Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoszłamama

ciąża pozamaciczna methotrexate pomocy

Polecane posty

Gość niedoszłamama

Witam, czy któraś kiedyś to przeszła. Leże w szpitalu. Okazało sie, ze mam ciążę pozamaciczną. Beta hcg mi rosło (wolniej niż normalnie) a cizzy nie było widać. Jednej nocy zaraz po zrobieniu testu (wyszedł pozytywny) miałam bóle z prawej strony, skurcze a plamienie zmieniło sie w krwawienie. Myślalam ze poroniłam. Ale po tygodniu lekarze zauważyli w prawym jajowodzie. Dostałam methotrexate i czekam na kolejne badanie Beta hcg. Jesli nie spadnie operacja, ale liczę na to ze spadanie. Miała ktoraś z Was takie przejścia??

Gość nieutrafiona ciaza
ja mialam pozamaciczna lezalam ponad tydzien w szpitalu

Gość niedoszłamama
a napisz coś więcej ja juz leże ponad tydzień, beta hCG mi spadło ale bardzo mało, nie wiem co dalej miałas laparoskopie czy udało sie załatwić wszystko lekiem???

Gość przechodzilam tydzien temu
mialam latroskopie, masz bole podbrzusza? jak z tetnem i cisnieniem u ciebie?

Gość przechodzilam tydzien temu
nie liczylabym na to, to krwawienie to mogl byc spozniony okres, u mnie tak bylo

Gość niedoszłamama
na co mam nie liczyc jestem po drugiej dawce methotrexatu czuje sie dobrze, wynik spada ale dość powoli, tętno i cisnienie ok, bóle podbrzusza miałam zanim trafiłam do szpitala po leku na chwile zrobilo mi sie slabo i zaczelam krwawić, wydostał mi sie cos dziwnego, cyba to był pęcherzyk ciazowy, poronilam tak jak tego spodziewali sie lekarze, potem miałam plyn w brzuchu ale sie wchłonął, po drugiej dawce czuje sie całkiem dobrze, jutro wynik i ide do domu a co dalej..

Gość gaga500
biore mtx od 3 lat i mam złe wyniki z krwi,anemia i jeszcze mało białych krwinek.czy ktos tak miał

Gość Jduj
Jak masz rzs to nie dziwne

Gość Mallay
kiedy najszybciej po podaniu Methotrexatu można starać się zajść w ciążę? Czy odczekanie trzech miesięcy wystarczy?