Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczynam się martwić...

Wymioty u niemowlaka po jedzeniu

Polecane posty

witajcie moje dziecko ma prawie 9 tygodni. I od urodzenia mi wymiotuje oczywiście nie po każdym jedzeniu ale tak co 2-4 dni jej się zdarza wymiotować jedzonko Ostanio zwymiotowała wczoraj i przed wczoraj herbatkę (nigdy sie to jeszcze nie zdarzyło że po herbacie) I zaczynam się teraz poważnie martwić czy wszysto jest ok ? czy powinnam pójść z tym do lekarza ? Bo do wczoraj myślałam żę to po prostu refluks Proszę o rady

Gość a to tak jest
ale wymiotuje czy ulewa? A wcześniej odbija po jedzeniu?

Gość smefetkaaaaaaaaaaaaaaaa
mój chlustał do 6 msc strawionym jedzeniem , po pierwszym zębie wszystko przeszło jak ręką odjął

Gość fetupaka
ulewanie to normalne u niemowląt, a wymioty też nie są im obce(oby nie za często!). Przewód pokarmowy niemowląt nie jest jeszcze w pełni wykształcony i to powoduje ulewania i czasami wymioty

Zawsze po jedzeniu biorę ją do odbicia Czasami beknie a czasami nie. Ulewa też często ale nie wiele

Gość nie wampirów nie ma, ale jest
to może być zespół złego wchłaniania lub alergia pokarmowa, powinnaś jak najprędziej udać się do gastrologa lub gastroenterologa i zbadać dziecko, bo nieleczone schorzenia tego typu mogą doprowadzić do opóźnienia umysłowo-fizycznego. Nie żartuję, marsz na badania np. igE Wymioty i ulewanie mocne, chlustanie oraz ulewanie sporych ilości częściowo strawionej treści pokarmowej to bardzo niepokojące objawy!!!