Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oleńka94

17 lat jestem w ciąży... Jestem w II klasie technikum...

Polecane posty

tak, teraz już dobrze zrozumiałam :) jednak nie popieram żadnego macierzyństwa w wieku 17 lat... na jakim etapie skończyłaś edukację? albo gdzie pracujesz??

beniolekk - własnie tak zrozumiałam i byłam mocno zaskoczona.. ale to moja wina. zreszta, skończmy ta dyskusję, bo nie o tym mowa.. problemem jest, jak autorka ma o tym mamie powiedziec..

Gość diamondpearl
to zacznijcie czytac poprawnie

Gość diamondpearl
do Edyciak - czy te pytanie bylo o edukacje i prace bylo do mnie ?/ jesli tak to ucze sie zaocznie pracuje w sklepie odziezowym molj chlopak pracuje jako kierowca wiec jest spoko :D

Gość diamondpearl
jak bylam w ciazy to pracowal tylko chlopak ja sie uczylam dziennie az do rozwiazania

Gość nie martw sie
ja miałam 20 lat jak zaszłam w ciążę, urodzić miałam w wieku 21 lat. Ale mieszkałam nadal z rodzicami jeszcze. I też dygałam się bardzo przed rozmową, czułam, że i tak może być krzyk, pretensje mimo, że 17 lat nie miałam. Ale czułam się młodo i nie miałam ani oszczędności, ani stałej pracy, bo tylko na umowę zlecenie pracowałam. Więc wyobrażam sobie jaki musi być stres jeśli na głowie jest jeszcze szkoła w dodatku i naprawdę bardzo młody wiek. U nas jedynym dylematem było to co zrobić, bo byłam w poważnym związku i czy mamy mieszkać osobno, czy sprowadzić się do jednego z rodziców, czy wynająć i klepać biedę. Ale w końcu on zmienił pracę na lepiej płatną i wynajęliśmy, a rodzice zawiedzeni byli tylko, że tak młodo wpakowałam się w odpowiedzialność, że nie skończę studiów, że nie znajdę dobrej pracy. Ale przyjęli to ze spokojem. Pewnie gdyby nie mój chłopak widzieliby duzy problem, bo musieliby mnie utrzymywac tzn nie musieliby, ale by czuli taki obowiazek. Ale na szczescie sie potoczylo dobrze, ale wiem co czujesz. Mi sie swiat zawalił jak zobaczylam dwie kreski mimo, ze az taka mlodziutka nie bylam zeby mama mogła na mnie nakrzyczeć.

pewnie szczescliwa nie bedzie i trudno jej sie dziwic ale gdy emocje opadna zobaczysz ze wsyzstko bedzie dobrze nie ma co plakacnadrozlanym mlekiem musisz wziac sie w garsc i wziac odpowiedzialnosc za sto co robisz bo teraz musisz takze dbac o sowje dziecko

Gość stary ale jo
autorko dlaczego się nie zabezpieczyliście?:O

witam!!! Mam do sprzedania ARTHROTEC 50mg 14 tabletek za 150zł (środek do aborcji farmakologicznej do 9-tego tyg którą przeprowadza się w domu) i ESCAPELLA TEŻ ZA 150 ZŁ(jeśli zażyjesz do 72 godzin po stosunku to zapobiega ciąży) dostępne są przy odbiorze osobistym codziennie w Warszawie lub za pośrednictwem poczty, przesyłka pobraniowa- płatne przy odbiorze z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą więc wiesz co kupujesz lub kurierem dostawa w ciągu 24h też płatne przy odbiorze, zainteresowane osoby proszę o tel 883 488 826 !! PS. Jeśli nie chcesz aby ktokolwiek wiedział o przesyłce to istnieje możliwość wysłania E-PRZESYŁKI którą odbierasz tylko na dowolnej wybranej przez ciebie poczcie a o tym że jest do odbioru jesteś informowana SMS Jestem jednym z niewielu który nie oszukuje i nie wysyła tabletek przeciwbólowych tylko oryginalnie zapakowany ARTHROTEC

Gość nauka religii daje efekty
i pokazuje poziom debilizmu i głupoty. Dziewczyna, co powinna biegać po zabawach, cieszyć się życiem, będzie babrać sie w gównach , zupkach....banda durnych debili wyprodukowanych przez księży i katechetki. A potem w wieku 3o lat,m stare zmęczone życiem młode idiotki , upijają się z żalu za straconą młodością, i użerają z wrednym bachorem.

Gość RU - 486
powiedzial bym ci co zorbic ale to nie etyczne.

Gość RU - 486
i jaka pewnosc ze ty nie zgarnisz kasy i nie wyslesz kandona ?? lepiej i pewniej kupic jakis tam lek na stawy. kumpela stosowała. koszt max 50 pln.

Gość ftnasadd30
nie wiem jak mozna zajśc w ciaże w w ieku 17 lat :O jak mozna w tak młodym wieku dawać se wsadzać kutasa to chore :O jak miałam 17 lat to jeszcze na hustawkach się bujałam i kolowałam na karuzeli na placu zabaw a kutasa bym sie brzydziła dotknąć jestes nienormalna ?:O w dzisiejszych czasach , w świecie internetu , medycyny i dostepnych środków żeby takie dziecko brzuch se majstrowało ? ja bym se w łeb wolała strzelić :O

Gość 31latekkk
niestety, mam 30 lat i tez sie nei wyobrazam, kiedys było inaczej jak laska zle sie uczyla to palcami wytykali a palenie papierosow przez laske w tym wieku ... nie spotykane. jak mialem 24 lata mojej laski obecnie zony siostra zaszla w pierwsza ciaze miajac 15 lat wspolzayla od 14 !!!! kurwy sa wszedzie.

Gość ftnasadd30
jak maiłam 17 lat i pływałam na basenie i jak jakis chlopak mnie w tyłek uszczypnął to dla mnie był szok ale rozkraczać nogi , i dawac se wsadzać w tzipę fajfusa faceta starszego to mi sie nie mieści w glowie takie dziewuchy są zboczone pewnie nawet nigdy u ginekologa nie były ledwo co tam włosy urosły i juz doope daje normalnie obrzydzenie mnie takie bierze że mogłabym się teraz wyrzygać

Gość 31latekkk
szwagiera pierwsze diecko usuneła, pozniej zaszla jak miala juz 17 lat i wiesz co... dzwoni do mojej wtedy jeszcze laski i mowi zeby odstapila jej z 4 tabletki antykoncepcyjne bo chyba znowu jest w ciazy i chce poronic !!!! czaisz poziom edukacji sexualnej. zona chyba z 2 h jej tłumaczyła ze te tabletki sluza do czego innego.

Gość ftnasadd30
jednak istnieje w Polsce pewien zacofany zaścianek , patologia która nie ma nawet świadomości istnienia chyba :O taka dziewczyna zapewno nawet nie rozumie co to jest seks , pewni nigdy nie miała orgazmu , nie wie co to znaczy a dzieciaka majstruje i nie wie co się z nia dzieje

Gość 31latekkk
wiesz nie ma co wrzucac wszystkich do jednego wora, nie znamy osobiscie autorki tematu. moze bedize najlepsza matka na swiecie czego jej zycze. niestety za błędy młodosci trzeba płacic i za nie odpowiadac jak dorosły mimo młodego wieku. rzycze szczescia zdrowia miłosci i duzzzzzo cierpliwosci .

Gość 31latekkk
****życze

Gość ftnasadd30
mi jest tylko szkoda takich ludzi ja bym takiej dziewczynie wytłumaczyła wszystko, jakie są konsekwencje

Gość mizoginista.pl
Lepiej idź do lekarza, ciąża u ludzi trwa ok. 9 miesięcy, 17 lat trwania ciąży to za dużo. Przepraszam nie zapytałem, jakim gatunkiem jesteś?