730. teraz ma 2 lata 10 mies i ma 103 cm wzrostu, wiec jest duuuuuża w związku z powyzszym uważam iż kombinezon większy niz 62 jest bez sensu ;)

Gość do tej wyżej
ja urodziłam pod koniec listopada, syn miał 57cm i 3850g. Kupiłam 62 i zmieniałam już w styczniu.

Gość koka kola ha!
ja miałam kombinezon 68 ale mały urodził się w maju. kombinezon wystarczył na całą zimę, ja bym brała 62 lub 0-3 msc, w tym większym dziecko się utopi :)

Gość fetupaka
no właśnie, 68 będzie wielki! W lutym najwyżej kurteczkę kupisz i grubszy sweterek. W wózku dziecko kocykiem i kołderką przykryjesz i tak będzie miało cieplutko.

Dziękuję za odpowiedzi:-) W takim razie kupię mniejszy:-D

Gość niuniek12345
kurczę Dziewczyny zamieszałyście mi w głowie, bo moje Maleństwo rodzi się ok 10 listopada i jak na razie badania USG wskazują, że jest raczej malutka i drobniutka i miałam zamiar kupić kombinezon w rozmiarze 68 (tak radziła mi mama), ale chyba jednak zdecyduje się na 62. już sama nie wiem

Gość fetupaka
rozmiarówki kombinezonów są nieco zawyżone

Gość smefetkaaaaaaaaaaaaaaaa
pamiętajcie też, że dużo zależy od firmy ! niektóre firmy zawyżają a niektóre zaniżają . ale prawda jest taka, że dla noworodka max 62 ja taki miałam i mały się w nim topił a używałam go do marca czyli 3 msc.