Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zguzkiempodpacha

powiekszony wezel chlonny czy pryszcz

Polecane posty

Gość zguzkiempodpacha

Witam Szukałam dość długo informacji w necie i nic nie mogę znaleźć sensownego więc może ktoś z was cos podpowie. Ostatnio pojawił mi się maleńki guzek pod pacha, widoczny gołym okiem, wystający ponad powierzchnię skory, średnica 6-7mm. Jest przy samej skórze i moge do uchwycić palcami. Normalnie bym powiedziała, że to pryszcz albo wrzód (coś w tym stylu). Ale fakt, że kilka miesięcy temu uderzyłam się w pierś po drugiej stronie i od tamtego czasu mam twardą powoduje, że wszystko mnie niepokoi. Byłam u ginekologa i powiedział, że muszę dać piersi kilka miesięcy spokoju, nie męczyć jej i że powinno się rozejść. Moje pytanie brzmi, jak odróżnić zwykłego dużego pryszcza pod pachą podskórnego od powiększonego węzła chłonnego?

Gość zguzkiempodpacha
I może ma to jakieś znaczenie, ale jak np. ciągnę za skórę to "coś" się przesuwa razem ze skórą we wszystkie strony. Nie mam teraz maści cynkowej, posmarowałam tormentiolem.

Gość Monita kum
a to nie brodawka przypadkiem?

Gość miałem
Powiększony węzeł pod pachą ok 15 mm. Ale to gleboko w dole pachy. Nie na pow skory. Coś jak oliwka. Wg opisu to cos masz na skorze, raczej 95% nie węzeł. Ale pokaz lekarzowi na wszelki wypadek

Gość zguzkiempodpacha
Posmarowałam na noc maścią tormentiol i chyba się zmniejszyło. Zaczekam kilka dni, nie będę z pryszczem do lekarza biegać.